Vårens interiørtrender

Denne uken har det vært Oslo Design Fair, (aka interiørmesse). En fin mulighet til å møte kjente, men mest av alt en genial anledning til å se årets trender. Det er ofte litt rart å snakke om trend for det er mange som har et forutinntatt holdning til hva trender egentlig dreier seg om. For bransjen sin del er det en måte å forutsi hva som kommer til å selge, rett og slett. Trendforskere prøver å finne ut hvilken farger, materialer, objekter og kombinasjoner som blir populært. Man kan si at trendforskerene er designverdenens svar på værmeldere ;)

Jeg tror ingen jeg har snakket med om trender er av den oppfattning av at folk skal endre hjemmet sitt basert på hva som er en trend. Selv magasinene som leverer de mest trendfikserte miljøene ønsker jo ikke det. Deres mål er jo å inspirere deg, så er det opp til deg å plukke det du liker og gjøre det til ditt eget.

OsloDesignFair_fotoIngerMarieGrini_stylistKirstenVisdal_63B5740_web

Selv synes jeg det er interessant å kjenne til trendene fordi det gir meg en ide om hva jeg kan forvente mer og mindre av i butikkene og magasinene fremover. Og jeg er glad for å se at hovedtrenden fortsetter videre på sin kos-fokuserte reise. «Alle» ser ut til å være enige i at vi vil ha trygge og hyggelige hjem :) Mindre minemalisme, mer personlighet.

OsloDesignFair_Atelie_fotoIngerMarieGrini_stylistPerOlavSolvberg_63B5435_web

Noen kjappe stikkord for året som kommer:
– Farger! Masse farger, i rolige dype toner.
– Taktilitet! Overflater som er rike og gode å ta på, mer av fløyel, mindre av paljettstoffet
– Elementer fra naturen! Pynt heller med en kråkebolle enn en blingete dingst
– Jungel på stua! Jupp, de store grønne plantene holder stand, og øker i antall
– Mer saktegående liv, med mer varige ting.

Det siste er veldig interessant. Jeg snakket med flere produsenter som fortalte at de hadde merket seg at det var større investeringsvilje blant de yngre på å kjøpe «skikkelige» ting, med en plan om å ha de i mange år. Håndverksarbeider øker i status, det samme gjør objekt med tydelig designer og produksjon. Flere ønsker ting med historie, både før vi handler de og så etterhvert i våre egne hjem. På ett personlig plan så håper jeg dette betyr at brukte møbler får økt status, det blir spennende å se.

 

Tendens_OsloDesignFair_fotoIngerMarieGrini_stylistKirstenVisdalstylist_Elisabeth Heier_63B5758_web

(De tre bildene ovenfor er tatt av Marie Grini for Oslo Design Fair)

Når det gjelder farger så er det alltid et ganske stort sprang fra hva trendforskere mener er årets farge, og hva folk flest faktisk kjøper. Hehe. Trendforskerene er jo ikke engang enige med seg selv. Både brent rødt, rosa, brunt, gult, grønt og blått trekkes frem, med rød/rosaen som den som får mest trendfokus akkurat nå, men jeg tror alle er enige med seg selv i at den fargen de kommer til å selge mest av er blått. Ja, også er alle enige i at pangfargene er lite aktuelle, det er de litt rikere fargetonene som får fokus.

Vil du lese mer om vårens interiørtrender så anbefaler jeg disse tre artiklene hos:
Green House by Anja Stang
 Bo Bedre
Aftenposten

Til sist noen glimt fra min ferd rundt i hallen. Jeg var innom to ganger, sist på lørdagen, og da var planen å ta bilder til dere. Men så møtte jeg Finn Schjøll og ble gående med han, og glemte helt vekk hele bildetagingen så dere får ha unnskyldt det litt magre utvalget :)

ODF-4 ODF-2

Fra Maison lounge (Maison interiørblad)

ODF-6

Fra alltid like fargeglade Magnor glassverk. 

ODF-

ODF-5

Herlige sofabord fra A.U Maison

gront-odf - 1

Fra Tendenser, jungel i dusjen/flytende overgang ut

 

ODF--3

Gøyalt og glammy fra Garden Glory (ja, det er en spade og to krukker)

 

ODF--2

Nye bed for terrassen og balkongen, fra Bedd. Norsk design, og produksjon :)

 

ODF

Og apropos norsk design. Jeg er forelsket! Dette er sofaen Niu fra Hjelle. Norsk designer, produsert i Norge. Ja til sofaer produsert under gode forhold, som ikke er fraktet jorden rundt, og som holder seg flott i årevis :D

Det er mye som klaffer for meg med Niu. Det som virkelig er utslagsgivende er at den er modulær, men ikke ser sånn ut. Og at den er virkelig god å sitte i. Jeg er jo på jakt etter ny samboer for den nye leiligheten, så kanskje blir det Niu? Hyggelig bonus av messeturen å få møte den!

Finn-Anne - 1Den hyggeligeste bonusen var dog at jeg traff på Finn. Alltid hyggelig å gå på messe med han :)

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

 1. Flott bloggpost! Leser gjerne mer interiørstoff fra en arkitekts synsvinkel, det komplimenterer hage- og utestoffet fint, synes jeg.

  Selv driver jeg med litt «enkel» fornying inne for tiden, nye tepper, lamper og pynt, og litt møbler. En oppstramming uten oppussing… Så det du tar for deg her var skikkelig spennende!

  • Så flott å høre at du hadde glede av posten Britta!
   Det blir mer interiør fremover, faller seg naturlig når jeg nå flytter og skal lage nytt rede :)

  • Sofa er av de tingene hvor det virkelig er forskjell på kvalitet og ikke ja, vel verdt å kjøpe noe skikkelig, både for komfor, varighet og miljø :)

 2. Ja, vi somhar levet en stund, ser med glede at vi har sett det meste før. Så her kan vi med stor glede gå på loppis eller være heldig å finne skatter i bestemors kjeller og på loft. Så her kan vi utfolde oss og gi minimalismen på båten hvis vi vil.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her