Skjønne anemoner!

Jeg har fått noen av vasene av produsent

Anemoner er en av mine favorittblomster å kjøpe i snitt (fancy ord for bukett). De er så herlig uformelle! Ingen stiv standardisert fasong i sikte, her bølger og bukter og leves det!

anemone-7

Det er jo ikke bare de dansende stilkene som er vakre, jeg er like forelsket i de store kronbladene, og de absolutt gørrvakre svarte knappene i midten. Mye å glede seg over!

Anemoner er å få gjennom store deler av vinteren. Du må på en blomsterbutikk med litt utvalg, og det er ikke den billigeste blomsten, men fordi hver blomst gjør så mye av seg så kommer du langt med noen få i en vase. Jeg har en slank høy grønn emaljevase som tryller tre til en festbukett, eller du kan ha en og en i små vaser, strødd utover festbordet.

boblen-vase-6

Du vet kanskje at blomsterbuketter holder lengre om de får stå i lave temperaturer enn i høye? Hvor stor forskjell temperaturen har på holdbarhet varierer noe med art, og anemoner er så absolutt en av de som stortrives litt kjølig. De blå anemonene i denne artikkelen fikk jeg 3. februar, og de står fint i dag, 17 dager senere! Dette er jo ren juks for de har bodd mer i kjøleskapet enn på stuen, men dog, bra er det uansett. (De står nemlig på Nordstrand og settes inn i kjøleskapet de dagene jeg bor på Majorstua).

boblen-vase-5

Disse tre skjønnhetene har hatt flere vase-liv. De startet ut i høy slank vase, det er min favorittform for de for så kommer stilkene så fint frem. Men, ganske raskt kollapset en av blomstene grunnet en råteskade på en stilk, og da skar jeg ned hele gjengen og satt de i en lav vase. Og så mens jeg jaktet etter vaser til tirsdagens tv-opptreden oppdaget jeg til min store forundring at jeg faktisk har tre små Bobler, og de formelig ropte etter å bli brukt :)

boblen-vase-3

Boblen er altså en av vasene til Finn Schjøll, som produseres av Magnor Glassverk. Jeg har fått disse småvasene på ulike pressevisninger oppigjennom, og ble veldig glad når jeg nå oppdaget at de jo passer fint sammen, og at de passer så godt til anemoner.

Men, altså, alt kler jo den smukke ;)

anemone-6anemone-lilla

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 Comments

  1. Nydelige blomster, helt enig! Ganske snertent oppi de vasene og satt sammen ja:)

  2. Nydelige anemoner, og vakre vaser! Jeg har fått øynene opp for anemonene, og har en blå variant i hagen!
    Herlig syn!
    God helg Anne, og lykke til med innflytting :)

  3. Vakre blomster! :) Boblende flott i de små vasene! :)
    Lykke til med innflyttingen!