Moseplassen – livet i hagen
Hagen

Sol opp og sol ned, noen fordeler er det å ha to boliger!

Published on: February 16, 2017 at: 18:00
2 comments

Jeg er midt mellom boliger for tiden. Delvis på Majorstua, og delvis på Nordstrand. Og den perfekte kombinasjonen er å ta kvelden på Nordstrand, og morgenen på Majorstua :D

Noe av det fineste med Nordstrand har vært de aldeles fantastiske solnedgangene jeg får der. Store vestvendte stuevinduer og så mye himmel man bare kan drømme om, (og masse fin forurensning som solen kan farge..)

solnedgang-januar

solnedgang-nordstrand

Soloppganger derimot har aldri vært eiendommens styrke, på grunn av skråningen den ligger i. Men her på Majorstua blir det andre boller! Her har jeg store vinduer mot øst, og interessant forgrunn med arkitektur og trær. (Og minst like mye forurensning… hehe.) Det har ikke vært så fotogent enda så jeg har bare det ene bildet på topp, men plutselig en dag letter gråværet, og da er jeg skuddklar ;)

Så var det solnedgangene da. Foreløpig gjemmer solen seg bak huset når den går og legger seg. Men til sommeren tror jeg nok jeg kan få farget ansiktet og blomster i den vakre varme kveldssolen igjen, og i mens gleder jeg meg over å våkne med sola!

Syrinhortensia badet i kveldssol

Syrinhortensia badet i kveldssol, det blir reprise på denne på takterrassen!

Tags: Himmel
Share

Comments (2)

  1. Hanne-Lise Noreid

    Hei. Det er viktig med sol. Her står sola tidlig opp, og vi har den til rundt 8 på kvelden. Ikke værst det, men om vinteren har vi nesten ikke sol i det hele tatt. Syrinhortensia skal jeg anskaffe meg. Vakker. Lykke til med resten av flyttingen.

  2. Sol er så deilig. Vi har ikke sol (om sommeren) før i 10-tiden. Men så har vi den til gjengjeld i ca 12 timer. Tomta vår er veldig bratt, noe som gjør at det blir VELDIG varmt om sommeren, så det kan være litt problematisk å finne planter som egner seg. Likevel er jeg kjempefornøyd med beliggenheten. Bare en sjelden gang savner jeg morgensolen. Om vinteren er vi også heldige å ha noen timer med sol. Det nytes!

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


fuglefryd-fuglebok

Få en kvitrende hage!