Bruk lykten til blomster, og gjør mer ut av lite!

Jeg er i gang med å møbler til den nye balkongen min! Det er så gøy og jeg skal snart vise frem, men i dag fikk jeg lyst til å vise deg et lite og veldig enkelt triks for å få sesongens første blomster til å gjøre mer ut av seg!

Men først om dette med å sette planter ut nå…
Ja, det er jo litt tidlig enda å begynne å sette ut planter, men i de mildeste delene av landet er det mulig om du er villig til å ta risikoen (og eventuelt løfte de inn i de kaldeste periodene).
* Her finner du en oversikt over 23 tøffe planter
* Her kan du lære om hvordan herde plantene så de ikke får sjokk av å bli satt ut i vinternatta

Så, tilbake til trikset mitt: Jeg setter blomster inn i lykter!
Hvorfor? Jo fordi:
1. Det er pent og tryller om lite til mye! Lykten og blomsten (eller pønt) danner en enhet, og vips så har en liten potte blitt til noe som virkelig synes.
2. Lykten beskytter mot vind. Vind kan være veldig avkjølende, planter som står lunt tåler lavere målt temperatur enn de som står åpent. Dette kommer av hva man kaller effektiv/følt temperatur. Kald vintervind er meget avkjølende, det vises ikke på gradestokken, men plantene kjenner det, og du har sikkert også opplevd at det er kaldere når det blåser.
3. Lykten er enkel å løfte inn om det skulle bli meldt skikkelig kaldt

Disse lyktene har fått primula i seg. Jeg har andre lykter på terrassen med kun mose i, og en med løkblomster i. Så trikset kan tilpasses dine preferanser og temperaturen der du bor!

Lykten setter du der du ser den mest. Feks ved inngangsdøren, eller rett utenfor terrasse/ balkongdøren.

Er du våryr og klar for mer inspirasjon, så titt innom stikkordet mitt Juksevår! Og på søndag (eller mandag om ikke solen dukker opp i morgen heller) så deler jeg fra resten av terrassen!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 Comments

 1. Hanne-Lise Noreid

  Hei. Jeg har aldri tenkt å bruke lyktene til blomster. Lurt påfunn. Ønsker deg en fin kveld.

  1. Moseplassen

   God helg til deg også!

 2. Så fint Hvor får en kjøpt så store lykter?

  1. Moseplassen

   Store lykter som dette har de både på hagesentere og møbelbutikker. Akkurat disse kjøpte jeg på salg i vinter hos Skeidar (om jeg husker rett), men jeg har sett like store lykter en rekke steder.

 3. Anne-Britt Wengen

  Super ide! Jeg løper ut og kjøper noe pent i morgen den dag. Fortsatt god helg.

 4. Smart og flott! :) Takk for tipset!

 5. Har gjort dette mye på sommeren, men nå skal jeg ut og kjøpe blomster til lyktene så jeg får kommet i gang ute i Furulunden. Titte gjennom ruten… Finfin idé :)

 6. Vakkert! Endelig er vi i gang! Vår!

 7. Anne Oline

  Hvordan blir det når solen skinner på lyktene, blir det ikke for varmt da?

  1. Moseplassen

   Ingen problem. Alle utelykter har masse ventilering, så som jeg sier blir det ikke egentlig varmere i lykten enn utenfor, så en bør ikke tenke på det som et drivhus-drivhus, men en får stoppet den ekle vinden, og det er det viktigste

 8. Ingebjørg Johansen

  Så smart og så vakkert,dette må prøves.Forøvrig,tusen takk for alle flotte og innteresange innlegg i din blogg,som jeg følger med stor interesse.Fortsatt god helg.

  1. Moseplassen

   Takktakk, så hyggelig at du liker bloggen :) OG god uke til deg!

 9. Great start! Best of luck with your new ‘blank canvas’ :-)

  1. Moseplassen

   thank you Ian!

 10. millymoney

  For en god ide! Gratulere med ny bolig. Gleder meg til å se hvordan balkonghagen din blir. Spennende for meg med balkong og felles for-hage. Det er gøy å få til mye på litt mindre plass.

  1. Moseplassen

   det er en spennende ny utfordring, det er sikkert :D

 11. Aha- du er alt i gang med alltid spennende og smarte ideer. Fint, og ikke minst lett å ta inn. Jeg har båret ut og inn perleblomster, nå laver snøen ned- Ha en god søndag.

  1. Moseplassen

   og god uke til deg!

 12. Fint å titte innom hos deg igjen :-)
  Fine ideer :-)
  Lykke til videre i Moseplassen!