Ha det bra, fine hagen!

Litt emosjonell i kveld
I dag var det overtagelse på hus&hage, og det er jo naturligvis litt rart. Ikke direkte trist, men allikevel litt trist.. hehe. Vrient å forklare, men emosjonelt dekker det da i alle fall ;)

Heldigvis så er det en helt fantastisk familie som skal ta over. Kjempehyggelig ungt par med en baby og en smårolling. De ser ut til å se det som er av sjarme, og også se muligheter i det som Hallstein og jeg aldri fikk tatt tak i. Jeg ønsker de bøttevis med herlige opplevelser i sitt nye paradis, og håper de kommer til å trives maksimalt mellom blomster og spiselige skatter og humler og ekorn.

Så, i dag byr jeg på minner fra den gamle hagen :)

Og for meg er en ny epoke allerede i gang! Jeg er nå på plass i min nye bolig, den nye laptoppen har omsider kommet, og jeg gleder meg til å ta opp igjen bloggingen etter et ufrivillig fravær. 
– pst: Jeg er i gang med å lage vårstemning på terrassen allerede… regner med å vise dere til helgen, så følg på! 

 

 

 

 

 

 

 

 

(bildet over er fra en sen kveld en høst, det er helt undervurdert å sitte godt inntulla i ull når flaggermus og møll er på jakt!)

Du finner mer fra gamlehagen, og også fra inni huset, i denne posten fra salgsprosessen.

Og om du lurer på hvor jeg skal bo heretter så kan du se litt av det her. 

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

19 KOMMENTARER

 1. Hei. Jeg reiste også fra en hage som betydde veldig mye. Jeg syns det var veldig vondt den gang. Men en må prøve å se fremover. I dag stortrives jeg her. Jeg vet at du vil få det veldig greit, med all din kunnskap og ideer. Stå på, og jeg gleder meg til å følge deg fremover.

  • Jeg er veldig heldig, for jeg er ikke av de som blir dvelende for mye med det som var. Så jeg kan hygge meg med minnene over det fine, og kjenne litt på savn, uten at det blir for vanskelig. Iallefall når jeg jo har noe artig å se frem mot, som jeg jo har :)

   Takk for hyggelige ord!

 2. Superfin hage, den har gitt meg mange gode ideer. Du er flink. Ønsker deg alt godt, og håper du vil trives i din nye leilighet. Gleder meg veldig til følge deg videre. Blir spennende å se hva du tryller frem på den nye takterassen. Klem Trine

  • Hei Trine :)
   Ja, jeg gleder meg veldig over mulighetene som leiligheten terrassen gir, samme med nabolaget, det er også noe jeg tror vil gi meg mye glede fremover, og gi meg mye fint å dele med dere.

  • Jeg er ganske flink til det ja, heldigvis :)
   Livet er en reise. Jeg samler på gode opplevelser og lar de bli minner, og gleder meg til å lage flere!

 3. Det er godt bildearkivet ditt er proppfullt av bilder derfra. Gleder meg til takterrasseverdenen skal vokse frem. Masse lykke til

  • Hehe, jeg har faktisk ryddet i bildearkivet i dag… Maratonjobb som ikke er gjort på en dag, men jeg fikk da tatt de store grepene i dag etter en lang periode med slurv, det nyttet ikke å holde orden når disken var fo rliten til å romme ryddeprosessen, så dette ble førstepri når den nye laptoppen kom. Og ja, bildearkivet kommer til å bli brukt :D

 4. Jeg har også fulgt deg og hagen din i flere år, og syns du er flink som har klart å legge din forrige hage bak deg og se fremover. Vi er i en situasjon at vi etter hvert skal overdra et landsted med en stor hage til neste generasjon! En hage som jeg har lagt ned SÅ mye arbeid i, og som jeg ser neste generasjon ikke vil prioritere å holde slik vi gjorde. Det sårer meg, og det er vanskelig å se nå at jeg nesten orker å dra ditt inn i fremtiden. Jeg skulle ønske jeg hadde vært like flink som deg å legge disse følelsene bort. Lykke til i ditt nye prosjekt!

  • Jeg kan godt forstå at det er vanskelig for deg å se livsverket gro til. Har ikke så mye fornuftig å si, men vil sende en klem, og så håper jeg du finner en måte å falle til ro med at naturen tar tilbake hagen din.

 5. Jeg forstår godt at du er litt emosjonell med tanke på den fine hagen, og ikke minst dyrelivet som har gledet både deg selv og oss! Men syns du er flink til å se potensialet ved en verandahage, som mange har! Jeg flyttet også fra en stor hage med mange arbeidstimer og mye glede, til en mindre hage som jeg bare leier. Heldigvis får jeg grave så mye jeg vil :) Gleder meg til alle dine flotte tips allerede! Minner fra gamlehagen har du jo i bøtter og spann :) Lykke til med alle dine krumspring, klem!

  • Jeg regner meg selv som veldig heldig. Jeg kunne i stor grad velge hva slags bolig jeg ville ha, og fant noe som passer meg perfekt. Så da er det jo ikke vanskelig å glede seg til det som kommer! Jeg digger jo å etablere, og takterrasse/balkong blir en ny og spennende utfordring. Det blir fint å bo sentralt, hyggelig nabolag, nye muligheter. Og så kommer jeg sikkert til å savne mye av det som var så fantastisk med Munkerudåsen, men det er da helt ok. Savn er ikke farlig når jeg har noe nytt å glede meg over!

 6. Dear Anne,
  I follow you in your garden for a long time. You inspire me a lot and it is always with pleasure that I come to read to you. I understand the feeling that you feel because I felt him it too. I am certain that your new place of life will be the place of height of inspiration and whom you will be happy there!

  • Hello Marie :)
   Thank you for your kind thoughts and wishes. Im also sure Ill be happy here at Frogner, its quite nice to be able to make a new start like this, shape a new dream garden, and to some extent a new life.

 7. Så kjekt at det er fine folk som tar over, det hjelper kanskje litt på den emosjonelle biten.

  Og så tror jeg du kommer til å skape et nydelig virkelig one-of-a-kind paradis der oppe i høyden. Så det er så mye å se fram til. Lykke, lykke til med det. (Og så håper jegg noen sterkinger stiller opp og bærer krukker og jord for deg.)

  • Absolutt fint at fine folk tar over, og det blir finfint å starte noe nytt her :)
   Krukker (med jord) er allerede bært opp (her er heis da, så de ble mest bært inn og ut). Men det er jo ikke nok, så det blir nok flere krukker, og mer jord i månedene som kommer. Og den bæringen er jeg ikke så bekymra for, jeg skal ha meg en tralle så jeg kan få inn mye selv, og så får jeg garantert hjelp til de større leveransene.

 8. Jeg tenker det var vemodig å forlate alt du har bygd opp- men er overbevisst om at du får til en oase på din fine terrasse. Alle bilder du har er jo en hel skatt å se på.
  Klem fra meg og alle gode ønsker fremover.-)

  • Takk for det Anne Elise. Joda, det er klart jeg innimellom kjenner på at det er noe å savne der, men følelsene jeg har rundt de nye mulighetene er større, så da er det helt ok :)

 9. Kjære du, jeg har besøkt bloggen din titt og ofte de siste årene, og satt stor pris på de vakre bildene og inspirerende visdom og idéer. Her i England sier man ‘when one door closes another door opens’… og det er jo sant. Jeg gleder meg til å se bilder av balkonghagen din fremover, og blar tilbake i arkivet ditt for å finne tips for folk som ofte må nøye seg med å elske hagen sin gjennom vinduet (jeg jobber for en kunde med Parkinsons).

  Alt godt til deg :)
  Anne

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her