Vårblomstring i nabolaget!

Se hva jeg fant! Nå er det ikke bare vår på balkongen, også i forhagene i nabolaget har det løsnet!

Forhager er et vidunderlig konsept du finner i deler av Oslo. Kort sagt så er en forhage en hage på forsiden av bygget, noe som er herlig både for beboere og forbipasserende, og viktig grunn til at jeg stortrives så i dette nabolaget.

Alle bilder er tatt fra gata, la deg glede!  :)

Snøklokker er blant de første blomstene på våren, ett ekte vårtegn. Herdig til H7, og villig der den trives, men litt pirkete med at den liker jevn tilgang på vann, men ikke liker å stå våt. Så den stortrives på regntunge vestlandet, og furter i våt leirjord. Og så hater den å bli solgt som tørr løk, skaff deg heller en tue fra en venn.  Om du vil lære mer om snøklokker og klosterklokker så trykk her. 

Jeg ble SÅ glad når jeg oppdaget dette store partiet med vinterblom (erantis)! Dette er en vinner av en liten vårsol, og har mye samme preferanser som snøklokkene. Les mer om vinterblom her.

Krokus er jo min favoritt :)
Jeg blir rett og slett utrolig glad hver eneste gang jeg ser en krokus. Skjønner ikke helt hva det er jeg synes er så magisk, men magisk er det! Vakker som tepper, flott som tuer, og skjønn når den trassig stikker seg opp i solo på steder det ikke ser ut som den er pleiet.

For en nabolags-gave forhager er!
Hurra for byplanleggere og huseiere som tenker på felleskapet :)

1 KOMMENTAR

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her