Et glimt inn i byhagen vist på NRK

For to uker siden var NRK programmet Hagen min på besøk i tre små hager på Kampen i Oslo. Du kan se hele programmet her om du ikke allerede har sett det, og så minner jeg på at jeg ukentlig deler en hage-på-tv oversikt.

Jeg var glad for å se at de valgte å vise frem at hager kan være frodige og interessante også når de er små. Det finnes jo faktisk ganske mange slik små hager rundt om i byene våre, men de er gjerne ganske gjemt bort fra gatelivet.

Det skjønne hagerommet (du ser nå hele bredden), med en fantastisk klematis. Tysk klematis sier bildemerkingen,

Den mest interessante hagen vi besøkte, den til Mette og Tommy, viste seg å tilhøre moren til ei jeg kjenner (Dagny som har skrevet boken Farger til folket). Så, nå har jeg vært så heldig å få låne bilder så jeg kan vise dere litt mer av denne OsloOasen :)  Mette og Tommy har en ganske liten hage, men den så da ut til å romme alt man skulle drømme om, inkludert sitteplasser, trær, klatrere, plen, staudebed krukker og høner :)

Pipeholurt og klatrehortensia sørger for å viske ut byen
Hønsehus, og ‘Lykkefunn’ :)
Krukker med både pryd og nytteplanter, og ei lita byhøne. Dette og alle bildene over er lånt av Mette Thurman-Moe :)

Pst:
Fikk du lyst til å se denne hagen og andre gjemte skatter så er du velkommen til åpen bakgård søndag 28. mai kl 13-16!

.

Les mer!
Det var endel av plantene de viste frem i programmet som jeg har blogget om før. Så, om du vil lese mer om de så klikk i vei :)

Og så var det et innslag fra en nydelig hage i Finnmark. Der fremhevet de dessverre ingen av plantene, men om du bor i tøff sone og har lyst på plantetips så kan du titte innom disse to bloggpostene: Høstblomstrende stauder for H7, samt 30 tøffe humlefavoritter

Og pst, i neste ukes episode av denne serien så blir det en liten kikk inn i gamlehagen min… Det blir rart, og fint!

Rosen ‘Lykkefunn’
Kjempeverbena
Kornblomst
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her