Juhu, besøksrekord :)

Det er ikke til å stikke under en stol, jeg blir veldig glad når jeg skjønner at dere liker det jeg deler. Kommentarer, likerklikk og besøkstall fungerer som drivstoff rett og slett :)

April og mai er alltid gode måneder for Moseplassen.no Da er ekstra mange på jakt etter hageinspirasjon og kunnskap så jeg får inn mye besøk fra google og god respons på facebookposter.

Det er nettopp facebook som kan gi de største svingningene i besøkstall. Om jeg treffer godt med en post så kan den spre seg til mange flere enn mine faste lesere, og det var det som skjedde på søndag og gav meg en ny besøksrekord.

Hehe. Ja, besøksrekord og besøksrekord… Dessverre kan jeg ikke si det ble ny dagsrekord, eller ukesrekord, eller månedsrekord. De rekordene holdes fortsatt grundig av januar 2016. (Ja, islykter ja…). Men, det ble timesrekord! Det skal litt til å slå de elleville tallene fra forrige islyktfeme, så her tar jeg de rekorder jeg får med stor jubel :)

Søndag 14. mai var det mellom kl 21 og 22 hele 3098 unike brukere innom!
Det ble andre hyggelige tall også: 15.411 unike brukere på søndag, og  44.282 unike brukere for hele uken, hvilket begge er rekord for en ikke-januarmåned. (hehe, som sagt, man får feire det man kan). Dette er altså unike brukere, antall sidevisninger på søndagen var 24.617.

 

Og hva ble besøkt? Her er søndagens ti mest leste sider:

Og nå til det (for meg) morsomste: 7 av de 9 bloggpostene er gamle!

Jeg har skrevet på Moseplassen i over ni år nå, og tidlig begynte jeg å fikse opp gamle bloggposter fremfor å lage nye på samme tema. Når jeg finner en gammel post jeg synes er relevant så ser jeg over tekst og bilder, endrer ved behov og så legger jeg den ut på Facebook eller lenker til den fra en ny bloggpost. Litt fordi det er effektivt, men mest fordi de som kommer til posten via google eller lenker da får det beste innholdet. Og ikke minst fordi jeg da slipper at bloggen flommer over av masse som er mer eller mindre likt.

Og slik kan en post fra 2015 bli ukens mest leste bloggpost :)

Som jeg sa innledningsvis så er det gøy når jeg forstår at det jeg deler gir dere glede, og at mange leser en bloggpost er jo en klar indikator på akkurat det.

Men naturligvis ikke det eneste! 
Hadde jeg skrevet kun for besøkstall så hadde Moseplassen sett helt annerledes ut. Moseplassen er en miks av publikumsvinnere og smalere nisjegreier. Det rare med det er at jeg av og til opplever at det jeg trodde var noe jeg skrev mest for meg selv plutselig er en lesersuksess. Enten fordi den får mange lesere, eller fordi mange av de som leser posten tar seg tid til å gi meg en tilbakemelding gjennom kommentarfeltet på at akkurat den posten var verdsatt.

Og det er gull. De ulike tilbakemeldingene deres er drivstoff :) 

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

 1. Skjønner godt at du liker høye besøkstall, det ønsker de fleste bloggere seg også, inklusiv meg selv, men det er uendelig vanskelig, så store gratulasjoner til deg fra meg. Jeg har forresten en link til Moseplassen på min bloggpost i dag.

  • Takk for gratulasjon og så hyggelig at du lenket til den bloggposten med de spiselige blomstene. Den er jo hauggammel, og et godt eksempel på en gammel post som jeg må se å få fikset opp! *rødme* :)

 2. Hei Anne. Kjempemoro. Du er flink, så dette fortjener du. Nå har jeg ikke hatt bloggen lenge, men bet meg merke i å «fikse» på et eldre innlegg. Jeg har fått mange seere på facebook som jeg syns er stas. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  • Hei Hanne-Lise :)
   Så fint om du kan ta med deg noe fra hvordan jeg gjør ting over i din egen blogg! Ett lite bonustips da er at du er flink til å lenke til gamle innlegg om de kan være relevante for det du skriver. Det er en fin måte å gi merverdi til den som besøker bloggen, og fint for deg som får mer av innholdet ditt lest.

 3. Fantastisk, gratulerer Anne! Vel unt :) Tenker tilbake fra første gang du la spor etter deg, da som markblomst på hagegalforumet, og hvor langt du har kommet i dag. Du er superdyktig, så det er ikke rart at du nå har oppnådd brsøksrekord! Klem!!!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her