Ulf Nordfjell – nordisk sjel i europeiske hager

For to uker siden var jeg på et genialt seminar organisert av Blomstervenners klubb. (Les om blomstervenners klubb her, anbefaler alle som liker hagenerding å melde seg inn).

De hadde greid kunstykket å få den svenske hagedesigneren Ulf Nordfjell til å komme. For de av dere som ikke kjenner Nordfjell: Han er en uhyre kompetent hagedesigner som blant annet har designet hele tre hager for Chelsea Flowershow, som alle tre fikk gull!

Nordfjell ledet oss gjennom et knippe av sine hager med et vell av inspirerende bilder, og snakket mye om hvordan han jobbet med den svenske naturen som inspirasjon for sine hager. Eller, mer enn en inspirasjon, det er basen hans :)

For meg ligger Ulfs magi i at han lager stramme moderne strukturer, som så fylles med beplantning som oppleves frodig og fri. På sett og vis natur rammet inn. Så arkitekten i meg gleder meg stort over rammene, hagenerden blir sprettende glad over plantevalgene (som er uhyre gjennomtenkt), og barnet i meg får lyst til å legge meg ned i en blomstereng.

Dessverre har jeg ikke så mange bilder jeg har lov å dele, men det ligger mange bilder på nettsiden hans, så kan du selv bla deg gjennom. Se alle her, klikk på ett bilde for å få opp resten i album. 

Legg merke til:
– Gjennomtenkt fargepalett
– Stor variasjon i former og høyder, både på bladverk og blomster.
– Plantet i drag, med moderat antall arter og noen arter som går igjen over større areal.

Jeg skulle gjerne ønske meg å besøke en av privathagene hans en dag. De ser ut til å ha en ro over seg, men fortsatt ha spenning og overraskelser. Ett sted hvor alle har klare autentiske stemmer, og synger i harmoni :)

Mer om Ulf Nordfjells hager:
A Look at Ulf Nordfjell’s Gardens, Where Romanticism Meets Modern Swedish Design
Alt om Tradgard om Chelsea 2009
– Om Skogens Trädgård

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her