Nydelig småblomstret rose

Se så skjønn en rose!
Den står i forhagen til ett av nabohusene mine. Jeg kan se den fra takterrassen min, og naturligvis fra fortauet når jeg triller forbi :)

Jeg dessverre veit ikke hva den heter, så dagens bloggpost er ikke så informativ. Men, jeg fikk lyst til å dele gleden over denne skjønnheten med deg, og sende en takk til alle som planter slik at naboer kan ha glede av det!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 Comments

 1. Annette Bugge Helle

  Er ikke det “Finlands vita ros( Rosa spinosissima ‘ Plena’)? Jeg har i alle fall en slik som blomstrer her hos meg nå!

  Annette

 2. Åhh! Den van nydelig. Blir helt stum av beundring, jeg. Heldige du som har den i nabolaget.

 3. For et nydelig og klassisk inngangsparti.

 4. Den er aldeles yndig :)

  1. Moseplassen

   :)

 5. Annette Bugge Helle

  Jeg er veldig sikker på at det er Finlands vita ros (Rosa spinosissima ‘ Plena’), jeg vet 100 % sikkert at min er det for den har jeg selv bestilt, og den du viser ser eksakt lik ut, både i voksemåte, blomst, blad og torner :-)

  1. Moseplassen

   Så artig å høre :)
   Den er jo skikkelig herdig mener jeg å huske?

   1. Annette Bugge Helle

    Ja, det er den også, er H7, så passer i nesten hele landet! (Var innom Lundebygartneri(roseekspert!) i Råde idag, der jeg så en og det stod står det H7 på etiketten) Sikkert ikke tilfeldig den er “nasjonalrosen” i FInland, heller!)

 6. Det er helt klart ‘Finlands vita rosa’ som vi kaller for Sankthansrosen (Juhannusruusu). Smuglet en rot fra torpet mitt i Finland på 90-tallet og den gleder oss hvert år rundt midsommer. Kaldt i år i Trøndelag, så den har nettopp åpnet sine første blomster. Yndig!