På takterrassen i dag :)

På tide med liten oppdatering fra hagen min. Ja, takterrassen da skal vi være pirkete, men jeg anser jo den for å være en hage :)

I dag hadde jeg besøk av fotograf som tok bilder for en reportasje som kommer i Allers til sensommeren. Og det betyr at jeg fikk ryddet litt sånn at det ble fotogent, da drypper det jo litt på dere også ;)

Jeg fotograferer fotograf Sverre Jarid mens han fotograferer at jeg fotograferer… :D
Det var strååååålende sol i formiddag. Noe som ikke er så praktisk når en skal ta bilder… Her ser dere vi har rigget oss til både med ymse som lager skygge, og blitz som jevner ut lyset. Jeg sitter egentlig i sofaen :)

Det har ikke skjedd så mye siden siste bilderas, rett og slett fordi jeg har vært travel med først å forberede og gjennomføre foredrag, og så med å komme meg etter foredragsdagene. Så rett mye av plantene er fortsatt i småpottene sine oppi krukkene, i påvente av at jeg skal få plantet skikkelig. Men i morgen kommer nevøen min innom for å hjelpe meg, så da får vi nok unna endel.

Det trengs, for på torsdag kommer Aftenposten Magasinet for å ta bilder for en artikkelserie om å dyrke sin egen mat. Jeg har endel grønnsaksplanter stående i midlertidige løsninger, de må få permanente og fotogene hjem. Og så må jeg vurdere om jeg skal få flyttet litt rundt på noen ting slik at jeg kan få satt grønnsaksplantene i en ekstra kul setting som varierer fra andre reportasjer. Jeg får se hva hodet er villig til av arbeidsinnsats i morgen, (det blir jo uansett nevø som må slepe på krukkene, hehe, så jeg må bare orke å tenke).

Jeg hadde ikke tenkt å gjøre så mye ut av «kjøkkenhagen» her i år. Naturligvis skulle jeg dyrke litt salat og tomat og slikt, men det store prosjektet med plassbygde kasser tenkte jeg kunne vente til neste år, her har jo vært mye å komme i gang med i år. Den beslutningen varte kun frem til første journalist ringte og ville gjøre kjøkkenhagesak. hehe. Så da blir det en litt «oppgradert enkel» kjøkkenhage i år. Fint det, så får jeg vist at matplanter naturligvis kan stå i krukker :)

Og ja. Om noen dager blir det nye bilder fra terrassen igjen. Med matplanter mer i fokus. Her fylles gradvis ut og jeg elsker en anledning til å vise variasjoner og muligheter i et relativt lite areal som dette!

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. Det er blitt utrolig flott i Hagen din. Veldig inspirende for oss med terrasse/ balkong. Etter inspirasjon fra deg begynner jeg å få det til å bli fint på min balkong også og det er så gøy. Jeg har ikke så mye planter som deg da, jeg må ha det slik at det er håndterbart. Har kjøpt meg piletre i dag, jeg tror det skal tåle den milde vinteren i Bergen. Ha en fin kveld. :-) Maren

 2. Inspirerende og flotte bilder som alltid! Herlig med alle krukker og kar, og farger som harmonerer. Takk for titten! :)
  Hilsen Lisa

 3. Hei Anne. Så flott det blir på terrassen din. Kreativ er du. Alt harmonerer. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

 4. Veldig spennende å følge deg !…
  Det er blitt veldig fargerikt og frodig oppe hos deg nå :)
  Hvordan tenker du I fohold til lys/ skygge?
  Planlegger du noen form for solskjerming på deler av takterrassen ?
  Masse lykke til videre :) !…
  Lilja

 5. Hei
  Fikk bare lyst å fortelle deg at nå blomstrer gullknappen i hagen min, sådd fra frø jeg fikk av deg da jeg besøkte hagen din på Nordstrand for to år siden. Tusen takk igjen!
  Hilsen Karin

  • Hurra, så gøy! Har jo delt ut mye frø av den etterhvert, med advarsel om at jeg ikke aner om den vil ta seg fra frø, så dette var gøy å høre! Har en pose liggende i frøkassen, så nå skal jeg fortsette å dele av hagegledene fra Nordstrand :)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her