Russetreff for tennåringsstær

Klart fugler også har en tennåringfase!
Bøller litt, bråker litt, får ny kropp, får kjeft av foreldrene, kanskje danner de vennskap og ganske og sikkert flørter de litt :)

Jeg er veldig glad i stær. De trives i store flokker og det er derfor ikke uvanlig å se mange på en gang, spesielt ikke nå på sensommer-høst. Denne gjengen satt nå ganske velloppdragent og småpratet med hverandre, men jeg er sikker på at de etterpå stakk på bærslang i en hage ;)

Voksen stær
Ung (juvenil) stær i overgang til å få voksen fjærdrakt

Det er ikke alltid så enkelt nå på sommeren å kjenne igjen fuglene. For ikke nok med at du må holde styr på at noen fugler har stor forskjell på drakt mellom hunner og hanner, barna kan også avvike meget fra foreldrenes drakt. Og så, når du har lært deg hann, hun og juvenil, da må du jammen også greie å ta høyde for at barna på ett tidspunkt skal bli voksne…

Denne flokken med stær er midt mellom barn og voksen. De har foreløpig mest av barnas brungrå fjær, men noen prikkefjær sniker seg inn.

Sånn synes jeg er litt kult å oppdage, og gir opplevelsen av den skjønne skvatrende flokken en ekstra dimensjon :)

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her