Storfint besøk på balkongen :)

Jubelbrus, jeg har nå sommerfugler på balkongen :D

Humler har det vært i mengder her fra tidlig vår, men sommerfugl har jeg bare sett en gang. Så når jeg for en par uker siden kjøpte en sommerfuglbusk så var det mest for humlenes del, og fordi jeg synes den er pen. Jeg hadde ikke trua på at det fantes noen sommerfugler her å lokke opp.

Men, sommerfuglbuskens magi slo til og nå har jeg hatt en admiral innom flere ganger de siste dagene.
Juhu!

– Jeg har skrevet om de skjønne sommerfuglbusker her
– Og om den vakre admiralsommerfugler her

Min sommerfuglbusk er en ‘White Profusion’. Den har hvite blomster og en mer rett-opp vekst enn de fleste andre sommerfuglbusker. Skal overvintre ute (som alt annet), men er ikke helt herdig i krukke her i Oslo så den skal få stå under et midlertidig tak.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments

 1. Hanne-Lise Noreid

  Hei Anne. Slett ikke verst. Jeg håper at det skal komme noen her også når mine blomstrer. Har ikke sett så mye til de i år. Fortsatt god uke til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

 2. Kristin Sætre

  Plantet en busk i fjor i murerbøtte. Spent på om den klarte vinteren på Nøtterøy som viste seg å bli veldig mild. Sto dog under tak i en åpen utestue. Gikk så fint og et mylder av sommerfugler. Lykke!

 3. Kristin Stavem

  Hei.
  Jeg har 2 stk sommerfugl busker, og elsker de! Den ene er allerede blomstret ferdig, og jeg lurer på hva jeg skal gjøre med blomstene som har blitt brune. Bør de klippes, evt hvor på stilken?

  1. Moseplassen

   Hei, fint spørsmål. Det er lurt å klippe av visne blomsterhoder på sommerfuglbusken fortløpende, da vil planten drive frem flere blomster. Jeg klipper de da over like før neste skudd, om du skjønner?