Prestekrager!

Prestekrager er nok en blomst de fleste forbinder med blomstereng og grøftekant og ikke så mye i hager, men naturligvis kan du dyrke den om du ønsker! Den er litt i overkant villig og vil raskt prøve å ta over bedet ditt, så skal du ha den i hagen så bør den stå med andre like villige planter.

Fakta:

 • Prestekrage får hvite blomster på lange tynne stilker
 • Den blir 20-70 cm høy
 • Trives best i sol, kan også vokse i halvskygge. Foretrekker nok skrinn tørr jord, men jeg har sett den gro som ugress i leirjord også.
 • Herdige over det meste av landet. Minst H7, men jeg tror H8 burde gå.
 • Prestekragens vitenskaplige navn er Leucanthemum vulgare. På svensk heter den prästkrage, på dansk hvid okseøje, og på engelsk Ox-eye Daisy.
 • Det vitenskaplige navnet kommer av: Leukos som betyr hvit, anthemon som betyr blomst og til sist vulgare som betyr vanlig. Navnet betyr med andre ord “vanlig hvit blomst”. Ikke så poetisk ;)
 • Formerer seg både med rotskudd og med frø

Kjempekrage:
Kjempekrage, Leucanthemum maximum er en nær slektning av prestekragen. Den har større blomst og blir noe høyere enn prestekragen (70-100cm). Herdig til H7.

Bildene er tatt i nabolaget. Frogners forhager altså, fulle av overraskelser og gleder :)

 

Wow, fargefest på RØTTENE!

Altså, har man hage har man en opplevelsespark :D
Følger man med så er det mye å glede seg over, eller iallefall bli fasinert av.

Som for eksempel røttene på mangold.
Jeg pleier å så mangolden min selv, den er superenkel, men nå hadde jeg altså dette behovet for å raskt lage kjøkkenhage for Aftenpostenreportasje og da havnet det blant annet noen fine småplanter med mangold i handlekurven.

Mangold kommer i mange farger, men det var først nå jeg oppdaget at det jammen ikke bare er bladene som har farge, fargen stikker ned i røttene også! Harrusettpåmaken!

 

Kjøkkenhage på balkongen! (med smart juks)

Naturligvis kan man dyrke mat i krukker!
Absolutt ingen hindring der, så lenge du vanner nok.

Jeg liker å dyrke spiselige saker. Det er praktisk å kunne gå rett ut og hente fersk salat og urter, de egendyrkede grønnsaker og bær blir ofte bedre på smak, det er kortreist og miljøvennlig, jeg kan dyrke unike farger og former, og så er det rett og slett gøy å produsere mat :)

Bringebær ‘Aroma Queen’

I går fikk jeg hjelp av min nevø Daniel til å få plantet opp matplantene, og nå er alt i jorda, de fleste i den delen av takterrassen som jeg kaller matkroken. Det er litt spiselig borte i utestua også, de skal jeg vise det senere (gøy prosjekt), men i dag er det altså kjøkkenhagens tur til å få skinne :)

Kjøkkenhagen rommer:

 • Diverse urter, bla stevia, løpestikke, storbladet persille, sitronverbena, sitronmelisse, timian, rosmarin, ulike mynter og basilikum
 • Mangold
 • Agurkurt (spiselig blomst)
 • Ringblomst (spiselig blomst)
 • Lavendel (spiselig blomst som jeg slettes ikke spiser, pføy!)
 • Squash
 • Tomat
 • Salat
 • Rabarbra
 • Gulrøtter
 • Bringebær, ‘Aroma Queen’
 • Stikkelsbær,
Rabarbra, i airpot

Rabarbraen og stikkelsbærbusken står i noe som kalles Air-pots. Dette er en ny smart type potte, som er fantastisk upraktisk på balkong… Hehe. Men jeg ville prøve den ut, så da får jeg finne meg i at den tørker ut rekordfort og drøsser jord i vilden sky. Uansett, poenget med den er at pottens design fører til at planten får et mye større og mye mer effektivt rotnett, og dermed vokser raskere. Jeg skal skrive bloggpost på dette etterhvert, må bare få litt erfaring med den først :)
Jeg har kjøpt mine hos Randesund hagesenter

Gulrøtter! Klart man kan ha gulrot i krukke :)
Der kan du jo gi den den mest porøse jorden tenkelig og gi absolutt optimale forhold, (om du vanner da, hehe)

Jeg må si at jeg har jukset og kjøpt disse gulrøttene ferdige. Jeg har jo ikke hatt kapasitet til å så i år, så når Aftenposten ringte og ville gjøre sak fra kjøkkenhagen min som på det daværende tidspunkt var praktisk talt ikkeeksisterende, så kunne jeg enten si nei, eller benytte anledningen til å teste ut halv-ferdig-planter…

Skajem Hagesenter (Hageland) her i Oslo så fant jeg blant annet flotte tomatplanter, gode urter, småplanter av mangold. Og gulrøtter. Gulrøtter i potte! Rosnes gartneri har sådd gulrøtter i en 3 liters potte som du så kan plante rett i hagen. De var høsteklare allerede nå, og gode, så nå står de i en krukke og kanskje rekker de å vokse litt til før jeg har spist de opp :D

Jeg DIGGER at man kan jukse slik! Det blir jo dyrere enn å dyrke alt frem fra frø selv, men alternativ er alltid kjekt :)

Kosekrok :)

Ikke spør hva den høye urten på høyre side av bildet over heter… Den er med fra gamlehagen, og jeg husker absolutt ikke navnet dens, men jeg veit den er spiselig. Dufter monarda-aktig av bladene. Blomsterbilde nedenfor, kanskje du har navneforslag?

Se, hun er gravid :D Snart squash!
Den merkelige til venstre der er oppstammet rød stikkelsbær! :D

Jupp. Det var kjøkkenhagen i dag. Til helgen skal jeg så litt mer salat, og ellers skal her bare nytes :)
Men før såing av salat og slaraffenliv i kosekrok så skal jeg en sjoppingtur på på Bauhaus og Krukkegården. Følg gjerne med på Instagram-story i morgen, så dukker det nok opp litt inspirasjon :D

Lyst til å lese mer om kjøkkenhage eller takterrasse? Klart du kan!

* Her kan du se hvordan vi bygget opp kjøkkenhagen i gamlehagen. Stor sak i pallekarmer.
* Herkan du lese om min erfaring med å dyrke i pallekarmene (veldig fornøyd)
* Mine fem beste tips for hvordan få frodige krukker
* Og her kan du se hva jeg har planlagt for terrassen. Hvor utestuen, matkroken og skogbrynet er og hva de rommer :)

 

På takterrassen i dag :)

På tide med liten oppdatering fra hagen min. Ja, takterrassen da skal vi være pirkete, men jeg anser jo den for å være en hage :)

I dag hadde jeg besøk av fotograf som tok bilder for en reportasje som kommer i Allers til sensommeren. Og det betyr at jeg fikk ryddet litt sånn at det ble fotogent, da drypper det jo litt på dere også ;)

Jeg fotograferer fotograf Sverre Jarid mens han fotograferer at jeg fotograferer… :D
Det var strååååålende sol i formiddag. Noe som ikke er så praktisk når en skal ta bilder… Her ser dere vi har rigget oss til både med ymse som lager skygge, og blitz som jevner ut lyset. Jeg sitter egentlig i sofaen :)

Det har ikke skjedd så mye siden siste bilderas, rett og slett fordi jeg har vært travel med først å forberede og gjennomføre foredrag, og så med å komme meg etter foredragsdagene. Så rett mye av plantene er fortsatt i småpottene sine oppi krukkene, i påvente av at jeg skal få plantet skikkelig. Men i morgen kommer nevøen min innom for å hjelpe meg, så da får vi nok unna endel.

Det trengs, for på torsdag kommer Aftenposten Magasinet for å ta bilder for en artikkelserie om å dyrke sin egen mat. Jeg har endel grønnsaksplanter stående i midlertidige løsninger, de må få permanente og fotogene hjem. Og så må jeg vurdere om jeg skal få flyttet litt rundt på noen ting slik at jeg kan få satt grønnsaksplantene i en ekstra kul setting som varierer fra andre reportasjer. Jeg får se hva hodet er villig til av arbeidsinnsats i morgen, (det blir jo uansett nevø som må slepe på krukkene, hehe, så jeg må bare orke å tenke).

Jeg hadde ikke tenkt å gjøre så mye ut av “kjøkkenhagen” her i år. Naturligvis skulle jeg dyrke litt salat og tomat og slikt, men det store prosjektet med plassbygde kasser tenkte jeg kunne vente til neste år, her har jo vært mye å komme i gang med i år. Den beslutningen varte kun frem til første journalist ringte og ville gjøre kjøkkenhagesak. hehe. Så da blir det en litt “oppgradert enkel” kjøkkenhage i år. Fint det, så får jeg vist at matplanter naturligvis kan stå i krukker :)

Og ja. Om noen dager blir det nye bilder fra terrassen igjen. Med matplanter mer i fokus. Her fylles gradvis ut og jeg elsker en anledning til å vise variasjoner og muligheter i et relativt lite areal som dette!

 

Hageprogram på tv 19-25 juni!

Sendetider og nett-tv lenker for hageprogram på NRK, Tv2, Tv2 livsstil, Vox, SVT og DR  fra 19 til 25. juni! Jeg lager ny hver uke så husk å besøke bloggen hver mandag.

.

NRK1: Dronning Elizabeths hage (The Queen’s Garden) 2014
Bli med Alan Titchmarsh på rundtur i  Buckingham Palace Garden! En frodig og staselig park på 150 mål midt i London, med rikt dyreliv. Dette er første av to episoder, og vi får følge hagen gjennom en hel sesong.

Sendes: Onsdag kl 1750, med reprise torsdag kl 0400,
Legges på nrk netttv etter sending

NRK2: Hagekampen, (Trädgårdskampen) (2014)
Svensk serie hvor ti deltagere konkurrerer om å være sveriges største hageentusiast. De bygger over åtte uker opp hver sin hage, som de dømmes på, og så er det en rekke mindre konkurranser i tillegg.

Sendes: Torsdag 11.50, fredag 12.35, lørdag 11.45 og søndag 0925
Kan sees på nrk-nett tv etter sending

NRK: Hygge i hagen (Trädgårdsonsdag) (2012 eller 2013)
Hagemagasin med John, Pernilla og Tareq som tar oss med ut på små og store prosjekt i hagen.

Sendes: Lørdag 07.05, søndag 06.50
Kan sees på NRK nett-tv (skroll helt nederst på siden så ligger det noen åpne episoder)

NRK1: Fra jord til bord (Kew on a plate)
Raymond Blanc og Kate Humble tilbringer ett år i den botaniske hagen Kew Gardens, der de dyrker grønnsaker og lager mat av de.
(ikke å forveksle med Monty-programmet som ble gitt samme norske navn…)

Sendes: Søndag 17.10
Kan sees på NRK nett-tv etter sendetid.

NRK: Hagen min (2017)
Norsk hageserie hvor vi inviteres inn i et knippe ulike hager. Her får vi altså se ferdige hager, og hageeiere og tre ulike eksperter byr på inspirasjon og tips.
Dette er seriens siste episode!

Sendes: Ny episode hver tirsdag kl 19.45, denne sendes i reprise torsdag kl 04.55 og lørdag 11.50 og uken etter tirsdag kl 1750. Forrige ukes episode går i reprise denne tirsdagen kl 17.50.
Alle episoder kan også sees på NRK nett-tv

.

TV2: Sommerhytta (2017)
Norsk serie hvor vi følger tre par som transformerer en gammel butikk til tre kolonihagehytter med tilhørende hager. Miks av hage og interiør, ikke mye drama. Med blant annet Finn Schjøll som dommer.

Sendes: Ny episode hver hverdag kl 1800. Sendes mandag, tirsdag, onsdag og torsdag hver dag. Serien ble først sendt i vinter, jeg besøkte settet under opptak, se bilder fra det her (obs, inneholder spoiler)

.

TV2 livsstil: Design min hage (2013)
Nydelig engelsk hageserie med Allan Tichmash hvor hager totalrenoveres. Programserien er sendt på norsk tv tidligere.

Sendes: Alle hverdager kl 11.00

TV2 livsstil: Hagedrøm (Outdoor room with Jamie Durie)
Amerikansk hageprogram hvor hagedesigneren Jamie Durie sammen med sitt team og huseierene transformerer en overgrodd hage.

Sendes: Hverdager kl 06.00 og kl 11.00

.

Vox: Hageekspertene (Garden Rescue)
Engelsk hageserie hvor vi følger Charlie Dimmock, og Davis og Harry Rich mens de transformerer slitne uterom til små oaser. De forholder seg til ulike bugdett og ulike typer hage, og det er litt å lære både om hagedesign og plantevalg.

Sendes: Ny episode hver hverdag kl 18.25, reprise på den episoden påfølgende hverdag ca kl 07.45/08.00
Repriser på ukens episoder fordelt over lørdag og søndag morgener.

.

SVT: Trädgårdstider (2017)
I forrige uke startet den nye sesongen av Trädgårdstider (på norsk hygge i hagen)
Vi følger Tareq, Malin og Pernilla i hagen de har hatt en par sesonger, og i tillegg er det innslag fra ulike engelske hager.

Sendes: Ny episode tirsdag kl 20.00, repriser på denne onsdag kl 11.50, 13.30 og lørdag 0600 og søndag 11.55
Kan sees på SVT sin nett-tv (ja, også om du bor i Norge)

SVT: Grön glädje, (Grønn glede) (2009)
Norsk hageprogram hvor vi gjennom hele sesongen får følge ulike prosjekt i en hage, og får en eller flere turer inn i andre hager.

Sendes: Lørdag kl 09.05
Alle episoder av Grønn glede er tilgjengelig på NRK sin nett-tv.

Svensk TV4: Sommar med Ernst (2017)
Vi følger Ernst Kirchsteiger mens han fikser opp et sommerhus, både utvendig og innvendig, med innslag om interiør, hage, blomster og mat.
Serieoppstart denne uken

Sendes: Ny episode hver torsdag kl 20.00, reprise lørdag 1800.

DR: Haven i Hune: (2003)
Herlig gjennsyn med Anne Just og Claus Dalby! Hagetips og inspirasjon fra begges hager.

Sendes: Alle dager ca kl 0515/0530
Kan også sees på nett-tv

 

Glimt fra ukens aktiviteter :)

Omtale av betalt arbeide 

Det har blitt blogget lite den siste uken. Ikke fordi jeg har vært syk(ere), men fordi jeg har prioritert futten min for å forberede og gjennomføre to foredrag. Og så har jeg vært på et presseevent. Dere som følger meg på Instagram-story og Snap har sett videosnutter der, men til glede for alle andre så har jeg lyst til å dele noen bilder :)

På onsdag og torsdag holdt jeg foredrag på kundekvelder på Bauhaus sine varehus på Liertoppen og i Vestby. Når de kontaktet meg og lurte på om jeg ville komme så var jeg raskt ute med å foreslå krukker som tema. Bauhaus har nemlig et vilt bra utvalg av krukker og jeg så muligheten til å kombinere en utstilling med slides, og slik kunne vise tips ganske konkret.

Bruk gjerne en miks av høye planter og å løfte noen av krukkene opp på kasser for å gi grønne uterom som omslutter, ikke bare er nede ved føttene.

Foredraget hadde fire bolker:
– Hva tenke på når du velger krukke
– Hva tenke på når du velger plante
– Hvordan plante og stelle krukkene gjennom året
– Og hvordan sette krukkene sammen for å danne vakre hagerom

Jeg har lagt inn bilder av hele stylingen, og satt på noen forklarende bildetekster som sier litt om hvordan jeg tenker for å skape miljø med krukkene. Håper de kan inspirere!

Legg merke til at jeg her har plassert en krukke opp ned og satt en annen oppå. Og at en av krukkene fungerer som fuglebad :)
Vil du mikse mange slag blomster i en krukke: se gjerne både på blomsterform og størrelse, i tillegg til farge :)

Har du lyst til å lære mer om krukker?
Jeg har som mål å lage dedikerte bloggposter til alle foredragstemaene, og noen undertema, så heng på utover sommeren. Og i mens kan du starte med å lese disse bloggpostene:
* Mine fem beste tips for å få frodige krukker
* Hvordan komponere krukkene til en flott helhet
* Tre designgrep som gir frodigere balkong og terrasse

Legg merke til at jeg har brukt krukker i ulike størrelser og former og materialer. Men fordi fargene er avstemt så blir det ikke rotete!
Iittala: Teema servise, Kastehelmi glass og Ruutu vaser. Og fantastisk blomsterstyling med peon, løvmunn, stjerneskjerm, georgine, strå mm.

Og som om ikke onsdagen og torsdagen var nok for en skranten kropp: På tirsdag var jeg innom Iittala-group på presseevent, de har bla merkevarene Fiskars, Rørstrand og Royal Copenhagen i tillegg til selve Iittala. Hvilket betyr en anledning til å sikle på flotte serviser og vaser, og en tur inn i Fabrikken. For: Visste du at alt du ser av Fiskars-redskap med treskaft og rødt blad er produsert i Nydalen? Tenk på det neste gang du spar, du håndterer 100 års Oslo-industritradisjon!

Her skulle det vært video embeddet, men teknikken svikter visst – klikk her for å se den om du ikke får den inn nedenfor.
https://www.instagram.com/p/BVRd2lZh705/

.

Fordi forbrukerombudet synes bloggere skal si slikt som alle andre slipper:
– Jeg har betalt av Bauhaus for å gjøre foredrag og styling (doh!)
– Iittala hadde sikkert en agenda med å invitere meg og alle andre på presseevent (doh!) Og for ordens skyld; jeg har tidligere gjort betalte bloggposter for Fiskars og Iittala

 

Nydelig småblomstret rose

Se så skjønn en rose!
Den står i forhagen til ett av nabohusene mine. Jeg kan se den fra takterrassen min, og naturligvis fra fortauet når jeg triller forbi :)

Jeg dessverre veit ikke hva den heter, så dagens bloggpost er ikke så informativ. Men, jeg fikk lyst til å dele gleden over denne skjønnheten med deg, og sende en takk til alle som planter slik at naboer kan ha glede av det!

 

Hva lurer du på om krukker?

Ja. Jeg lurer rett og slett på hva DU lurer på rundt krukker!
Hva du håper jeg skriver om i de neste ukene.

Så: spør i vei!
Og du, ingen spørsmål er dumme :)

Noen av de enkleste spørsmålene svarer jeg nok på underveis, eller i morgendagens live-sending på Facebooksiden, (skru på der kl 1800). Men det meste kommer jeg til å svare på i egne bloggposter. Da får jeg mulighet til å gi grundige svar som kommer mange til nytte. Ser du noen lurer på noe du også lurer på så er det fint om sier i fra, det hjelper meg å prioritere.

Pst: Krukkeforedrag!
Jeg kommer også til å bruke spørsmålene for å hjelpe meg å sette opp foredraget jeg holder i neste uke for kundekvelder på Bauhaus (på både Lierskogen og Vestby). Så har du lyst til å høre om å få det fint med krukker så kom, påmelding her!

 

Løytnant, storkonvall og iris i vase :)

Som faste lesere veit så er jeg stor fan av smart juksings for å øke hagegleden :)

Å plukke blomster i min snille mors hage og så ta de med hit til leiligheten er absolutt en slik smart juksings!
Spesielt om man får fingrene i høye stauder som kan lage store buketter, jeg digger store buketter i vase på gulv eller pidestal, det gir rommet så flott løft  :D

Løytnantshjerte i vase fra Krukkehagen
Løytnantshjerte-buketten var forresten en uke gammel når dette bildet ble tatt, for en genial bukettstaude! (det er derfor den er så lys i blomsten)
Lupin i vase fra Anne Flohr
Storkongvall i ukjent vase, på plantebord fra Krifon (sponset)
Hageiris i arvegods (genial vase forresten, perfekt for lange blomster)

Les mer:

 

Oppdatering fra takterrassen!

Oki, jeg må bare beklage at det er så lenge siden sist jeg viste nye bilder fra takterrassen! Jeg har ikke hatt overskudd til å få ordnet det som måtte ordnes, hvilket var endel, også var det ikke gøy å vise frem når det var så halvveis, men nå har det omsider løsnet og jeg har noe nytt å vise dere!

De siste ukene har jeg samlet inn ting å plante i fra  gamlehagen,  fra barndomshjemmet og fra butikk. Og jeg har fått fatt i noen flere planter. Og verdens kuleste skap. Så, i går tok jeg en skikkelig sjau med å dandere det nye på plass, godt blandet inn med det som sto der fra før, og noen planter som sto på vent på nordsiden (ja, der det skal bli skog som det fortsatt bare er kaos).

Før/ Mandag morgen
Etter/ Tirsdag kveld :)

Fortsatt underveis ;)
Dette er fortsatt underveis. Mange planter er bare plassert ut, ikke plantet. Det er en stor jobb å plante dette, men det sparer jeg til jeg får hjelp. I tillegg er det er diverse klatreplanter som ikke er på plass, og noen andre planter. Og, alt skal naturligvis gro seg til. Men, jeg er grisefornøyd med å ha kommet så langt!

Ikke bare er det _lov_ å jukse, det er direkte smart! Jeg danderer først, og får hjelp til å fylle jord og plante til krukkene senere :)

Hva jeg gjorde:
Jeg endret ikke hovedstrukturen. Sofa og det meste annet står fortsatt der det sto, men jeg flyttet på noen få av krukkene som allerede sto der, satt til noen ekstra krukker, og ikke minst sette til noen planter :)

Jeg har med andre ord dandert. Og ja, jeg veit jeg har lovet en egen bloggpost om danderingen, det kommer! Men, imens kan du tenke på tre ting:
* Alltid grupper alt!
* Tenk høyder! Bruk ulike høyder, og få noen av plantene opp i øyehøyde og høyere, eventuelt ved å løfte de opp på kasser
* Farger, former, størrelse. Se både på bladene, blomstene og hele planten, og sett det sammen sånn at det blir akkurat passe mye variasjon og balanse.
(jeg snakker litt om noe av dette i videoen nederst)

Stor gruppering av krukker. Meget ulike krukkeformer, men fordi de fargemessig er i samme sjanger så fungerer de godt sammen. Ulike høyder på krukkene gir variasjon og bakgrunn.

Områdets plan/identitet:
Dette er utestua mi. Det er her jeg sitter med gjester, eller ligger og slapper av på hagesofaen. Jeg har gitt takterrassens ulike soner noen funksjoner og personlighet, utestuas er:

1. Funksjoner: Hovedsitteplass. Vandringssti tur-retur sitteplassen. Utsikt fra inne-stua.
2. Personlighet (stil): Lett, ledig, frodig, blomsterrikt og fargerikt. Men samtidig kontrollert

 • Det er relativt stort spenn i materialbruk, men området har et “strengt” fargetema og det hjelper til å holde det hele samlet.
 • Busker, klatreplanter og trær bidrar til å skape høyde, og gi en følelse av at hagen omslutter deg :)
 • Alt grupperes, og proposjoner er alfa omega for å få området til å fungere.

(Vil du lese om resten av takterrassens planer så klikker du her)

Tusenfryd, pyntekorg/ cosmos, storstjerneskjerm. Og peon, heuchera og en cornus

Fargetema:
Dette området skal gå i hvitt og rosatoner, og med rosa mener jeg hele spekteret av kaldrosa fra det helt lyse, til det nesten svarte (som strengt tatt er lilla eller burgunder). Med kaldrosa mener jeg rosa som enten er helt ren rosa (rødt med hvitt i), eller går mot lilla. Ren rød og korall ol er bannlyst. Krukkene holdes i gråtoner (fra lysegrå til nestensvart), og noen få som er malt rosa/lilla. Eneste avvik fra fargepaletten er metallskapet, som strengt tatt er blågrønt, men det er så solbleket og rustet at det ikke skaper noe uro.

Ett av områdets tre trær. En hengeblodbøk! (Fagus sylvatica ‘Purpurea pendula’)

Den hengeblodbøken har flere jobber! Den danner høyde/tak. Den har mørkt bladverk og danner kontrast. Og, den gjør at det litt store og klumpete (og gørrfine) skapet passer bedre inn! Ja. Når noe virker klumpete så kan det å sette noe enda større ved siden av faktisk fikse proposjonsproblemet! Se på før/etter bildene over så kanskje du ser hva jeg mener.

De store, fra venstre: Cercis canadensis, stjernemagnolia, kanelbjørk.

Bakveggen her er veldig viktig for meg. En ting er at jeg ser den hele tiden selv, enda viktigere er det at den ender som bakgrunn for alle bilder! Her har jeg derfor plassert inn en haug trær og busker, og noen blomster. Det kommer mer etterhvert! Kanelbjørken går opp i høyden, Cercis lener seg ut over gjerdet, sammen sørger de for at hagen virker større :)

Legg merke til kassene. Jeg bruker ofte kasser og annet for å løfte planter og stæsj opp fra gulvet. Det er en snedig måte å få høyde i rommet, få blomstene opp der du kan se de, og ikke minst skape variasjon. Kasser er dessuten superenkelt å flytte rundt på, genialt for sånne som meg som liker å endre på ting fra år til år ;)

Ja, også kan du jo gjerne legge merke til den oljetønna :D
Den og en hel del andre tønner, samt det fantastiske skapet ble fanget på gården til foreldrene mine. Komplett gratis, kule, og stoooore. Perfekt hjem for trær!

Se mer?
Jeg brukte Instagram sin story-fungsjon aktivt underveis og forklarte hva jeg gjorde og hvorfor. Den storyen lastet jeg så ned og delte på Facebook, og nå embedder jeg den her så du kan se.  Dessverre blir lyden etterhvert ute av synk, og jeg finner ikke ut fikse det, menmen, håper du synes den er litt kjekk lell.

Slik styler jeg terrassen

Jeg har organisert på takterrassen i dag! Filmet underveis på insta-story, her er det hele samlet 😁Pst: husk å følge meg på instagram (@moseplassen) for mer slike underveis ting!

Posted by Moseplassen – livet i hagen on Montag, 5. Juni 2017

.
Dette er bare en del av takterrassen min, om du vil lese mer om hva jeg har planlagt, og hvorfor, så anbefaler jeg denne bloggposten

Og ja, det kommer snart mer, det er en grunn til at bildene kun er tatt en rettning, for “bak” meg er det fortsatt kjempekaos… Men det er på gli, og jeg regner med å vise dere mer i løpet av uken. Og om det er opphold så blir det direktesending på facebooksiden nå søndag kl 18.00, da får dere se alt dere skulle begjære!