Jord og kompost av Harald Kratschmer

boken jord og kompostJord og Kompost, gjødsling og jordforbedring på naturens vilkår. Skrevet av Harald Kratschmer oversatt fra svensk. ISBN 82-529-2498-0.
Denne boken er relativt ny, og jeg har ikke rukket å lese hele enda, men det jeg har rukket over synes jeg er genialt. Jeg kjøpte boken forde jeg en stund har vært på jakt etter en bok om jord, jeg er rett og slett nyskjerrig på ulike typer jord, hvilken ulike kvaliteter de har og hva de er egnet for. Og så har jeg lurt på dette med jordforbedring. Denne boken har alt dette, og det hele er enkelt forklart. At den i tilegg også tar for seg kompost er jo ikke negativt 😉 Kompost er jo strengt tatt en del av hagens/jordens kretsløp, så det hører jo logisk inn.
Innhold:
* Hva er kompost?
* Lag din egen kompostbeholder
* Hva kan du kompostere?
* Slik begynner du
* Livet i komposten
* Komposttilsetninger
* Kompostbeholdere og redskap
* Når er komposten ferdig?
* Kompostering i barnehager og på skoler
* Når noe går galt
* Dyrking med jorddekking
* Slik dyrker du med jorddekking
* Plantenæring
* Riktig gjødsling
* Grønngjødsling
* Jorda
* Jordfysikk
* Jordbiologi
* Årsplan for tiltak som gjødsler og forbedrer jorda
PS: Forfatteren virker noe katogorisk på enkelte ting, og det er ikke alt han sier som jeg synes stemmer med hva andre sier. Men det er jo helt opp til oss lesere å lese og lære og så ta våre egene valg på hva som passer oss og våre hager. Og dessuten har jeg skjelden møtt på to hagemennesker som er helt enig 😀
Dersom tema interesserer se også boken Planlegging av den økologiske hagen (villrosene)

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

  1. Holder på med denne jeg også! Jeg vil nemlig også kunne mer om jord – fikk den til jul av min kjære, men det går litt sakte fremover 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her