Primula i potter

primulaPrimula er jo en slik herlig vårplante, den lyser virkelig opp, og er også ganske billig i innkjøp.
Tidligere i år leste jeg en tråd på hageforumet Hagegal som fikk meg til å forstå hvorfor i alle dager mine fine inneprimulaer alltid døde så raskt. Etter det kjøpte jeg en ny til å ha selv, og nå er den en mnd gammel og akkurat like fin :D
Så da tenkte jeg at jeg kunne dele litt med dere da :D
Primula er ikke egentlig noen inneplante, det er en vårplante som ikke trives så godt når det blir varm og tørr luft. Stua er ikke akkurat drømmeplassen.
– Primula liker høy luftfuktighet og liker ikke å tørke ut. Sett den på oasis i et åpent fat slik at vanndampen kan bidra til å skape et godt mikroklima. Ikke sett den i solsteika eller over radiator.
– Primula liker å ha det kald, så den vil trives best i gangen eller på soverommet (eller ute). Du kan jo prøve å ha den på stua, men unngå radiatoren og sola…
– Dersom det er varmt må det være mye lys. Står den kaldt kan den greie seg med mye mindre.
– Plukk av avblomstrede blomser og ekstra bladverk underveis.
– Primula kan godt settes ut snart, den tåler litt frost bare den er herdet. Plant den i bakken eller sett den i krukker.
– Herding. Disse plantene har vokst opp i gartneri under perfekte vilkår, og vil lett få sjokk om du setter de rett inn i den varme stuen eller ut i uteværet. Herd de til stuelivet ved å sette de på soverommet først, herd de til utelivet ved å sette de ut på dagtid i skyggen en uke.

6 KOMMENTARER

  1. Dette var råd eg også skal ta med meg, for eg har lurt på det samme. Nå skal eg prøve Primula på nytt igjen :-)

  2. Perfekt, Anne! Du har ALLTID svarene på mine blomsterspørsmål (selv om jeg er 4 år etter deg!)
    Tusen takk for oppklarende fakta! Mine primulaer flyttes herved bort fra peisen!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her