Ny fuglemater, og informasjon om det å mate fuglene

pilfinkmaterVill jubel i hagen når jeg omsider fikk opp den nye fuglemateren og fikk fylt den.
Har hatt stort oppbud av fornøyde småfugler, bland annet fikk jeg se igjenn min kjære flaggspett som jeg ikke har sett på en stund. Han fløy før jeg rakk å knipse, så jeg viser i stedet en par pilfinker som inspiserer nøttedelen av materen.
Oppdatert: Jeg ser det er mange som havner her når de søker på fuglemater, så her er litt innformasjon:
* Fuglevennen har en lærerik pdf om det å mate fugler
* Fuglematere og fuglefrø får du kjøpt på hagesentere, dyrebutikker og stormarked.
* I Gros hage: En netbutikk som selger fuglematere og hus, både tradisjonelle og moderne.
* Du kan bygge fuglemater selv – lenke til miljødata
* Du kan enkelt lage meiseboller selv.
Om du ønsker litt informasjon og inspirasjon om fuglene i en hage så anbefaler jeg mine fugleposter.

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

 1. Så flott, det minner meg på at jeg må få fylt opp fuglematerne her også. Dessverre er det ikke mange fugler her – stort sett bare skjærer som jeg tror jager vekk de andre. Men, men jeg får prøve i alle fall. Kommer nok til å legge ut fuglerbilder etterhvert jeg også, vi har i allefall mange av dem på hytta :-)

 2. Ja, tenkte litt på det jeg også. Får se om jeg får liv i den gamle, ellers må jeg kanskje kjøpe en ny. Flott bilde!

 3. Ser du tar vare på de små flyvende venner du også, DET er kjekt :-) Har hengt opp min nye fuglemater jeg også, ved stigen, ved den store grana, og ekornet finner også dit ja ser jeg. Har du sett ekornet da, som spiser opp ned?? Tenk deg å svelge med hodet hengende ned da. Utroilige krabater…

  Ser du igjen er så god å hjelper oss med blogg triks!! Kjempekjekt for en som ikke har så alt for mye kunskap i data i alle fall. Selvlært med hjelp av Anne, da går det meste greit.
  Influensaen herjer denne kroppen om dagen, og har derfor litt tid til blogging. Nesten det eneste en har overskudd til faktisk :-) blogging og varm te. Hosten holdt med SÅ våken her en natt at jeg da fikk forandret litt på malen i bloggen min. Takket være DEG det også vet du :-) dine forklaringer og blider er enkle å forstå.

  Lamper ja, hadde det bare vært så vel at jeg hadde kunne lage de koppe-lampene !! når man bare skjønner hvordan enskal få det til uten at koppen knuses er det sikkert ganske så enkelt. Falt for den supre ideen jeg da :-)
  Over langbordet her jeg sitter henger det en stor messing lyskrone, men er nå så lei den lampa, og ikke kaster den så mye lys eller. Har lyst på ny vet du, men har nok misstanker om at prismekroner ikke passer helt inn her hos meg. Vi får se…

  Og de koppe.lampene må vi spekulere og gruble litt på…

  Fin fin dag til deg, og selv sitter jeg nå her og håper formen straks blir bedre.

 4. Har endel fuglematere selv på hytta, og det er bedre enn TV (som jeg forøvrig IKKE har). Å se fuglene flakse hit og dit, oppdage nye fugleslag, det er en ‘lise for sjelen’ !!

 5. Hei – den var fin!
  Jeg skal følge med deg som er så flink på fugler OGSÅ (er det noe du ikke kan?) – for der har jeg en del å lære. Må få kjøpt meg en fuglebok og ha på setra.
  Ha en fin uke! – nå drar fruen opp til nysnø…

 6. Hei hei, takk for alle gode ord :) Flott å høre at det er flere fuglematere der ute, det bringer i allefall meg mye glede (og gjør det jo lettere å få knipset bilder til dere;) )
  Fugler kunne jeg ikke noe som helst om for ett år siden, men så flyttet vi hit og jeg fiksa fuglemater og så kom det brått en interesse for å gjenkjenne gitt. Fikk masse hjelp av mannen i starten, men mye er gjort med noen nettsider og litt gjetting. Nå har jeg bok da, men det er noe helt nytt..

  Anemone, mannen satt foten ned på kopplampa gitt, tregosten … ;)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her