Mose og lav

Jeg er som de fleste av dere har gjettet glad i mose, med grandiose planer om en avslappet liten moseskog (rettelse, det er en moseskog, jeg har bare tenkt å mose den til enda mer..) Her jeg er nå er det moseeldorado, og dermed blir det mose og lavbilder på dere 😀 Desverre har jeg ikke det minste peiling på hva mosene og laven heter, og ikke får jeg surfet rundt og funnet ut heller, så dere får bare nyte bildene ;
mose1mose3mose4mose2
Jeg er forøvrig tilbake til min eremitttilværelse i skogen mens de pusser opp i heimen, men denne gangen har jeg fått ordna meg så jeg får til å starte agregatet. Sammen med blåtann og mobiltelefonen så betyr det at jeg har en slags internett. La meg presisere, en slags… Det går nemlig treeeeeeeeegt 😉 Så det blir nok ikke til at jeg legger igjenn så mange kommentarer rundt om kring denne uken desverre.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

14 KOMMENTARER

  1. Griselekre bilder!!!
    Jeg vet jo at naturen rundt deg er flott og kos deg videre. Og så gleder jeg meg til nye bilder fra din eremitt tilværelse!!

  2. Det formelig lukter skogbunn her. Selv om barne-TV durer i bakgrunnen. Mosen på bildet øverst til høyre er forresten mest sannsynlig bjørnemose 🙂

  3. Eg syg til meg inspirasjon til min kommande moseskog (småskala vel å merke), har tenkt å bruke vinteren til å planlegge. Så veldig kjekt med mosebilder!

  4. Lekre bilder. Har også godt med mose rundt her som jeg tenker ta vare på og foredle. Og enkelte ganger lurer jeg på om jeg sår mose også, ihvertfall er det som oftest det som kommer opp først i såpottene som står ute…

  5. Så fint at tregnettet virker fra skogen 🙂 Det kan være nyttig for flere, det! Har du funnet disse mosene på tunet, elelr har du vært på «langtur» i regnværet?

    (tror jeg må skaffe meg en blogg, om ikke annet så for å kunne kommentere andres….)

  6. Flotte bilder! Synes skogen er en fin plass å tilbringe tid i, ikke minst på grunn av de forskjellige fine mose-artene. Kan ikke navnene jeg heller, så det blir mest å gå å kose seg og se!

  7. hihi, takk for alle hyggelige kommentarer jenter. Levermose er forresten dritlekkert skikkelig nært på! kryp ned med kameraet og bli overrasket!

    Maria, jeg nikoser meg her jeg! Hadde absolutt gjort seg med en liten blogg vettu, si i fra så kan vi ta bloggstartedag en dag 😀 Mosen er funnet sånn ca 10 meter oppi stien bak låven… Hvorfor gå langt når man kan krype kort 😉

  8. Hallo!
    Vakkert, men vanskeleg å bestemme namn og «nummer». Det var vel heller ikkje hovdesaken. Men Bjørnemose er det nok, kanskje ikkje vanleg bjørenmose – det er i alle fall 4 til å velge mellom.
    Lav er ein fasinerande skapnad – symbiose mellom sopp og grønalgar / blågrønalgar.Symbiose er vel ein bra tilstand. Til venstre – kanskje kornbrunbeger (Cladonia. Nede til høgre var eit vakkert skue. Kanskje blank bikkjenever – (Peltigera).

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her