Vintervakker vårglede, julerosa.

julerose med rim
Julerose er en favoritt for meg, man kan jo ikke annet enn å like en plante som har ett bladverk som holder seg like fint gjennom hele året og som er så tidlig ute på våren :D
For ett år siden hadde jeg ingen planter. Men gjennom våren handlet jeg først og så en masse ukjente på salg, og så fikk jeg en masse selvsådde babyer av Inger Karin, så nå har jeg en hel samling gitt!
Gleder meg forresten til blomstring, for jeg har ikke det fjerneste anelse hvordan blomster de fleste har ;)

12 KOMMENTARER

 1. Helleborus er så avgjordt en av mine favoritter. Jeg har hatt en H.niger i mange år. Morplanta døde, men den selvsådde seg inni hekken. Nå som bladene på hekken er borte kan jeg se juleroseknoppene lyse innimellom stammene. De blomstrer ikke skikkelig før til våren, men står der så hvite og fine og minner om at det kommer en vår etter vinteren.

 2. Hei!!
  (Har slitt litt med Blogger i det siste, men har fått lest andres blogger i det minste!)

  Så flott!
  Julerose har jeg også ønsket meg lenge, må bare huske å kjøpe!!
  Det får bli til våren. Nå har jeg endelig satt en mengde løk, – hver vår har jeg irritert meg over at jeg glemmer sånt, – så nå hadde jeg det på kalenderen min :-)
  Hanne er også god på georginer, og det glemmer jeg også å kjøpe…så jeg må nok dra til Hanne og spa ut fra hennes røtter.
  Jeg har vært for opphengt i alle rosene mine (noe jeg fortsatt kommer til å være) – men må jo fylle opp med andre ting.
  Ha en fin dag :-)

 3. Hei Anne og takk for gode råd om snøbær på bloggen min. Ja, jeg har sett i en annen hage at den har ønsket å bli mer omfangsrik enn godt er, men om man er flink til å beskjære og fjerne rotskudd så skulle det vel gå bra.
  Julerose har jeg hatt i hagen bare en gang, og den ble plantet helt feil, altfor solrikt. Men med innlegget ditt ble jeg på nytt inspirert til å forsøke igjen til våren. De er jo så fine!
  Nydelig bilde, både av julerose og blodbeger lenger ned.
  Trine

 4. Jeg har planta fem stykker i år, er spent på hvordan de blir seende ut til våren….de er små ennå, så jeg vurderer å supplere med noen ferdige også. Blir gøy å se hvordan dine springer ut!

 5. det er så artig når plantene selvsår seg selv, spesielt sånne som helleborus som jo kan være litt trixsi å få til fra kjøpefrø og som kan være temmelig dyre om man skal kjøpe planter. Dessuten så er det jo unektelig gøy med frøplanter i ørten farger ;)

  Da gleder jeg meg til å få se alle de ulike heleborusene til våren – hihi

 6. Min hvite juleroser står nå i knopp. Noen ganger blomstrer den ved juletider, men som oftetst står knoppene bristeferdige og venter på våren. Jeg har en rød også, men den blomstrer aldri før våren og litt etter den hvite. Jeg kjøper av og til juleroser til jul, har dem inne i stua til de er ferdige, deretter i planterommet og så ut i hagen til våren. Det pleier å gå bra. Nydelige blomster, og flotte planter – er glad for å ha dem.

 7. Heisann Sitter nå og ser på den fine siden din, og må si meg enig at det er en fin plante du viser. Den er også så fin med frost på!!

  Ellers så koser jeg meg masse med å se på ekornene dine. Ekorn er så skjønne!!

  hilsen Gamlå

 8. Juleroser har eg ikkje, men skulle gjerne hatt. Lurer på om det hadde passa og hatt dei mellom rosetrea? Der er det jo snaut om vinteren og våren.

  Ha ein fin kveld :)

 9. Hei Anne. Tusen, tussen takk for flote navneforslag. Blir vanskelig å bestemme seg, men så fikk jeg jo så bra salg på englene at ingen er igjen heller da såp venter nok over jul til butikken blir starta tenker jeg;0)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her