Rød torvmose – helt ekte julemose :)

rød torvmoseMøt rød torvmose (spagnum). Stor var min overraskelse når denne lekkerbisken dukket opp, ikke kjente jeg til ekte rød mose! Det viser seg at det finnes en hel rekke ulike røde torvmoser, og de er ikke så greie å skille fra hverandre, men vakre er de så absolutt!
Og den er faktisk rød! Den blir lysere og lysere nedover på stilken, og om den tørker ut så blir den enda lysere, men så er det bare å væte den også er den like rød igjenn 😀
Denne mosen kom sammen med flere andre moseslag, en masse flott lyng og diverse annet snacks som en førjulspakke fra mine svigeforeldre på vestlandet. Jeg har ikke orket å blogge det enda, men nå skal jeg se om jeg kan få vist frem litt fremover 🙂 Gled dere, for min svigefar er fantastisk til å finne skatter i skogen 😀
Red peatmoss, (its this color naturally!) Perfect chrismas-moss 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

  1. Ja den var fin! Vokser den virkelig på vestlandet? Har aldri sett sånn her hvor jeg bor.
    Gleder meg til å se de andre skattene.

  2. Jepp, juni, Sunmøre for å være litt mer presis 😀 Men jeg tror nok egentlig det er mulig å finne rød torvmose over alt jeg.

  3. Jøsses, endelig fikk jeg lagt inn kommentar her…Kanskje..? Hm hva skjer a…

    Ja den mosen virka kjent, men aldri tenkt på den som julepynt..Før nå 😉 Nydelig !

    Ha en flott solsnu!

  4. Julemose ja! En av mine søstre samlet på mose og lavarter i sine tidligere år. Har tenkt samme tanken sjøl, men aldri fått begynt.
    Denne var flott! Kanskje jeg har sett den, men er ikke sikker nei. Artig pakke!

    Ha en fin helg videre:-))

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her