Svarttrost på sprang

svarttrost springer
Svarttrosen springer fremdeles rundt her, og spiser i grunnen det meste av det jeg tilbyr, men frukt er favoritten 🙂
Jeg venter utålmodig på sang…

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

16 KOMMENTARER

  1. For spesielt intresserte:
    Dette bildet og den tidligere serien om svarttrost er begge tatt mens jeg satt på stuegulvet ikledd vinterdress (lekedress). Jeg har en stor terassedør som kan skyves til siden, og fuglene får mat rett utenfor denne. Om jeg går ut så skvetter de opp, og bruker ofte lang tid på å komme tilbake, men nå greide jeg å lirke opp døra, og satt meg så ned en meter inn i rommet. Etter litt tid kom de nærme nok til at det ble bilde. Litt fyring for trosten får en bare tåle 😉

  2. Flott bilde ble det ut av den «sløsefyringa» !
    Her springer de også rundt og er veldig glade i epler. De har ikke begynt å synge ennå, det er nok litt for tidlig til at de har lyst til å synge. Jeg venter også på den sangen, men vi må nok smøre oss med litt tålmodighet ennå en stund.

  3. Den løper virkelig 😀
    Er vel for frossen til å synge for tiden, stakkar. Lurer på hvor det er blitt av «min». Har ikke sett noe til stam-svarttrosten siden sprengkulda kom…

  4. Men den prater masse da! Sånn småskravler med seg selv. Veldig koslig lyd det også, fikk meg til å lure veldig i fjor før jeg fant ut at trostene skravler.

    hehe, jeg sløsefyrer av og til, men da med mindre glippe i ett annet vindu for å ta bilder av fuglene på materen. Meget behagelig for meg, mindre skummelt for småfuglen. Ikke så lenge jeg sitter sånn uansett, og friskt luft er jo alltid bra 😀

    God helg forresten!

  5. Flott bilde!
    Jeg har også flere troster på fuglebretter, men de er tause!
    Tidligere i uken var en hakkespett, og det er første gang jeg har sett en slik forsyne seg av brødskiver og fuglefrø. Det må være for at det er snø overalt og ikke noe å finne skogen.

    Ha en flott helg!

  6. Du er jammen ivrig!!
    og dyktig – ddu som forer oss med kunnskap og glede!!
    Her fra iskulda og snøen ønskes en god helg!! – jeg drar snart opp hedmarken til mer snø og mer kulde – men det er helt frivillig – go jeg gleder meg som rakkern!
    Tone

  7. Så fin han er. Jammen er du flink til å fange dem med kameraet. Jeg tok litt bilder rundt på terassen min i dag da jeg kom fra jobb, og trakket nesten på en svarttrost, som fløy forskrekket avgårde, stakker. Tror du jeg ble irritert bpå meg selv eller. Der var jeg med kamera, og så ser jeg ikke motivet en gang, huff. Jeg så ham rett og slett bare ikke. Jeg har begynt å legge ut litt smuler til «mine» troster etter at jeg leste her hos deg at de vil ha maten sin på bakken. Men ikke mer enn at det forsvinner for jeg vil ikke ha ubudte gjester på fire ben. Særlig nå som det er enormt mye snø på andre uken her ser det ut til at trostene setter pris på det.

  8. Lurte jo på hvordan du kom så nær. Flott bilde, her er det masse småfugler og to ekorner, men ikke trost.
    Ha en fin Valentines day

  9. Hehe… Det ble et flott bilde, så tålmodigheten lønte seg.

    Får håpe den takker for maten med en sang en dag da 🙂

    Ha en fin helg!

  10. FLott bilete!
    Du har så mange fine artar sprettande rundt i hagen din…vert reint misunneleg. Einaste hjorten eg kunne ha bytt vekk 🙂

    Britt

  11. hehe, ida, tusen takk for sangen 🙂
    Berit, hakkespetter er fine, jeg har en flaggspett her fast, den digger meiseboller 🙂
    Lisemoren, jeg har også omtrent tråkka på svarttrost, den gjemmer seg lett bort.
    Ramme, jeg har ikke så veeeldig lyst på hjort i hagen altså 😉

    Allemann alle, takk for hyggelige kommentarer 😀 I dag kom jeg meg endelig ut og fikk fotografert en par av vingeslagene som er i snøen her, håper det ble ok bilder. Fuglene lager morsomt mønster når de skal lette 🙂

  12. Kjempefint bilde av en flott fugl!
    Etter lang tids fravær dukka svarttrosten plutselig opp igjen i hagen nå i ettermiddag. Før det siste, store snøfallet de siste par dagene, har den sikkert funnet mat overalt.
    I dag satt den lenge i syrinen ved veranda og forsynte seg ivrig av meisebollene…

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her