Boken: A Shelter in the Garden

a-shelter-gardenEn av fordelene med å endelig få opp bokylle på stua er at man gjenfinner stabelen med hagebøker, og i den dukket denne perlen opp 😀
A Shelter in the Garden. Playhouses, Treehouses, Gazebos, Sheds, and Other Structures er en bok som beskriver store og små bygninger man kan ha i hagen, alt fra fuglematere til pilhytter og redskapsskjul. Den er på engelsk, skrevet av Pierre Nesmann, og rikt illustrert med 175 bilder. Kan kjøpes via Amazon

Boken er en skattekiste av gode ideer, virkelig inspirerende. Det er ikke en bok som forteller hvordan man skal bygge, det er ingen byggetegninger, materiallister eller mål. Det er praktiske tips underveis for både bruk, utforming og materialer, men ikke forvent at du kan sette igang å bygge bare basert på boken, den er mest egnet som inspirasjonskilde.

Men hvilken inspirasjonskilde! Trenger du et lite hus i hagen for å oppbevare hageutstyret? Har du lyst på en par ideer for egenbygget drivhus? Hva med å bygge plattingen opp på stylter, eller kanskje lage et trehus? Her finner du inspirasjon både for de konvensjonelle og det litt mer utradisjonelle.
Og hvilken hage har ikke glede av en pergola eller en rosebue og klatrevegger i ulike former? Eller kanskje skulesteder formet med levende busker, og lysthus og paviljonger som både er vakre å se på og være i.

Materialene er i hovedsak tre, og om man er nevenyttig så bør de fleste ideene være gjennomførbare, men enda viktigere er at boken er så sabla inspirerende, en skikkelig drømmesegvekk bok, som kanskje setter i gang fantasien din slik at du selv finner frem til din lille gjemmeplass i hagen 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

15 KOMMENTARER

  1. Takk for fristelsen, den havnet rett i handlekurven min på Amazon. Akkurat hva jeg trenger i denne kulden og lengsel etter varmere tider…

  2. Den fristet, også jeg styrter inn, for å skjekke prisen.
    Selv kjøper jeg masseveis av hage og interiørbilder fra Capris.no også et fantastisk nettsted der utvalget er enormt!!

  3. Åh, bokelskerdelen av meg frydes langt inn i sjelen. For et prakteksemplar av en bok! Inspirasjon er halve jobben og en stor del av gleden i livet. Takk for godt tips! Alt godt fra Eirin.

  4. Hei Anne 🙂 Takk for hyggelig kommentar hos meg.
    Jeg spurte deg om råd til å lage tre kolonner på bloggen min. Jeg fant ut at jeg bare ville ha to. Og jeg klarte det med din oppskrift.:-) Tusen takk.:-))
    Jeg er også så klar for hage og hagebøker igjen.:-) Gleder meg stort til tiden fremover….Enda litt tidlig med hagearbeid..men vi er på rett side nå.:-)
    Satte ned 450 løk i høst, som jeg er spent på 🙂

    Ha en fin fin kveld.:-) Klem fra Gry

  5. Hei du. Godt nytt år 🙂 For en fantastisk bok. Jeg har kost meg med «Drivhusdrømme» med Claus Dalby på Dansk tv på nettet og har bestilt boken hans på biblioteket. Hvis den er flott kjøper jeg de to nye 🙂 Jeg skal forsøke meg på frøken frost igjen. Mulighetene er jo absoulutt til stede i disse dager 🙂

  6. Så spennende at flere av dere har latt dere inspirere til innkjøp, nå må dere gjerne komme og fortelle meg/oss hva dere synes om boken når den ankommer 🙂

    Hege, flott å høre at du er enig med meg i at boken er bra 🙂

    Amazon er virkelig gull, det er jo så utrolig billig, spesielt om man sammenligner med lignende bøker på norsk.. Også er det jo genialt for sånne som meg som ikke egentlig orker å stå i en bokhandel og bla.

    Jeg ser det er mange som liker bøkene til Dalby, har ikke selv lest de, men ser ikke bort i fra at drivhusdrømme havner i bokhylla en dag..

  7. thihi charlotte, den er veldig billig… 😉

    Ja ikke sant Jorunn? Dette er en sånn bok man kan lese i og drømme seg vekk, trenger ikke bygge det som er i boken for å ha glede av bildene og stemningen 😀

  8. Så spennende at flere av dere har latt dere inspirere til innkjøp, nå må dere gjerne komme og fortelle meg/oss hva dere synes om boken når den ankommer 🙂

    Hege, flott å høre at du er enig med meg i at boken er bra 🙂

    Amazon er virkelig gull, det er jo så utrolig billig, spesielt om man sammenligner med lignende bøker på norsk.. Også er det jo genialt for sånne som meg som ikke egentlig orker å stå i en bokhandel og bla.

    Jeg ser det er mange som liker bøkene til Dalby, har ikke selv lest de, men ser ikke bort i fra at drivhusdrømme havner i bokhylla en dag..

  9. För mig som är en liten ‘pyse’, törs aldrig beställa från utlandet, så jag var lycklig att hitta den på Capris, det är hyggelig med boktips tycker jag.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her