Rosa-lilla hagebukett

Jeg elsker å plukker blomster og lage buketter. Det er slik en luksus å kunne fråtse i hagens gleder, skape noe nytt hver uke, prøve seg frem uten at det koster. Disse blomstene er delvis fra egen hage og delvis fra mine foreldres. Jeg var nylig hjemme hos min mor, og da får jeg om jeg vil med meg en bøtte avskårne hjem så jeg kan leke med farger og form.

Buketten er i mine favorittfarger og rommer: Rhododendron, løytnantshjerte, akeleier, sildre, primula og tusenfryd. Bladene er i hovedsak fra løytnantshjerte, heuchera og sibiriris.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

16 KOMMENTARER

  1. pst, til dere som fikk med dere min rhododendronskepsis i forrige uke. Jeg har nå (omsider?) oppdaget at rhododendron er en udmerket snittblomst, vips så likte jeg den myyyye bedre gitt *ler*

  2. Så lekkert med rosa-lilla i sammen!
    Nå er det mulig å kunne fråtse i sommerblomster. Dine foreldre må også ha fantastisk hage med et stort antall blomster og trær.
    Ha en fin helg!:)

  3. Ja, er det ikke herlig å kunne plukke blomster og grønt i sin egen hage? Jeg elsker det og gjør det ofte, ofte:)
    Buketten din var skjønn og rhododendron er virkelig fin i vase. Tidlig i vår var det noen greiner som brakk på min og da satte jeg dem i vasen og sannelig sprang de ut når de kom inn i varmen.

  4. Tusen takk for hyggelige kommenterer 🙂 Stas at dere også likte bukette, og riktig god helg til dere alle!

    Ja, med godt utvalg er det jo mye enklere å finne farger som er godt avstemte mot hverandre 🙂 Jeg er glad i å lage buketter med liten palett, og heller variere med formene på blomstene og bladene, men lager også gjerne buketter med flere farger. Alt til sin tid 😀

    Marit, det skal jeg jammen prøve en gang Marit, klippe inn roddisknopper og se om de spretter. Spennende 😀

  5. Så nydelig den var Anne 🙂
    Jeg skal ha gjester i morgen og kommer nok til å lage noen buketter jeg også, men jeg lurte faktisk på om jeg også skulle bruke Rhododendron-blomstene. Tenkte jeg skulle spre de ut over bordet (evnt legge de «flytende» i et fat).

  6. Nydelig! Minner meg om min barndoms hage med blomster. Misunner og unner deg kaffekoppen i en slik frodig hage.

  7. Og det får du til helt nydelig!! For en bukett!!
    Vakre farger og så harmonisk satt sammen, veldig nydelig Anne!!
    Ønsker deg en deilig helg!
    Klem Lokki

  8. Har ofte pynta med rhododendron inne, men aldri tenkt på å setja dei saman med andre blomer. Det blei jo kjempefint. Det må nok prøvast !!
    Go`helg !!

  9. Takk for skryten av buketten 🙂
    og pst, jeg lager mest slike enkle en-blomst buketter, men av og til flesker jeg til med mer komliserte, helt eller lyst og ork og blomstertilgang 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her