Fem fineste i hagen akkurat nå:

Hilde med bloggen Hilde og hagen oppfordrer alle til å vise frem sine fem hagefavoritter, så her er mine. Hagen er ikke på sitt mest spennende for tiden dessverre, men litt gull er det da her, sånn innimellom.

Hvite månedsjordbær ‘Yellow Wonder’ Dere som har fulgt bloggen min noen år nå har garantert fått med dere at jeg eeeeeeeelsker disse hvite små søte praktverkene. Nydelig på smak, masse bær, enkel å stelle og bærer helt fra juni til frosten kommer. Hurra!

Nemesia. Ble kjøpt litt sånn tilfeldig fordi mannnen likte fargen, og har siden utmerket seg som en superb blomstrer. Er spent på hvor lenge den holder seg så lekker som dette, og kommer garantert til å kjøpe denne neste sesong også.
(Tusen takk til Orchis og Mariann for korrigering på navn, jeg husket feil, det er nå retta)

Trepeon. Ble kjøpt på salg for to år siden, og kom i år med sin første blomst. Herlig fargespill, diger blomst og vanvittig fylt.

Silkebygg. Mitt absolutte favorittgress. Nydelige lilla-grønne blomster som vaier vakkert i vinden. Men, det var plent umulig å få tatt bilder av den i den vinden vi har i dag dessverre.. men les mer om og se bilde av silkebygg, og se hvordan det ser ut tørt.

Gråspurv. Hihi, kunne ikke dy meg, her må det en fugleunge med også, ikke bare planter…. Gråspurven er innom med sitt tredje kull. Små brune fjonballer spretter rundt og vifter med vingene og prøver å få oppmerksomhet fra foreldrene. Søtere enn søtest og defintitivt med på å live opp i hagen :)

Hvilken fem er dine favoritter i hagen i dag? Lag en bloggpost og legg igjen en kommentar hos Hilde, og om du er bruker av forumet hagegal så legg også igjen kommentar i tråden på Hagegal. Begge stedene kan du finne frem til andres favoritter – god fornøyelse!

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

18 KOMMENTARER

 1. Artig med fuglene i denne sammenheng. :) Lurte selv på om jeg skulle ta med et kattebilde, men slo det fra meg (selv om det var en vond vurdering hehe). Jordbærene er ferdige her for i år, ellers hadde nok de også hatt en sikker plass på lista.

 2. Øyvind, hagevenner er uvurderlige :D
  Du skulle hatt deg noen månedsjordbær, de bærer hele sesongen gjennom. vil tro de gjør seg utmerket under en eller ti rosebusker.. !

  Hilde. Ja, ikke sant! Må innrømme at det er litt juks, den blomstret av for en par dager siden, men ettersom jeg ikke hadde rukket å vise den frem før så ville jeg gjerne ta den med nå. Noen dager på overtid..

 3. Nydelige, alle sammen, både med og uten fjær! Men er det en gjøglerblomst, Mimulus? Ligner mer på Nemesia, men den kalles kanskje også gjøglerblomst på norsk?

 4. Øyvind, hagevenner er uvurderlige :D
  Du skulle hatt deg noen månedsjordbær, de bærer hele sesongen gjennom. vil tro de gjør seg utmerket under en eller ti rosebusker.. !

  Hilde. Ja, ikke sant! Må innrømme at det er litt juks, den blomstret av for en par dager siden, men ettersom jeg ikke hadde rukket å vise den frem før så ville jeg gjerne ta den med nå. Noen dager på overtid..

 5. Hallo du herlige hageglade menneske :))
  Vet du, som jeg gleder meg til de jordbærene kommer – vel jeg tror ikke avlingen iår tar av… ;) – det har ikke vært blomster på – og så lurer jeg på om bladverket varierer i utseende… Du skjønner noen av de ser ut som typiske jordbærplanter, men noen har litt dunete blad og vokser mer i høyden… kan det være frø fra et tre el tror du?? Vel jeg skal ta noen bilder og sende deg. Moro er det i alle fall – og jeg er strålende fornøyd med at noe grønt har overlevd, vokst og har hodet over jorden :))
  Kos deg med bærene og ha vidunderlige sommerdager Anne!
  Varm klem fra Lokki

 6. Ja, du må få deg noen jordbær, Øyvind. Her har Overgartneren sørget for markjordbær som bunndekke under alle rosene – uslåelig. Namnam…

 7. Månedsjordbær er flotte planter å ha i hagen. Jeg har både røde og hvite.

  Syns som orchis at nr. 2 ligner nemesia, en blomstervillig sommerplante. Flott trepeon også.

  Blir stadig imponert over hvor fine fugle- og ekornbilder du tar. Jeg rekker å finne fram kameraet og vips så er de vekk.

 8. Hjertlig takk for retting på navn! Dette er som sagt nytt for meg, så om dere begge tror det er nemesia så er det sikkert det. Teksten er rettet.

  Hilde, jupp. Markjordbær som bunndekker er jo genialt :D

  Lokki. kremt. høres ut som om det har sneket med seg noen ugress… *rødme* Det er jo selvsådd dette, så det burde jeg jo ha tenkt på. Det tar nok litt tid med den bæra, men gi ikke opp, det kan hende du får noen før frosten kommer. Også blir det tidlig og rikelig til neste år da.

  Mariann. hehe, her ligger kameraet klart vedsiden av meg i sofaen, og bildene er tatt i fra sofa. Ellers blir de fort borte ja. Men det hjelper å fore da…

 9. Månedsjordbær er flotte planter å ha i hagen. Jeg har både røde og hvite.

  Syns som orchis at nr. 2 ligner nemesia, en blomstervillig sommerplante. Flott trepeon også.

  Blir stadig imponert over hvor fine fugle- og ekornbilder du tar. Jeg rekker å finne fram kameraet og vips så er de vekk.

 10. Hjertlig takk for retting på navn! Dette er som sagt nytt for meg, så om dere begge tror det er nemesia så er det sikkert det. Teksten er rettet.

  Hilde, jupp. Markjordbær som bunndekker er jo genialt :D

  Lokki. kremt. høres ut som om det har sneket med seg noen ugress… *rødme* Det er jo selvsådd dette, så det burde jeg jo ha tenkt på. Det tar nok litt tid med den bæra, men gi ikke opp, det kan hende du får noen før frosten kommer. Også blir det tidlig og rikelig til neste år da.

  Mariann. hehe, her ligger kameraet klart vedsiden av meg i sofaen, og bildene er tatt i fra sofa. Ellers blir de fort borte ja. Men det hjelper å fore da…

 11. Nei dette var moro :))
  Naturen har sin egen humor og ser om vi følger med i timen :))
  Og jeg gir ikke opp – den som venter på noe godt venter ikke forgjeves vet du, du skal ha takk for at du deler og er så snill du Anne!!
  Ønsker deg en vidunderlig sommerkveld!
  Klem Lokki

 12. Nei dette var moro :))
  Naturen har sin egen humor og ser om vi følger med i timen :))
  Og jeg gir ikke opp – den som venter på noe godt venter ikke forgjeves vet du, du skal ha takk for at du deler og er så snill du Anne!!
  Ønsker deg en vidunderlig sommerkveld!
  Klem Lokki

 13. Fantastisk å ha deg altså – takk for svaret. Da venter jeg bare og ser om det rettes etterhvert. Får håpe det! Jeg får heldigvis kommentarene til mailboksen min, så jeg får svart dem som skriver til meg. Må også kommentere det HERLIGE spurvebildet ditt. Elsker småspurvene!! Ha en fin sommerdag og takk for hjelpen =)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her