Alpefiol i mosefatet.

Det kjekke med slike mose/lav fat som jeg viste frem for en par uker siden er at de er så innmari enkle å oppdatere. Man kan sette kubbelys i de, pynte opp med kuler og ornament eller man kan stikke blomster ned mellom mosen. Her har jeg plassert en alpefiol på fatet, og noen gerberaer som slettes ikke ville holde hodene sine oppe i buketten.
Jeg synes alpefiolen er en av de peneste potteplantene i salg nå i november, men jeg har ikke håp om at den kommer til å leve lenge. Den trives best med mellom 10-20 grader, og her på stua mi er det 22-24… Men enn så lenge står den der og gleder meg 🙂

Visste du forresten at alpefiolblomstene er egnet til snitt?
Og visste du at det finnes alpefiolslektning som trives ut i Norge? Les om Cyclamen coum hos Knut Olav.

Les mer om potteplanten alpefiolen.
Eller om hele Cyclamenslekten

Fortsatt god søndag til alle!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

14 KOMMENTARER

  1. Nydelig, Anne!

    Min mor fikk en Alpefiol av meg for rundt ti år siden. Den blomstrer igjen og igjen. Men det er sjelden over 20+ i stua der, som her. Kanskje Alpefiol var noe for meg? Og mose har jeg i hagen, i gamle trebutter og leirpotter, og i en utslagsvask.

    Riktig god søndag til deg:))

  2. Jeg er kjempefan av alpefiol!! har 3 i stua nå!! Har opplevd den ute i naturen utenfor Athen. Det var veldig rart å se den tett i tett ute. Jeg har aldri prøvd å få den til å komme omigjen, det burde jeg nok prøve!! AnneKari:-)

  3. Takk for pene ord om dekorasjonen 🙂 Det er nå deilig med slikt som er litt lettvint, som raskt gir resultat som så kan nytes 🙂 Jeg forsøker å ha en dekorasjon eller blomst på stuebordet til en hver tid, spesielt på vinteren. Det gjør så godt å se på noe levende, og noe som forandres/jeg forandrer.

    Morsomt at dere også liker alpefiolen da, og mose naturligvis 😀

    Hyacint, takk for tips 🙂 Her er de utelukkende undervanning ja, ellers rottner den lett i stilkene.

  4. Nydelig, Anne!

    Min mor fikk en Alpefiol av meg for rundt ti år siden. Den blomstrer igjen og igjen. Men det er sjelden over 20+ i stua der, som her. Kanskje Alpefiol var noe for meg? Og mose har jeg i hagen, i gamle trebutter og leirpotter, og i en utslagsvask.

    Riktig god søndag til deg:))

  5. Nydelig sammenplanting du har laga. Det ble ikke noe mose på meg i høst. Du vet det overskuddet som av og til bare er helt borte.NÅ kan jeg angre:/
    Men man får bruke det man har…..
    Ønsker deg ei flott uke:)

  6. Hyggelig at dere liker kan dere tro!
    AnKa, jeg er så utrolig glad for at jeg har fast mosesanker i svigefar. Jeg ønsker meg og han stiller opp med dobbelt så mye som jeg hadde håpet 😀 Skikkelig luksus for meg som ikke har mulighet for å sanke selv.

    Lisa, mose er jo fint med alt 😉

    God uke til dere alle ja!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her