Tulipanforfall

Jeg veit ikke helt hva det er med meg og tulipaner, men de ender ofte opp i en tørket tilstand selv om de  har fine snitt og rent vann. Det er vel tropetemperaturen på stua vil jeg tro…
– Men hey, når resultatet blir slike skjønnheter som dette så er det helt ok 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

15 KOMMENTARER

  1. Skjønt bilde – i kveld har vi to gått for samme tema – tulipaner for fall – men de er lekre synes jeg…
    Hilde

  2. Huff ja! Jeg har alltid det problemet her i heimen.. hmmm.. Men har lagt merke til, at de blomster jeg kjøper hos blomsterforettningene ofte ikke tørker ut, mens derimot de jeg har kjøpt på dagligvarebutikker ofte tørker ut, og i tillegg blir brunlige i snittet. Ikke meget å bli klok på nei 😉 IKEA sine tulipaner har faktisk alltid holdt seg bra! =)
    ps: Super flotte bidrag til konkurransen! Men hvor ser vi stemmene?

    Klem Vilde

  3. Vilde, jeg tror det har en viss sammenheng med kvaliteten på tulipanene, hvor lenge de har ligget på lager før de kom i salg, og om de har vært inn og ut av vann i salgsprosessen. (tulipaner kuttes og oppbevares tørt, men jeg veit ikke hvor godt de tåler å bli satt i vann i bøtte, og å glemt å fylle på mer vann).

    Stemmene er skjult frem til avstemningen er avsluttet. Jeg ser jeg ikke har fått med det i teksten, så det er ikke rart du lurer.
    Alle stemmer vises når vi har kåret vinner, altså etter finalerunden er over.

    Aldrende blomster er ofte vakre. Solbleke og litt slinte, fulle av liv som er levd 🙂
    vi har litt å lære der vi mennesker, men å godta det som skjer og gjøre det beste ut av det…

  4. Har nettopp hørt at tulipaner er som tenåringer; de må bremses hele tiden: IKKE skråsnitte stilkene, og iskaldt vann (gjerne med ett par isbiter). Om natten settes de kaldt. Kjøpte mine på lørdag, og idag tok jeg toppene av og la de pent i en skål. De ser ennå pene ut,det var bladene som takket for seg.
    PS. Tulipaner er mine favoritter blant skårne blomster 😉

  5. Hei , jeg sntter tulipanene og setter de i kaldt vann med en skje potetmel , lar dem stå iplaste kaldt første natten 🙂 etter det står de i alle fall minst ei uke . skjører dem bare rett over . nå har mine stått over ei uke i det rommet vi fyrer mest i . Bente

  6. Jeg har god erfaring med et hjemmelaget holdbarhetsmiddel til alle typer snittblomster: Sukker og sitronsyre i forholdet ca. 5:1. Jeg bruker omtrent en spiseskje til en vanlig tulipanbukett. Og så er det viktig med lav temperatur om natten, og gjerne isbiter i vannet. Hvis jeg tar bryet med å kutte stilkene rett av, beholde plasten rundt for å støtte opp stilkene, og sette tulipanene kjølig det første døgnet ser jeg at holdbarheten øker. Men hvem har lyst til å sette en nyinnkjøpt tulipanbukett rett i kjelleren? ;:-)

  7. Nydelig «forfall»:) Jeg liker tulipanene som forandrer seg ettersom dagene går. Syns det er flott når de etter noen dager ligger utover bordet og kronbladene begynner å drysse av.
    Og så blir de jo og fine etter de er hivd ut og frosten tar over.

    Mine tulipaner har nå holdt i én uke på kjøkkenbordet der ovnen står på under vinduet. Helt merkelig, for der er det varmt og tørt, unntatt når oppvaskmaskina åpnes.
    Kjøpte de billigste jeg fant på en matbutikk. Har kjøpt dyre tulipaner før på blomsterbutikker, gartnerier mm, som har holdt bare i noen dager.

    Ha en fin fin helg da, Anne:))

  8. Tusen takk for tips alle sammen 🙂
    Jeg kjenner til alle disse triks, og bruker de, (med unntak av å styre med isbiter og kaldståing om natt, styr utgår i dette huset) men tulipanene mine vil ikke lell de altså. De står ofte ganske lenge, men å springe heeelt ut gjør de egentlig aldri.
    snodige greier.

  9. Nydelig «forfall»:) Jeg liker tulipanene som forandrer seg ettersom dagene går. Syns det er flott når de etter noen dager ligger utover bordet og kronbladene begynner å drysse av.
    Og så blir de jo og fine etter de er hivd ut og frosten tar over.

    Mine tulipaner har nå holdt i én uke på kjøkkenbordet der ovnen står på under vinduet. Helt merkelig, for der er det varmt og tørt, unntatt når oppvaskmaskina åpnes.
    Kjøpte de billigste jeg fant på en matbutikk. Har kjøpt dyre tulipaner før på blomsterbutikker, gartnerier mm, som har holdt bare i noen dager.

    Ha en fin fin helg da, Anne:))

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her