Jeg skal holde foredrag om hageblogging på Hagemessa!

7-10 april er det Hagemesse på Norges varemesse på Lillestrøm.
Hageseskapet er en av samarbeidspartnerene, og for noen måneder siden kontaktet de meg med forespørsel om jeg kunne tenke meg å holde foredrag om hageblogging.

wow!

Jeg synes det er utrolig flott at Hageselskapet og Hagemessen ønsker å sette fokus på hageblogging, og jeg er virkelig stolt over at jeg ble spurt om å holde dette foredraget. Gleder meg til å vise frem hva hageblogging er, og forhåpentligvis friste flere til å bli hageblogglesere og hagebloggere.

Foredraget holdes både lørdag og søndag og er på 15 minutter. Akkurat passe for å gi en liten innføring, og ikke lengre enn at jeg orker å gjennomføre. Jeg kommer garantert til å bli så sliten at jeg må holde sengen etterpå, men det er det verdt 🙂

Et slikt foredrag blir først virkelig bra med innspill fra dere, både dere som leser blogger, og dere som har egne. Så jeg håper derfor du vil fortelle litt hva du synes om hageblogging, eller hva du lurer på. – Jeg ønsker rett og slett å høre hva akkurat du synes jeg burde ta med i et slikt foredrag.
Kom med konkrete tips til innhold, og skriv gjerne noen ord om dine egne erfaringer med hageblogger. For eksempel hvorfor du leser, hvordan du ble fristet inn i hagebloggverdenen, hvorfor du har en hageblogg (om du har det), og om hageblogging/hageblogglesing har gitt deg økt hageglede eller på en eller annen måte påvirket dine hageinteresser og kunnskap.

Jeg gleder meg til å spre det glade hagebloggbudskap!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

35 KOMMENTARER

  1. Mine viktigste grunner til å skrive og å lese.

    Nettet er en effektiv måte å skaffe seg nye kunnskaper på. Mange av treffene ved googlesøk på planter er til blogger. Med flotte bilder og inspirerende tekster

    Det er veldig motiverende å få hyggelige kommentarer på det en selv presenterer.

    Så gøy måte å forberede foredraget på. Lykke til.

  2. For det første er det veldig sosialt og hyggelig å blogge, nettopp pga tilbakemeldinegr i form av kommentarer! Jeg lærer mye av å lese andres blogger, og er spesielt glad i trinn for trinn instruksjoner til ymse prosjekt. Før- og etter bilder er helt topp! Der er så mange kunnskapsrike hegemennesker det ute i blogglandia som gjerne deler ut tips til oss andre!
    Jeg elsker å blogge =)
    Og så vil jeg si, Anne, at du er et av de menneskene som virkelig inspirerer =) Klem!

  3. Så flott!
    Håper fordraget skal være en av de dagene jeg er på messa 🙂
    Hageblogging er både en måte å føre en slags dagbok over det som skjer i hagen, å dele gleder med andre og å få tilbakemeldinger og dele tips.
    Lykke til. Dette gleder jeg meg til.

  4. Bestemors hage, Krepsemor og Sigrid, tusen takk for at dere forteller hva dere liker med blogging! Supre punkt dette 🙂

    Sigrid, har ikke du vakter omtrent alle dager da? 😉

    Siv-Anita og dere andre, takk for lykkeønskninger og for at dere har tro på meg 🙂 Blir første foredrag for meg dette, så jeg er temmelig spent. Har jo holdt taler og presentasjoner, men for en helt annen type forsamling, og det blir jo uansett noe annet.

  5. Jeg kan ikke noe om hageblogging, men jeg er HELT sikker på at du kommer til å klare dette med glans! Du skriver levende og godt, og brenner for hage – og DET er det som skal til! Entusiasme er hva folk vil ha 🙂

    Lykke til! Håper å være tilstede på hagemessen og heie på deg!

  6. Hei, jeg er veldig fersk blogger – og leser. Jeg har sett på bloggen din noen ganger. Den er virkelig flott!
    Grunner til at jeg begynte å blogge: Jeg vil ha orden på plante-erfaringene mine – og «huske» det jeg gjorde feil i fjor… Nå har jeg bestemt at hver gang jeg gjør noe med blomstene mine, skal det tas bilder og skrives litt på bloggen. Så kan jeg se neste år hva jeg ikke må gjøre.
    Jeg leser blogger for å lære, veldig enig med krepsemor!
    Jeg håper jeg kan få kommet meg til Hagemessa for å høre på deg! Jeg trenger å lære blogging, for det er ikke så lett!!
    Lykke til!

  7. Line, takk for gode ord 🙂 men visst kan du noe om hageblogging! du leser jo tydligvis en hageblogg (denne) av og til 😉

    Jeg vil gjerne høre fra dere som «kun» leser også.
    Ikke bare dere som har egne blogger. Husk, her er det fritt frem for alle å kommentere, du bare fyller inn feks fornavn, og epostadresse i epostadressefeltet, og verre er det ikke 🙂

    Gentiana, flotte innspill! 🙂
    Og om det er noe spesifikt om hageblogging du lurer på så kom med det. Jeg svarer helst ikke på rene tekniske spørsmål som hvordan sette inn bilder eller endre design på siden, (det blir for strevsomt ettersom jeg nå har sluttet med å blogge på blogspot), men andre ting er det lettere for meg å ta tak i.

  8. Jeg har ikke tid til egen blogg, leser bare andre sine.Mange flinke hagegale mennesker der ut som også er flinke til å legge ut om hagens aktiviteter gjennom året.
    Jeg bruker det andre legger ut,til å lese andre sine erfaringer med foreksempel skjøtsel, tips om gode sammenplantinger. Gode og dårlige erfaringer med forskjellige planter.Og tips om hvordan en løser problermer som oppstår i en hage. Alle trenger ikke finne opp hjulet på nytt. Noen ganger kan en lære litt av andre sine erfaringer.

  9. Mine viktigste grunner til å skrive og å lese.

    Nettet er en effektiv måte å skaffe seg nye kunnskaper på. Mange av treffene ved googlesøk på planter er til blogger. Med flotte bilder og inspirerende tekster

    Det er veldig motiverende å få hyggelige kommentarer på det en selv presenterer.

    Så gøy måte å forberede foredraget på. Lykke til.

  10. Så flott!
    Håper fordraget skal være en av de dagene jeg er på messa 🙂
    Hageblogging er både en måte å føre en slags dagbok over det som skjer i hagen, å dele gleder med andre og å få tilbakemeldinger og dele tips.
    Lykke til. Dette gleder jeg meg til.

  11. Bestemors hage, Krepsemor og Sigrid, tusen takk for at dere forteller hva dere liker med blogging! Supre punkt dette 🙂

    Sigrid, har ikke du vakter omtrent alle dager da? 😉

    Siv-Anita og dere andre, takk for lykkeønskninger og for at dere har tro på meg 🙂 Blir første foredrag for meg dette, så jeg er temmelig spent. Har jo holdt taler og presentasjoner, men for en helt annen type forsamling, og det blir jo uansett noe annet.

  12. Blogging er jeg veldig fersk på,men jeg startet med det fordi det er gøy å ha et forum og kontakt med de som har samme interesse.
    Alle har sin egen vinkling på sakene, og nettopp det er veldig inspirerende.
    I tillegg er «informasjons-flyten» flott med en blogg, det sprer seg fort når viktige ting skjer.

    Så jeg blogger for:
    -fellesskap med likesinnede
    -inspirsjon
    -informasjon
    -økt hageglede
    -lære av andre

    Lykke til med foredraget,Anne 🙂

  13. Jeah! Jeg skal garantert få med meg dette! 🙂 Jeg skal jobbe for pappa på villmarksmessa som går parallelt med hagemessa.
    Jeg synes det er veldig gøy og interessant å lese det du skriver. Oppdaget deg takket være alle dyrene «dine», da dette er en stor interesse hos meg og. Men så har jeg funnet ut at jeg gleder meg til å sette i gang med Hagen og bedene mine så fort det er mulig, og har allerede kjøpt inn en del ting. Det klør i de grønne fingrene mine takket være deg! 🙂
    Men tror ikke jeg kan være til så mye hjelp ang. foredraget ditt desverre:)
    Lykke til! Gleder meg til å se deg!

    Ha en fortsatt fin søndag!

  14. Jag gjorde en presentation av «Trädgårdsliv på Internet» i skolan (jag läser till trädgårdsmästare) i ämnet «Utemiljöns sociala betydelse»
    För mig har just trädgårdsbloggar och trädgårdsforum varit jätteviktiga för att hitta andra med samma intresse. Jag känner inte så många runtomkring som är trädgårdsintresserade och jag har gård med mjölkkor så jag är ganska bunden hemma så internet har varit en stor del av mitt «sociala liv»

  15. Jeg vet jo ikke hva du har lyst til å si – men jeg synes iallefall du skal vise noen gode eksempler på alle de flotte bloggene vi har og oversikten du har laget selvfølgelig. Det er jo gøy å ha vært med fra «starten» – jeg føler jo at jeg var med fra starten 😉 Det er ganske mye som har skjedd med hageblogging de 2-3 siste årene. Dessuten hadde det vært gøy å utfordre Hagelaget å engasjere seg i bloggere for å rekruttere medlemmer til hagelaget. Det er virkelig mye gøy å snakke om – og jeg håper ikke at du er helt ferdig etterpå. Lykke til. Vi ses der :))))

  16. Hanne, jeg har med vilje ikke sagt så mye om hva jeg allerede har tenkt på, for jeg vil gjerne høre fra dere «ubesudlet», men ja, det blir så absolutt å vise frem ulike hageblogger 🙂
    Og ja, det har jammen skjedd endel de siste årene, bloggingen er vel mye det samme, men vi har jo blitt mange flere 🙂

    Fine tips, takk!

    Tesa, ja, jeg har det på samme måten. Jeg har hatt så dårlig helse at jeg ikke har kunnet være ute i andres hager og sosiale happenings, men så kan jeg vandre via internett og hatt masse sosial omgang her i stedet 🙂

    Så hyggelig å høre at jeg har inspirert og ført til økt hageglede Helene! Hurra

    Inger Marie. Takk for finfine innspill!

    Anette, åja. Helt enig. Det er flott å ha noen å hage sammen med, som man kan lære av. Det er litt slik hageblogger og hageforum fungerer for meg.En uendeli kilde til erfaring, både andres positive og dårlige.

  17. Oi, så flott da, Anne! Ikke rart de kontaktet deg! Du har en flott blogg og vet hva du snakker om:) Din hageblogg var den første jeg kom over, faktisk! Her har jeg funnet masse inspirasjon og tips. Jeg blogger først og fremst for å få litt orden på hageplanene mine. Det er en måte å systematisere og konkretisere hagegalskapen på! Dernest fordi jeg har lyst til å komme i kontakt med andre likesinnede. En fin måte å utveksle tanker, ideer og planter/frø:) Det har påvirket min hageinteresse i stor grad. Jeg har fått kunnskap om diverse hagerelatert stoff jeg ikke nødvendigvis hadde funnet ut av på egen hånd. Lykke til med foredragene:) Håper helsa holder! Kunne ønske jeg hadde mulighet til å besøke messa, men det er litt langt å reise for min del:/ Håper det kommer noe lignende i Bergens-området! Ha en fin kveld! Cathrine:)

  18. Jeg startet med hageblogging da det ble slutt på dagbøkene på hagegal.
    Takket være god hjelp fra deg og en del andre fikk jeg til å lage bloggen min som jeg vil ha den.

    Jeg blogger fordi jeg ønsker å dele min hageglede og hva jeg driver med i hage og drivhus.
    Jeg leser andres blogger for å lære, hente inspirasjon og for å se hva de driver med i sine hager.

  19. Cathrine, takk for gode ord om bloggen min, og takk for at du deler hvorfor du blogger 🙂

    Linda, ja kanskje vi kan si hei? Vi får se 🙂

    New Dawn. Ja, det ble jo brått mange flere hageblogger når hagegal la ned. Og dere ble fort varme i trøya, var jo ikke så stor overgang når man bare ble vant til det tekniske.

  20. Åh, nå ble jeg glad, for vi har bestillt biletter nedover og skal på messene, og foredraget ditt SKAL jeg få med meg:o)
    Et punkt du kan snakke om er den økende bevisstheta og interessen blandt flere unge når det gjelder hage, hagestell og design. Jeg tror at takket være aktive og gode hagablogger har flere begynt å bruke like mye tid, penger og energi på hage som vi tidligere bruket på interiør.
    Jeg har også byttet ut de fleste interiørlinkene mine med hagelinker…
    Jeg tror folk flest har behov for mer «jording», -komme seg ut i naturen og grave i jorda, så, og se ting gro. Være kreativ, forme og skape. Ta på, lukte og sanse.
    Hagebloggene gir inspirason, tips, veiledning og råd. Her kan man spørre og få raske svar fra vanlige folk som har erfart selv. I tillegg lager man seg sin egen infobank og lager seg sitt eget «galleri» over ting man har gjort og er stolte over.
    Hage har blitt trendy og in takket være bligging:o)

  21. En venn av meg som er utdannet gartner pleier å si at han er imponert over hvor mye jeg har lært om hage og planting på få år. Jeg har vokst opp i en del av landet hvor knapt noe klorer seg fast, og jeg måtte lære alt fra bunnen da jeg selv fikk hage.

    Sosiale medier, muligheten for å dele med andre, skaffe seg kunnskap via fellesskap i sosiale medier, har betydd enormt mye for min hagekunnskap og inspirasjon. Jeg mener at denne måten å lære på er et forbilde for læringen i norske skoler.

    Jeg har også fått tilsendt småplanter og frø av jenter jeg har «blitt kjent med» via sosiale medier, og det har også betydd mye for min hage.

    I tillegg er det hyggelig og inspirerende å få positive tilbakemeldinger på hagebilder på bloggen.

    Dette ville jeg lagt vekt på om jeg skulle holdt foredrag om hageblogging.

  22. Så flott! Gratulerer!

    Jeg mener og huske at jeg fant bloggen din via Hagegal en gang i tiden. Foruten innholdet i bloggen din om hage og ikke minst fuglene og Spretten søndag så var bloggen din uvurderlig da jeg startet selv. Du hadde (har? :-)) så mange forståelige praktiske tips vedrørende selve det tekniske om bloggingen. Tips som er forståelig for oss som ikke er data utdannet. Da jeg utvidet tekstfeltet i bloggen min var det etter «din» oppskrift. Så takk for det!!!

  23. Lykke til med foredraget, gøy med foredrag, opptur etterpå, håper du er i form til å nyte den!
    Begynte å blogge etter å ha lest andres hageblogger. Ble veldig inspirert av flotte bilder av kjente og ukjente vekster. Svært lærerikt i tillegg. Forstod bl.a annet at jeg hadde gjort et bomkjøp da jeg forvekslet Coral Dawn som hvisnok er et hengehode med New Dawn som jeg savner etter vinteren tok knekken på den..
    Må også si at den kreative utfoldelsen lokket. Moro å vise fram egen hage og få koselige tilbakemeldinger.
    Anne, du bidrar sterkt med å holde fotointeressen oppe med frøkenkonkurransene.
    Et annet stort pluss er at vi får besøke så mange spennende og forskjellige hager bare med et klikk.
    Hadde jo aldri hatt nubbesjanse på reise rundt å se så mange vakre hager i virkelige liv.
    Inspirert til å besøke noen steder da, har planer om Madeira og Baroniet.
    Noen blogger er rene underholdningen, skråblikk på hagadilla, herlig!
    Jo hageblogging er til å bli hekta på !
    Et viktig punkt for denne damen er at jeg i utgangspunktet har dataskrekk, så mye at det har vært til hinder bl.a på jobb. Gjennom blogging har jeg blitt mye tryggere og lærer noe hele tiden. Interessen for temaet har overskygget skrekken. Takk til alle hagebloggere.
    Håper du kan bruke noe her, det ble visst litt mye!

  24. Hei Anne!

    Jeg titter litt etter epletrær om dagen og tenkte jeg kunne høre med deg om du har noen å anbefale?

    Lykke til på messa!
    Anine

  25. Jeg startet med hageblogging da det ble slutt på dagbøkene på hagegal.
    Takket være god hjelp fra deg og en del andre fikk jeg til å lage bloggen min som jeg vil ha den.

    Jeg blogger fordi jeg ønsker å dele min hageglede og hva jeg driver med i hage og drivhus.
    Jeg leser andres blogger for å lære, hente inspirasjon og for å se hva de driver med i sine hager.

  26. Cathrine, takk for gode ord om bloggen min, og takk for at du deler hvorfor du blogger 🙂

    Linda, ja kanskje vi kan si hei? Vi får se 🙂

    New Dawn. Ja, det ble jo brått mange flere hageblogger når hagegal la ned. Og dere ble fort varme i trøya, var jo ikke så stor overgang når man bare ble vant til det tekniske.

  27. Anine. Epletrær har jeg ikke det minste peiling på dessverre. Men du kan spørre på hagegal: http://www.hagegal.no/hagefora/ Husk informasjon om hvor du bor og om du har lyst på ett tre eller flere og om du har noen smakspreferanser, så får du best mulig råd.

    Novembersymra, takk for finfine inspill. Spesielt glad ble jeg over å høre at du sier du har blitt tryggere/flinkere på data, for det hadde jeg ikke tenkt på, og jeg tror det gjelder mange.

    Hei Gry 🙂
    Takk for det, jeg savner ekorna jeg..

    Nooria. Flotte innspill! Jeg har lært utrolig mye via blogg og forum jeg også, en behagelig måte å lære på, det bare siger inn ved osmose 🙂 lærer også mye fordi jeg sjekker opp fakta for å skrive egne bloggposter. Ting jeg trodde var slik og slik må jo sjekkes, så det blir rett.

    Oleiv Lene, interessant teori at bloggene er med på å skape den trenden med økt hageinteresse blant de yngre. takk!

  28. Hei Anne! Så flott,håper jeg får anledning til å være der en av de dagene! Du er jo en erfaren dame som vet å inspirere andre! Lykke til:) Hege

  29. Anine. Epletrær har jeg ikke det minste peiling på dessverre. Men du kan spørre på hagegal: http://www.hagegal.no/hagefora… Husk informasjon om hvor du bor og om du har lyst på ett tre eller flere og om du har noen smakspreferanser, så får du best mulig råd.

    Novembersymra, takk for finfine inspill. Spesielt glad ble jeg over å høre at du sier du har blitt tryggere/flinkere på data, for det hadde jeg ikke tenkt på, og jeg tror det gjelder mange.

    Hei Gry 🙂
    Takk for det, jeg savner ekorna jeg..

    Nooria. Flotte innspill! Jeg har lært utrolig mye via blogg og forum jeg også, en behagelig måte å lære på, det bare siger inn ved osmose 🙂 lærer også mye fordi jeg sjekker opp fakta for å skrive egne bloggposter. Ting jeg trodde var slik og slik må jo sjekkes, så det blir rett.

    Oleiv Lene, interessant teori at bloggene er med på å skape den trenden med økt hageinteresse blant de yngre. takk!

  30. Det jeg synes er flott med hageblogging er blandt annet den hyggelige tonen som finnes i hageverdenen. Hagemennesker er hyggelige folk. Vi ønsker alle å spre hageglede og forskjønne rundt oss. Jeg har en stund fulgt med i interiørverdenen også, og der er ikke alt like glamorøst til tider. Kommentarer og konkurranse om hvem som eier ideen osv. Litt sånn, vise hvor fint jeg har det, men hemmeligheten holder jeg for meg selv. Slik er det ikke i hageverdenen, ingen holder på hemmeligheten og de beste tipsene og rådene deles flittig.

    Noen eksempler på hva jeg mener kan du se her (uten at jeg mener å henge ut noen, for disse bloggerne liker jeg veldig godt alle tre)
    http://villapaprika.blogg.no/1299949893_bensin_p_blet.html

    http://ninasgaleverden.blogspot.com/2010/10/nok-ett-hjertesukk.html

    http://ninasgaleverden.blogspot.com/2011/03/kan-ikke-fordra-urlighet.html

    http://www.facebook.com/#!/arbeidshuset/posts/10150121855676870

    Emmelines blogg hadde også ett innlegg som det ble stor diskusjon om, men hun har fjernet det. Arbeidshuset ser ut til å ha fjernet sitt også.

    Men i hageverdenen er mitt inntrykka av at alle er venner og at alle vil hjelpe hverandre. Jeg var veldig nervøs når jeg først begynte å blogge, men ble jo tatt sååå godt i mot og vare på av alle dere som hadde blogget en stund. Jeg opplever aldri i eget eller andres kommentarfelt noen dårlige kommentarer, bare ros, oppmuntring, råd og tips:)Dette synes jeg er egenskaper som er verdt å merke seg:) Lykke til, jeg håper jeg får kommet og høre på deg:)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her