Fiol-overraskelse i plenen


Det er ekstra artig med planter som bare dukker opp helt av seg selv. Mystisk og magisk. Hvordan kom du deg dit? Hvem er du? Hvor lenge har du vært der uten at jeg har sett deg?
Slike overraskelser er meget kjærkomne, og gir hagen nok en dimensjon 🙂

Jeg tror dette er en marsfiol. Stemmer det, eller er det andre fioler som ligner?

Oppdatert:
Pst: Marsfiol er ikke en plante du har lyst på, den kan spre seg så mye at den har havnet på værstinglisten over hagerømlinger. Så ikke kjøp eller skaff deg nye, og har du den så vær forsiktig med hvor du kaster hageavfall slik at du ikke bidrar til ytterligere spredning. 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

20 KOMMENTARER

  1. Å så nydelig! Eg elsker sånn tidlige, søte, sarte små! Husker skogen var full av fiol når eg var liten…
    Gled deg over hver eneste blomst!
    Eg har sådd mine ertefrø i dag, som eg vant hos deg! Å lykke!!

    Klem og kos deg med våren!

    Line

  2. Ja, marsfiolen dufter sterkt, så dette finner du ut. Jeg er nesten 100% sikker på at det er den. Den kan jo ha vært der fra før? Det var ellers endel av den i bedet med blåveis hos meg…

  3. Den var nydelig!

    Selv har jeg fått masse scilla i plenen vi opparbeidet for to år siden. Jeg har ikke plantet de, så de har nok fulgt med på lasset når vi kjøpte jord. En gledelig overraskelse, siden jeg synes det er så vakkert med plener som er fulle av skilla om våren!

  4. Godmorgon!

    Bara att gratulera, ett litet oplanerat liv… man vet inte vem det är, var den kom ifrån, det väcker helt enkelt nyfikenheten. Visst är det planerade glädjande men detta tänker nog jag också ger guldkant! Ha en go dag! Fiol på svenska… ett instrument så det tog en stund innan jag förstod 😉

  5. Tror det er marsfiol, husker et dikt fra jeg var lita, som min mor lærte meg, det begynner sånn: «Marsfiol, ditt barneøye, rene pene blomsten min»…….så husker jeg ikke mer, men en stor hyllest til marsfiolen var det med sine 5 eller 6 vers!
    Ha en flott dag!

  6. Jeg var akkurat ute for å dufte på den, men jammen var den avblomstret allerede! Men jeg tror nok at det er marsfiol, og nå veit jeg jo hvor den er så nå skal jeg prøve å få flyttet den ut av plenen og inn i et bed, så den kan spre seg og slik at jeg ser den 🙂

    Så hyggelig at vi er flere som liker slike overraskelser 😀

  7. Det likner veldig en marsfiol og marsfioler skal ha duft har jeg forstått. Jeg kjøpte marsfioler for noen år siden, men dessverre har de ingen duft å snakke om. Kanskje en feilmerking, men blomstene ser helt like ut. Nå sprer den seg nesten overalt og jeg må til med luking. Jeg har en mistanke om at det er maur som sprer frøene, men sikker er jeg ikke.
    Uansett marsfiol eller ikke – den var søt og vel verd å ta vare på.

  8. Ja det är nästan det bästa, egensådda blommor! I mitt grönsaksland har jag en akleja som hittat dit själv, förra året kom en frösådd pensé… 🙂

    Glad 1 maj,
    Kram!

  9. Hehe, ja, det er fort litt sånn med slike småttiser Marit, enten trives de ikke, ellers så sprer de seg som ugress..

    Malva, takker!

    Timian och Akleja, penseer sår seg selv på de rareste steder i hagen. Vi graver de nemsomt opp og flytter de som er i veien, og lar resten få stikke sitt optimistiske ansikt frem her og der.

  10. Hehe, ja, det er fort litt sånn med slike småttiser Marit, enten trives de ikke, ellers så sprer de seg som ugress..

    Malva, takker!

    Timian och Akleja, penseer sår seg selv på de rareste steder i hagen. Vi graver de nemsomt opp og flytter de som er i veien, og lar resten få stikke sitt optimistiske ansikt frem her og der.

  11. Jeg har sikkert ti akeleier som har poppet opp fra frø fra de fire jeg har. I fjor var de bittesmå, i år er de kraftige. Elsker det. Skal ikke lukes bort. Ei heller de babyspirene som er på hundre ulike steder i hagen i år. Vilt og vakkert! 😉

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her