Den sløve tulipan-pakkeren…. Kan du hjelpe med navn?

Altså, jeg er ikke sånn veldig opptatt av å ha navn på alt, blomstene blir ikke penere av det. Men etter at jeg startet å blogge så ble det et poeng å kunne fortelle dere hva jeg viser bilder av. Men hva er vel vitsen med merkelapper når plantepakkeren tuller med navna!

Ettersom vinteren stakk av med en merkelapp har jeg her tre tulipaner og to merkelapper. Merkelappene sier ‘Blue Parrot’ og ‘Rem´s favorite’. Den siste er grei, det er den flotte lilla og hvite tulipanen. Men hvem av de to andre er Blue Parrot…? Jeg tror egentlig ingen, jeg tror det har blitt feilpakket, men hvem er de da?

Den rød-gule er en papegøyetulipan, men selv ikke en planteprodusent kan vel få seg til å mene at den er blå… (man må nemlig legge godviljen litt til når man skal kjøpe blå tulipaner og roser). Og ettersom jeg tviler på at mannen har plantet rød-gule tulipaner ved siden av lilla (flott sammenplantning ikke sant..) så tror jeg mest på at denne er feilmerket. Men hvem er den egentlig? Vakker er den så absolutt, og verdt en anbefaling.

Den dypburgunder-lilla-svarte tulipanen er gørrlekker, men verken papegøye eller spesielt blå. Ettersom den er så nær sort så tror jeg at den er kjøpt inn med vilje, mannen er veldig glad i sorte blomster, men hva heter den?
Oppdatert: Sigrun og Vibeke tror det er ‘Queen of Night’, og det tror jeg de har rett i. Takk!

Og om du synes tulipaner er fint så kan du gjerne ta en titt i tulipan-albumet.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

  1. Hei! Flotte bilder!
    Jeg har en som ligner veldig på den mørkeste. Den heter Queen of Night, og jeg har hatt den siden 2005 (med litt påfyll..)
    Jeg kjøpte også en som het Black Parrot og en som het Blue Parrot for to år siden. Black Parrot ble som Queen of Night, men med «frynser», mens Blue Parrot var lys syrinlilla-farget med frynser. I år har den ikke kommet ennå.
    Jeg klarer heller ikke å samle på lappene, men har i stedet en hagedagbok. Der skriver jeg ned hva jeg har plantet, når de kom i jorda og hvordan de klarer seg. Av og til med bilder til.
    Dèt syns jeg er et godt hjelpemiddel når jeg har glemt -hva jeg satte ned og -hvor.

    Mvh
    Sigrun

  2. Å so flotte tulipaner!!! Eg har dei siste fire åra sett ned enorme mengder tulipaner fordi eg tykjer dei er så vakre. I år hadde 6 stk knopp… Slik er livet i audemarka 🙂 trur eg skal satse på nokre gamaldagse og då naturligvis, svære, til neste år 🙂

    Klem!

  3. Hei
    Har også Queen of night, og tror det må være den. Noen blå papegøyetulipan ligner den andre ikke på, enig med deg der – men en frisk papegøytulipan er det i hvertfall! Lykke til videre i jakten!

  4. Hei,

    Jeg tror den gul-orange er «Bright Parrot». Den plantet jeg i høst, og nå begynner den så vidt å titte opp fra jorden. Så i går måtte jeg se på lappen fra pakken for å se hvordan den blir når den endelig står i blomst – og det er veldig likt den du har bilde av her!

  5. Heisann, det har tydeligvis vært en sløv bloggeier også. Jeg ser jeg har vært helt fraværende i kommentarfeltet gitt.. Uff, pinlig.

    Tusen takk for tips alle sammen!

    GroR: Bright Parrot! Der er den ja, garantert. Takk!!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her