Grønnsaker du kan så nå:

Har du lyst på friske grønnsaker, men mangler grønnsakshage? Når jeg viste frem den nye fine pallekarm-grønnsakshagen vår i forrige uke så spurte jeg leserene om tips på hva jeg (dvs mannen, det er hans prosjekt) kunne så nå såpass sent. Her er svarene:

Kan sås nå og forvente godt resultat:
– Salater
– Bladgrønnsaker. Feks: spinat, marigold, rucula, pac choi, mizuna.
– Reddik

Kan sås nå, men det er egentlig i seneste laget:
– Sukkerert
– Stangbønner
– Gulrøtter
– Kål (hvilken slag?)
– Potet (tidligslagene?)
– Rødbeter

Grønnsakshagen vår består nå av tomater, månedsjordbær og en gresskarplante som alle ble sådd i våres. Vi har kjøpt en haug krydderplanter, og så sådde mannen i forrige uke 11! slag salater/bladgrønnsaker, tre slag reddik, fire slag gulrot og et slag sukkerert. Vi har rett og slett sådd det som passet fra frøboksen og både salaten og reddikene har kommet riktig godt i gang allerede.

Takk til disse for forslag til grønnsaker å så:
Wenche (Wenches hage), Inger Marie (Hagerommet) og Ruth.
Har du forslag eller erfaringer å dele? Bruk kommentarfeltet!

4 KOMMENTARER

 1. Rosenkål og kålrot er det perfekt å så nå. Rosenkålen er best etter første frostnatten som forhåpentligvis er et halvt år unna. Div salater kan du også så. God sommer.

 2. Takk! Satt akkurat og tenkte på at jeg skulle søke opp reddiker om jeg fikk logget meg av blogglandia her.. n slipper jeg det.. Å slutte å lese. :-D

  Ha en fin kveld!

 3. Jeg skjønner godt at mannen din verker etter å fylle kassene :-) De er supre, har selv boltret meg i sånne i det vide og brede

  Jeg tror kanskje alle sortene du nevner under «i seneste laget» også er det, altså i seneste laget. Kål, gulrot og rødbeter trenger alle lang tid, men det er jo bare å prøve. Tidligpotetene må ikke være av årets avling, da er de for ferske til å spire. Men har du noen velgrodde liggende, er det sikkert bare å la det stå til :-)

  Selv ville jeg fylt opp med ettårige urter fra butikken, sådd reddik, ruccola og plukksalat og kanskje benyttet anledningen til å så stauder (som siden kan flyttes ev.) Gressløk, pipeløk og luftløk også kanskje?

  Lykke til!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her