Oregano, et julekrydder? (Aka: gosj, det gror i hagen!)

Fikk meg litt av en overraskelse når jeg sjekket om jorden mot formodning kunne ha tint nok til å få trøkt ned noen løker vi ikke hadde fått plantet før «vinteren» kom. For når i pallekarmen jeg testet jorda på så var det en mistenkelig grønn plante, og ikke nok med at den var grønn, den lukta jammen også! Helt frisk og fin sto oreganoen der og struttet og ba om å bli brukt.

Så kom ikke her og si at pizza ikke er julemat 😉

Lyst til å lese om andre grønnsaker som trosser kulda? Besøk Helt på jordet, hun dyrker julesalat

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

  1. Hei, jeg har nettopp høsta persille, den står frisk og fin i et glass på bordet. Hendig for å få på plass persilledrysset på julepotetene. Skal jammen sjekke oreganoen også.

  2. Jeg har også notert meg nye planter på «fin om vinteren» lista. Veronica filiformis ser ikke ut til å bry seg det minste om snø eller kuldegrader. Den er like optimistisk grønn som i sommer.
    Takk for link forresten.

  3. Åja Hagetante, Persille er jo helt fantastisk, har plukket persille ved å grave den frem fra under 10 cm snø! Hadde glemt det jeg, morro 🙂

    Anneklem til Anne også 🙂

    Mari Anne, interessant med veronicaen, deilig med sånnt som ikke lar seg knekke av litt motgang

    Sigrid og Hege, hurra for hagegleder, eller hva 🙂

  4. Åja Hagetante, Persille er jo helt fantastisk, har plukket persille ved å grave den frem fra under 10 cm snø! Hadde glemt det jeg, morro 🙂

    Anneklem til Anne også 🙂

    Mari Anne, interessant med veronicaen, deilig med sånnt som ikke lar seg knekke av litt motgang

    Sigrid og Hege, hurra for hagegleder, eller hva 🙂

  5. Jupp, løken er satt, den vi fant, det er fortsatt en pose vi ikke fant da… men vi fikk heldigvis kjøpt inn noen sekker jord så da får det bli nødplanting når løken dukker opp.

  6. Morsomme greier! Her på balkongen (i Oslo) lever fortsatt pyntekålene jeg sådde i vår, de ser akkurat ut som de gjorde i oktober. Og det i en ikke allverden stor krukke. Moro!

  7. Jah Oregano er en hardhaus! Når snøen går i urtebeddet mitt så blir det først en ring smeltet over oreganoen. Her er den nesten vintergrønn. Den putrer på hele året! 🙂
    Mens den jeg har på benken inne er ikke like happy!
    🙂

  8. Hilde, stilig! Pyntekål tåler jo mye da, og på balkongen er det kanskje ikke så mye regn?

    Lin, aha! tenkte ikke over at den kan overvintre ute. Stilig, det skal jeg ta høyde for i grønnsakshageplanene.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her