Frøtips: 12 gøye grønnsaker!

Det finnes så utrolig mye artig man kan så for å spise! Vanlige grønnsaker i uvanlige farger, og grønnsaker du knapt har hørt om før. Jeg må si jeg blir utrolig facinert over bønneførmede aubergine og lilla rosenkål, og det er noe helt eget ved å bite inn i en mystisk gul rotfrukt og så oppdage at man eter rødbeter! Morro for en sjøl, og garantert noe å snakke om når man serverer andre.
‘); // ]]>

– Har du noen artige grønnsaker å anbefale?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

  1. Det er veldig spennende med grønnsaker med uvanlige farger:) Men…lilla blomkål eller lilla gulrøtter passer seg altså ikke i grønnsakssupe som vi erfarte…Suppen smakte godt men lilla/rosa suppe var ikke like appetittelig å se på:) passer kanskje best som tilbehør:)

  2. Ja, er det ikke mye moro å få kjøpt? Blir bare så vrient å velge i alt sammen. Prøver bladbete, og lunsjagurk (små agurker) i år. Produserer agurkene like godt som de spirer blir dette en fin sommer og høst! 🙂 Takk for tips. Klem Anne Kari

  3. Mye gøy! Selv er jeg for tiden fascinert over den tigerstripete tomaten ‘Tigerella’. Det er vel mer frukt enn grønnsak, men men. Gleder meg til frøplantene mine bærer frukter!

  4. Det er stas for store og små å dyrke egen mat. 🙂 Her går det for det meste i helt alminnelige utgaver men i år fikk 4 åringen velge agurkfrø så nå blir det jungelagurk (agurklignende grønnsak med flekkete 3 cm store frukter) i tillegg 🙂
    Nyt våren, Anne.

  5. Hva med romanescu-den kule symmetriske slektningen til blomkål? Smaker kjempegodt, og er morsom i formen!

  6. Kjempe kult! Utrolig lyst til å kjøpe noen spennende frø.. Har i år prøvd meg på tomat og paprika. De har nå begge fått spirer. Gleder meg utrolig mye til de begynner å bære frukter.

  7. Maria, hehe, det kan være noe i det ja 😉

    Hilde, Tigerella har jeg hatt tror jeg, hm, det gikk itt skeis med tomatene våre så jeg husker ikke om den rakk å modnes.

    Line, jungelagurken har jeg sett, flott, og høres jo enda kulere ut da 😉
    Inger Christine, romaescu er absolutt kul!

    Lisa Victoria. Det er jo utrolig morro å følge maten fra frø til panne 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her