Se min blåveis, den er lyseblå, rosa og hvit!

Blåveis er ikke bare blå!
Visste du det? Vel, om du ikke visste det så har jeg nå den æren av å terrorisere deg, for her kan man fort få dilla og det er ikke en sånn dille vanlige hagesenter lett oppfyller ;)


Blåveis kommer i ulike farger, både varianter av blå, samt rosa og hvit er nokså vanlig, enkle og doble, med spisse kronblader, mange kronblader osv. Om du tusler i en blåveisskog finner du fort variasjoner, enda så like de ser ut på avstand.
Mine skjønnheter fikk jeg for noen år siden som små selvsådde spirer av Inger Karin, og de gleder meg like mye hvert år! Se de nydelige støvbærerene da, en kan jo få dånedimpen av mindre :D

Jeg har naturligvis blogget om blåveisen før, du finner litt fakta og lenker her.
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

16 KOMMENTARER

 1. Nydelig, Anne! Selv har jeg bare en pitteliten, så liten enda at jeg må bruke lupe! Det er en Hepatica asiatica ssp! Mye vil har mer, er det ikke sånn det er?
  Utrolig flotte støvbærere!

 2. Ååå såå skjønne, jeg tror jeg dåner! :)
  Lekre bilder! Jeg har dessverre ingen blåveis, verken i hagen eller andre steder (heldigvis .. he he).
  Så koselig at du følger på bloggen min! :)
  Ha en koselig helg!
  Klem Lisa

 3. Så koselig at du kjenner de igjen Inger Karin, de har virkelig gitt meg utrolig mye glede! Ekstra koselig med sånne gaveplanter, fint med ekstra minner :)

  God kveld og helg alle sammen! *klem*

 4. Så nydelige! Har en vanlig blå, men det er første sesong, så jeg tror kanskje ikke jeg får blomstring i år. Vi får se.
  God helg!

 5. Åhh! Blåveis til å dåååne av, Anne. Jeg må nøye meg med å beundre naboens knøttlille tue. Kanskje en vakker dag har jeg noen også? Blåveis er et kjært barndomsminne for meg; plukket forsiktig noen få med meg på skoleveien hjem, hver vår. Forsiktig, forsiktig for ikke å skade røttene :)

 6. Line, det er som oftest vanlig blåveis å få kjøpt i hagesenterene, og om du gir den litt kalkholdig jord i halvskygge så er den virkelig ikke storforlangen (hadde den vært det så hadde min daua for lengst..) Ikke den lengste blomstringen, men koselig så lenge det varer :)

  Takk for koselige kommentarer alle sammen!

 7. Ja de er veldig koselige å fotografere Mandelhjarta, litt vrient lys men det har jo sin skjønnhet det også med det skarpe lyset :)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her