Tidligtulipanene :)

Av og til så har man bare rett og slett flaks 🙂

Dette huset ble kjøpt sen høst 2007, og det aller første vi gjorde etter at huset var kjøpt var å stikke innom et hagesenter etter løk.  Det var veldig utplukka og jeg hadde nesten ingen erfaring med løk så det var endel som bare havnet i vogna for å ha noe å plante…. Men så viste det seg at en av de løkene vi fikk med oss på 70% salget var den fineste tulipanen i verden ‘Tulipa turkestanica’. Den kommer tidlig i blomst, gjerne litt etter krokusen, og den er vidunderlig vakker med mange små blomster fra samme stilk, blomster som har nikkende knopper og så åpner seg opp og følger solen når den er varm nok. Bildene greier på ingen måte å yte de rettferdighet.

Et annet gullkorn fra den handleturen er noen små røde tulipaner, som er enda litt tidligere. De er kanskje ikke like vakre, men jeg blir like fascinert av de hvert eneste år der de strekker seg mot solen og roper «hurra!»

Hurra for tidlige tulipaner! Gleder meg til fjordårets nykjøpte etablerer seg og tar opp kampen om å være først ute 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

  1. Nydelige tulipaner du har, og takk for tipset 🙂 Jeg har mange tulipaner, men ingen som blomstrer så tidlig så det må jeg jo skaffe meg til høsten 🙂

  2. New Dawn, jeg skal satse nesten utelukkende på de Botaniske jeg, de er jo tidligere og de er villigere, selv om det er mange av de fancy kultivarene som er gørrlekkre så tror jeg ikke jeg gidder styret, ei heller synes jeg det er verdt en stor årlig investering.

    Lene, oi. da blir det ikke morro å ha tulipaner nei.

  3. Så vakre! Skjønner godt du er fornøyd med disse!
    Tror jammen jeg skal titte etter disse selv jeg, så takk for tips!
    God påskehelg til deg og dine 😀

  4. Åhh den fine lille hvide tulipan har jeg lige opdaget i min have. Købte løg sidste år og kunne ikke huske jeg havde den eller hvad den hed:) Den er bare så fin. Nu vil jeg gemme navnet og købe flere af de skønne løg.

    Og der skal helt klart flere botaniske tulipaner i haven. De er så smukke.

    Har også den der hedder Tarda, den klarer også hvad som helst.Når jeg ser den kommer jeg lidt til at tænke på spejlæg :):)

    Fortsat God Påske.

  5. Ja Tulipa turkestanica er også en av mine favoritttulipaner. Jeg er litt ekstra svak for disse botaniske. Kommer tidlig og så slipper man alt dette bladverket etterpå 🙂 Her står de framdeles med knopper, men jeg tenker noen dager med litt plussgrader vil få fart på dem. I mellomtiden kan jeg kose meg med forventningens søte sødme 🙂 God lørdag!

  6. Tidlige tulipaner skulle man hatt! Jeg ser at jeg har et ‘hull’ i blomstringen nå mellom snøklokkene og krokusene, og tulipanene. Jeg har jo forsåvidt narcisser, men … for få 😉

    I år har jeg investert i våriris, men om jeg klarer å huske det til høsthandelen, så skal tidligblomstrende tulipaner i kurven.

    Hm – det er noe for deg, Anne, som har så mange lesere – du må minne oss på det!

    Fortsatt god påske 🙂

  7. Nefertiti, hehe, det er en av de tingene jeg planlegger men ikke nødvendigvis får gjort… helt enig med deg nemlig i at jeg burde blogge om botaniske tulipaner på høsten, ikke våren 😉

    Artig at det er andre som også er fan av den lille tyrkeren og andre botaniske tulipaner 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her