Første sibiririsen i blomst!


Det er ikke akkurat idyllisk hos oss i dag, gravemaskinen overdøver lett fuglekvitter… Men når jeg så at årets første iris hadde sprunget ut så måtte jeg ut en tur, med kamera og øreklokker.

Sibiriris er en av mine absolutte favoritter. Både blomst og bladverk er flott, og skaper en nydelig variasjon i sammenplantninger. Denne skjønnheten heter Iris sibirica ‘Pleasures of May’ og var ny her i fjor, dette er første gang den blomstrer. Den har mange nye søstre også, så det blir spennende fremover å se hvor rosa og hvor mørke og hvor hvite de nye blir. Jeg følger opp med flere irisbilder og mer om planten 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

13 KOMMENTARER

  1. Iris er en av mine store favoritter, Den er så skjønn!

    Lykke til med graving og annet bråk i hagen. Du får trøste deg med at det blir bra da de er ferdige. Men det er slitsomt mens det står på. Ingen tvil om det.

  2. Jeg har også stor sans for sibiriris, men har ikke akkurat den store bestanden for tiden, men jeg gleder meg til å se om det kommer en blomst eller to i år. Men det er nok en stund til, for de har akkurat startet veksten her..

    Hvis du er glad i iris må du bare skaffe deg noen av de lavere variantene også, de er utrolig villige og blomstrer seg nesten ihjel 😛

  3. yey! morro at dere også liker iris 🙂 Jeg føler att resten av verden ligger litt etter på sibirirsfanskalaen, men det har kommet seg de senere årene, nå er det jo plutselig flere enn blå og hvite å få i butikker her i Norge også.

    Bråket går heldigvis over ja! og i motsettning til irisblomstring så kommer den ikke tilbake til neste år den gravemaskinen 😉

    Hilde, jeg er ikke så glad i «skjeggiris», altså den vanlige irisen, jeg regner med at det er den du tenker på.
    De er fine, men det er liksom en helt annen greie, absolutt ikke så stramme som sibirirsen.

  4. Nydelig.Det er flott at du skriver litt om plantenes behov. Jeg har to Irisplanter som ikke trives. Det er sikkert for mye nordavind og feil jord.De må kanskje flytte igjen.

  5. yey! morro at dere også liker iris 🙂 Jeg føler att resten av verden ligger litt etter på sibirirsfanskalaen, men det har kommet seg de senere årene, nå er det jo plutselig flere enn blå og hvite å få i butikker her i Norge også.

    Bråket går heldigvis over ja! og i motsettning til irisblomstring så kommer den ikke tilbake til neste år den gravemaskinen 😉

    Hilde, jeg er ikke så glad i «skjeggiris», altså den vanlige irisen, jeg regner med at det er den du tenker på.
    De er fine, men det er liksom en helt annen greie, absolutt ikke så stramme som sibirirsen.

  6. Nydelig iris 🙂 Har iris selv, men et litt anstrengt forhold. Får de ikke helt til, bortsett fra en 15 år gammel blå en som jeg har sådd selv og flyttet med meg i fire forskjellige hager. Gleder meg til å se flere av dine.
    Nyt hagedagene, Anne.

  7. Interessant at noen av dere synes de er krevende. Jeg tror nok at skjeggirisen er mer brysom enn sibiriris, og så har man jo de fancy sortene da som ikke er skikkelig herdige. Men en liten irispost kommer, så håper jeg den og kommentarer fra andre irisdyrkere er til nytte for de som strever.

    Yey! Slipp blomstene fri! Dagens beste slagord 😀

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her