Vårlige farger jager julen ut

primula
Nå er julen over for min del, og det røde er pakket vekk igjen. Men, når julepynten går ut så blir det fort litt tomt, og da gjorde det meget godt å sanke inn noen primula. Det er herlig med de friske fargene, eller hva?

I denne gamle bloggposten kan du lese om hvordan stelle primulaen for å få den til å holde seg pen lengst mulig. Og du, får du den til å overleve frem til våren så kan den plantes ut og blomstre for deg der hver år fremover!

Flere bilder:
hvit primularosa primula
lyseblå primulaprimula hvit

9 KOMMENTARER

 1. Har du lagt merke til hvor godt den gule primulaen lukter? Helt nydelig spør du meg.

  Jeg skal se om jeg klarer og holde liv i de en stund og plante de ut senere.

 2. Det liver opp med Primula på denne tiden av året. Og hvis man klarer å holde liv i de så man får plante de ut er det jo moro. De er noen fine farveklatter i haven også.
  Ha en fin uke:-)

 3. Herlige farger! Jeg har klart å holde liv i et par såpass at jeg fikk plantet dem ut, men vet ikke om de fortsatt lever der ute!
  Jeg må jammen se og få skaffet meg noen nydelige vårlige fargeklatter jeg også!

 4. Nå fikk jeg også vårstemning, selv om jeg vet inners inne at den fortsatt er litt for langt unna! Vet samtidig at det kommer til å gå fort når januar først er over. Håper du har det fint=) Vibeke

 5. Primula er fine fargeklatter etter at jula er kastet ut. Selv kjøpte jeg en stor bukett tulipaner, veldig koselig det også. Ettersom jeg snart reiser til Sør-Afrika for to måneder, er det ingen vits i å kjøpe Primula. Tror ikke mannen min klarer å holde liv i de så lenge.
  Jeg plantet ut Primulaen jeg hadde i fjor, og er spent på om de dukker opp der ute i år.

 6. Christine, du er ikke den første leseren som påpeker at primula dufter! jeg har ikke merket det på mine inneplanter, men det er vel sortsavhangig vil jeg tro, skal fortsette å sniffe på de :)

  Berit, god tur! Fornuftig med snittblomster nå da ja :D (primula er nå strengt tatt bukett på rot med potensiale for noe mer da).

  God uke til dere alle! Hyggelig at dere også gleder dere over primulaen :D

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her