Denne helgen er det kjøkkenhagen sin tur …..!

Fint eller hva? *ler*

Men jeg lover, det SKAL bli fint! ;)
Denne helgen er satt av til å bygge kjøkkenhage. 50 m2 skal fylles med 28 pallekarmer og fem kubikk jord.(Du kan lese om planene for kjøkkenhagen her.) Pallekarmer er malt, vi er ikke helt ferdig med det men jeg tenker mannen tar de siste i kveld. Jorda ble levert i dag, den kommer fra Grønn Vekst som har levert all jord i hagen (og som er sponsor). Maskinen for å flytte jord fra naboens parkeringsplass og opp er også levert. Her er nemlig såpass med terreng at lastebiler ikke kan komme helt opp, så totalt fire sett med fantastiske naboer trår til og låner vekk parkeringsplass og lar oss kjøre en beltedumper på den gamle veien som går over eiendommen dems :)

Vi blir ikke ferdig med hele kjøkkenhagen nå denne helgen. Det skal lages diverse sitteplasser, klatrestativ for bønner, oppheng for tomater osv, og så skal det plantes. Forhåpentligvis får vi gjort det meste i løpet av neste uke.

Jeg bruker ofte Instagram sånn underveis i prosjekter, og dersom du er på Instagram så følg meg gjerne, du finner meg som Moseplassen. Jeg har laget en egen hashtag for kjøkkenhagen og tenker det blir et bilderas der i helgen. For alle dere som ikke er på Instagram så har jeg satt opp en widget hvor ni ferskeste bildene kommer inn fortløpende ettersom jeg tar de, se under. Og så blir det naturligvis blogginnlegg, trolig rett over helgen.

Gleder meg til kjøkkenhagen står planteklar!


Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

15 KOMMENTARER

 1. Her er det mye som skjer! Trenger å kjøpe noe jord jeg også. Er det hagejord du har kjøpt hos Grønn vekst?
  Det blir spennende å følge med på utviklingen! :D
  Ha en god helg!
  Klem Lisa

  • Hei :)
   De lager en spesialmiks til meg, med utgangspunkt i hagejord men med mer kompost. Jeg synes hagejorden har litt vel mye sand i seg, men med ekstra organisk så blir den fin.

 2. Hei – stikker bare innom for å si at det var artig å hilse på deg på hagedagen idag, og ønske lykke til med kjøkkenhageprosjektet! Det blir sikkert knallfint!!! Hvilken jordtype fra Grønn Vekst skal du bruke? Tror kanskje jeg tar en tur til nærmeste utsalg og skaffer meg ny jord til et stort nytt bed :-)
  Gleder meg til bilderas :-)

  • Hei Gyldenlakk! Kjempehyggelig at du kom bort og sa hei!!
   Gutta på Grønn Vekst spesialblander til meg, jeg synes «hagejord» har for mye sand så de har i ekstra kompost :) Nå gleder jeg meg til å se hvordan plantene responderer. I tillegg får jeg også noe sekkejord derifra som jeg skal teste ut i krukker, det gleder jeg meg og til.

 3. Pallekarmer er tøft. Hvor kjøper du de? Når du setter flere på hverandre, » klikkes» de sammen da, elller ?…
  Irene

 4. Lurer på to ting: hva slags maling har du brukt på pallplassering – vanlig utendørsmaling? Og hvorfor bruker du plast i dem – dekker du både bunn og sider med plast? Lise

  • Vanlig utendørsmaling ja. Det er rent estetisk, det forlenger nok i teorien livet til pallekarmen noe, men neppe mye ettersom vi fyller jord rett mot trevirket.

   Det er plast på noen av pallekarmene, men det var mest fordi vi hadde plasten stående. Plasten kan være med på å forhindre fordampning, altså begrense uttørking av jorda ved at solen steiker på veggen så derfor har vi plastet sydsiden av karmene langs husveggen (og litt inn på sidene bare fordi det var praktisk når vi først var i gang).

   Jeg tenker at om man vil ha trevirket til å holde lengst mulig så bør man sikkert bruke sånn vorteplast (sånn sort med store vorter som brukes på grunnmur). Men, akkurat det gidder vi ikke ;) Pallekarmene holder så lenge de holder, og jeg kan tenke meg vi gjør om arealet før karmene er ødelagte ;)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her