Alderdommens skjønnhet

Har du lagt merke til hvor flotte tulipaner kan være i avblomstringsfasen? Hvor kronblader brettes helt rundt, faller av og strøs utover bordet eller sakte tørker inn i tuppene og krøller seg sammen?

Vanligvis stikker jeg mine tulipaner i islykt lenge før de kommer så langt, men denne gangen ble buketten stående på bordet, lenge. Så spørs det med hvilken øyne man ser hva man ser. Ser du forfallet og rotet som skulle vært gjemt vekk, eller ser du alderdommens skjønnhet og naturens magi?

tulipaner-forfall 3

tulipaner-forfall 1

tulipaner-forfall 4

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

  1. Anne har å helt rett når det gjelder hennes gamle tulipaner! Jeg pleier også og kjøpe meg en bukett hver fredag, bare at jeg kjøper roser. Kan ikke alltid si at mine roser har noen skjønnhet på sin alderdom. Nei dem blir mer lik meg selv!

  2. Jeg elsker blomster som er i sin siste fase! Bare se på det ene tulipanbladet som ligner en akvarell, er det ikke flott?

    Og visne roser med et dryss snø på, det er så vakkert.

  3. Hei 🙂
    Takk for alle de koselige kommentarene! Fint å se at mange andre også ser det vakre i forfallet. Tulipaner er jo litt i særstilling når det gjelder sluttstadiet synes jeg, men mange andre blomster er og vakre å følge helt til sin aller siste slutt.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her