Norske nettbutikker med frø:

Jeg får ofte spørsmål om hvor jeg handler frø, spesielt når det er noe litt rart jeg deler som noen aldri kan huske å ha sett i handel. Jeg handler av og til inn frø fra hagesenterene, og jeg bytter litt med hagevenner, men det aller meste av frø handles på nett, og da mest fra rene frøbutikker i utlandet da disse har et mye bredere utvalg enn hva det lokale hagesenteret kan. Jeg har derfor også i mine bloggposter tidligere fokusert mest på de utenlandske butikkene, men jeg har fått noen tilbakemeldinger i det siste (både fra lesere og butikkeiere) om at en liste over de norske hadde vært fint, så nå har jeg da omsider fått laget den også. Dette er en liste hva som finnes, ikke en anbefaling, jeg har ikke egen erfaring med alle disse.

Norske nettbutikker med frø:
* Solhatt
* Garden Living
* BoGrønt Rom Hagemiljø
* I Gros hage
* Efferus
* Hageglede
* Botanisk verden/ Zimtrade

Lyst på flere alternativ?
– Mine fem utenlandske frøbutikkfavoritter finner du her, og om du vil ha en litt lengre liste så finnes den her.
– Liste over norske nettbutikker med planter og ting til hagen finner du her. 
– Det udmerkede forumet Hagegal har akkurat nå en aktuell tråd hvor de deler frøbutikktips.

Tips til frøsåing:
Her er en lang artikkel som forklarer hva du bør/kan tenke på når du sår.

Kjenner du til noen norske jeg har glemt, eller noen utelandske du gjerne vil anbefale? Tips i vei i kommentarfeltet!

10 KOMMENTARER

 1. Det blir som oftest handlet fra utenlandske frøbutikker her også pga et bredere utvalg, og ofte mere for pengene. Handler fra noen av de du allerede har på din liste. I tillegg har jeg lyst å nevne engelske Plant World Seeds (http://www.plant-world-seeds.com/) som har et godt utvalg og som jeg har god erfaring med. En annen jeg kom over er tyske Jelitto (http://www.jelitto.com/) som har et enormt utvalg! Jeg har ikke handlet hos de enda, men det er bare spørsmål om tid :)
  Takk for gode og informative innlegg på bloggen din! Jeg trives med å være en av de som fyller hullet i din CV :)
  Ønsker deg en fin uke :)

  Vh Tone

  • Hei Tonje :)
   Tusen takk for tipsene! Jeg har også handlet litt fra Plant world seeds. Jelitto hører jeg ofte folk nevner på hagegal mf, de har godt rykte

   Og takk for hyggelig hilsen, god uke til deg også, selv om dette jo nå kommer en uke sent fordi helsa ikke strakk til til alt forrige uke.

 2. Der lurte du meg til å handle frø gitt ;) Blir jo helt tussete av å se alle som har startet årets hagesesong rundt på bloggene.
  Flott med gode tips, jeg klikket meg videre inn på den svenske nettsiden du anbefalte, og der var det mye fint! Det vanskeligste er å begrense seg…
  Takk for nok et nyttig innlegg. Jeg koser meg med bloggen din hver dag :)

 3. Vet du, nå har jeg gått bananas hos Impecta, selvsagt etter anbefaling fra deg!
  Jeg skal prøve meg på spiselige blomster – også hos deg fant jeg ut hvilke som evt kan spises ❥
  Du er en hageklok bloggvenn Anne som det er en fryd å titte innom! Takk for all inspirasjon, veiledning og kunnskap!
  Ønske deg fine frødager… klem

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her