Årets første humler på besøk!

I dag hadde jeg et møte her hjemme på stua med en mulig sammarbeidspartner. Vi satt i sofaen og pratet, og plutselig ropte gjesten ut: «se, en humle»! Og jammen var det ikke det, årets aller første humle :)

I går la jeg ut en liten oppfordring på Instagram om at maten var servert, nå kunne humlene komme. Og humler følger tydeligvis med på Instagram for plutselig var det hele fire sultne humler her.

Jeg har ikke så mye i blomst i hagen foreløpig, men jeg har passet på at mange av blomstene jeg har kjøpt for å ha i krukker er gode humleblomster. Den mest populære blomsten i dag var absolutt julerosene, noe jeg skjønner godt. Som du ser av bildet over her så bader jo formelig humlen i pollen :D

Og apropo krukker, i morgen kveld regner jeg med å være ferdig med oversikten over krukkeplanter som er egnet for frossne vårdager. Der blir det i tillegg informasjon om hvilken av de som er humleplanter så kom tilbake!

humler-helleborus-1

humler-helleborus-3

10 KOMMENTARER

 1. Humler på denne tiden må man jo bare smile av! Har nettopp lurt på hvordan snøklokker og juleroser blir bestøvet «uten insekter». Men de er altså der så snart sola varmer litt:)

 2. Hvor er det bare noget ganske særligt….. tænkt at de er så tidligt på færde. Fantastisk.
  Noget andet der er fantastisk er dine billeder…. Virkelig smukke og meget meget detaljerede. Jeg ville ønske mit «grej» gav mig muligheden for at tage samme type billeder.
  Mange forårs hilsener Susan

 3. Så gode, og vakre, bilder – både humlene og blomstene er utsøkt vakre! Og morsomt man ser pollenstøvet på pelsen :-))

  Og flott du alltid benytter anledningen til å slå et slag for humla!!

 4. Så herlig da. Her har både krokus og primula sprunget ut, men humlene har jeg ikke sett enda. Med frost hver natt, så må jeg vel vente litt til. Her pleier det å være mange humler og det er koselig. Ha en fin dag! :)

 5. Et flott syn du legger ut her-takk.
  Her i Kristiansand er og to juleroer i blomst- og flere kommer, men humler må jeg virkelig begynne å se etter!
  Ha en flott dag siden dette sjeldne himmellegeme solen har begynt å vise seg igjen!

 6. I dag hadde jeg noen bier, liknet i allefall, på snøklokkene, trodde det var altfor tidlig? Humler var det avgjort ikke. Kan noen ha en bikube i nærheten mon tro?

 7. Igår (29.03.14) så jeg den første humle for det året. Bor i Eidsvåg, Møre og Romsdal,rett ved Langfjorden.

 8. Jer har hatt humler her i noen dager nå. Kanskje fordi vi har en kjempestor selje. Jeg har sett humlene på løkblomstene mine også. Men i går så jeg årets første sommerfugl! Det var moro!

  • jeg fikk årets første sommerfugl i dag, ble helt yr og løp ut i tøflene!
   Selje er geniale for humlene, og så liker jo humlene som alle andre variasjon i kosten, så da kommer jo løkblomster godt med :)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her