Blomsterterapi!

Tidligere i uken var jeg en tur hjem til foreldrene mine, og det aller første jeg gjorde var å gå rett ut i hagen og speide etter blåveis. Og javisst fant jeg det!

Jeg plukket med meg en par blomster og tok med inn, og for at de skulle ha det godt på hjemreisa så satt min mor de i et avdanket pilleboks. Hun gjorde det for å være praktisk, jeg synes det var helt strålende sånn symbolsk.

Blomster som medisin! Vårblomster burde fås på resept, eller hva?

9 KOMMENTARER

 1. Enig, en ubeskrivelig lykkefølelse! Og helt gratis! Og en glede ingen kan ta fra deg – den kan man ha til man dør!!
  Et barna mine spurte meg om jeg hadde noen sterke minner fra da jeg var liten… ! Og det er så rart, for alle minnene handler om blomster – nesten! Jeg vokste også opp ute på landet, midt i en stor blomsrereng! Mitt sterkeste minne er fra da jeg jeg gikk bortover i skogkanten der ute, tidlig, tidlig, på våren, før noen blomster hadde begynt å titte frem, og begynte å nærmest grave(!) nedi blåveisplantene(de vintergrønne bladene) for å se etter små blåveisknopper, og det fant jeg alltid, hvis jeg «gravde» dypt nok, sikert med 1mm lange stilker, og bare bitte litt blått lengst inne i knopppen…! Den lykkefølelsen glemmer jeg aldri!!

  (Men apropos, nå kommer jeg fra skitur, men må nok begynne å gå turer (uten ski) litt lavere nede nå, på jakt etter blåveis, jeg også!! Fint du minnet meg på det!!

  (Faktisk så tok jeg med meg en plante fra skogen noen år tilbake(det skal man kanskje ikke gjøre…?), og plantet i bedet her ute, jeg skal gå ut å titte om den blomstrer nå! Hvis ikke finner jeg nok noe, hvis jeg graver litt:-))

  • Det er rart med det, jeg har også blomster som noen av mine sterke barndomsminner :)
   Koselig det der med blåveis, den sitter i hos meg fordi familien er så glad i de store fine tuene våre, det er en hedersblomst

   Og ja, man skal egentlig ikke ta med planter fra skogen uten å ha lov av bonden, sånn egentlig, siden du spør ;)

 2. Man burde absolutt få blomster på resept ;) Nå har jeg nettopp kost meg masse med å ordne to dekorasjoner til en liten gutt som skal døpes i helga, en god unskyldning for å gå berserk i blomsterbutikken uten at mannen rynker på nesa og sier jeg har nok. Det var god medesin for en sliten kropp :)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her