Ungarsk blåveis

Det har vært en spennende uke dette, med hagemesse-hagemesse-hagemesse og ikke så mye tid til egen hage. Men blomstene i hagen blir heldigvis ikke snurt av det, de driver på med sitt de :)

Denne enslige lille luringen snek seg plutselig opp fra bakken. Det er en ungarsk blåveis. Den har større blomst og litt annet bladverk enn den vanlige blåveisen. Utover det så veit jeg faktisk lite om den, en ny gjest dette som kom fra en hagevenn i fjor høst, og en jeg gleder meg til å bli bedre kjent med :)

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

  1. Ungarsk blåveis (Hepatica transsilvanica) skal faktisk være enklere i sine krav enn vår blåveis. De skal tåle mer tørke, og de er mindre kalkkrevende. Trives kanskje i mer vårsol enn blåveisen. Jeg har ikke vært så flink med disse, men jeg ser at de kommer seg nå. Lykke til med din(e) også! :)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her