Ups, julerose-samlingen fordoblet, igjen… :)

Jeg gikk vist amokk hos Gartneriet Spiren på hagemessa i år også… Spiren er et dansk staudegartneri som har spesialisert seg på helleborus, det vil si juleroser. Jeg synes helleborus er av de vakreste vårblomstene, og de er jo sågar supre humleblomster, og Marianne som eier gartneriet er utrolig søt, så jeg endte opp med en stor haug nye skatter til hagen :)

Her er noen av årets nyanskaffelser:
 
helleborus-1

helleborus-3

helleborus-2

helleborus-4

PS: Jeg er litt sliten etter helgens Hagemesse og dagens besøk på Nitimen, så jeg ligger litt etter på å svare på eposter og kommentarer. Beklager det!

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. Særlig den første var usedvanlig vakker, både formen og fargen! Og den ligner jo faktisk veldig på en rose, en halvfyllt en!

  Annette

 2. Gratulerer med vakre juleroser! Jeg har selv bare enkle helleborus, men ser nå at jeg snart «må» ha noen doble også :-). Vennlig hilsen Marianne

 3. Plantene er vakre, men se tråd på Hagepraten om funn av snegle i plante fra Spiren gartneri.
  Med en brunsneglefri hage, er jeg glad jeg kjøpte kun ei plante hos dem. Min plante er nå rotvasket rensaet for eventuelle snegleegg.

  • Hei Martin.
   Flott at du sier i fra og passer på. Det er dessverre slik at man ikke kan forvente at noen planter er sneglefrie når de kommer fra gartneri, ikke her på Østlandet. Naturligvis burde de ikke forekomme, men det er meget vanskelig å unngå for produsenter og utsalg.
   Jeg har derfor alle nyekjøpte planter i karantene en periode, og holder et våkent øye med de. Har jeg misstanke om at det er snegler med så fjerner jeg all jord slik du gjorde, men vanligvis begrenser jeg meg til å foreta en visuell inspeksjon med potten av og pirking i øverste jordlaget.

 4. åhh, jeg er sååå misunnelig. Hvorfor tok jeg ikke bare turen over fjellet? Neste år, DA. Disse julerosene er bare himmelske.

 5. Hei!
  Alltid gøy å vise frem favoritter når dere også lar dere sjarmere :) Jeg gleder meg til å plante ut disse nå, både i krukker og bed!

 6. Og en ting til, det finnes ikke snegleegg om våren(i alle fall ikke normalt..). Sneglene(I alle fall Iberia-) legger egg omkring august, så de er om høsten man skal være obs på disse! Og eggene klekker en gang utpå høsten, og så overvintrer de små sneglene Om våren er det altså små snegler man skal se etter – men man slipper å lete etter egg da…!

  Hilsen Annette

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her