Det summer i kjøkkenhagen :)

De mange ulike blomstene i løk-familien (allium) er i alle sine former og farger ypperlige humlemagneter. Både de vi dyrker i prydhagen og i kjøkkenhagen. Jeg dyrker nå forresten prydløk i kjøkkenhagen også jeg da, (og planlegger å ha «spiseløk» i prydhagen).

Men ja, til saken. I dag virkelig summet det i kjøkkenhagen! De siste ukene har det faktisk ikke vært så mange humler her i hagen. De har nok veltet seg i ymse blomstrende trær i nabolaget, men nå ser det ut til at kirsebærblomstringen er over, og da ble jeg visst mer populær igjen ;) I dag fant humlene og biene tilbake til meg og alle de humlevennlige blomster i hagen – Hurra!

Jeg var en par runder ut og tok bilder av insektene på pipeløken og gressløken. La det gjerne inspirere deg til å plante løk, eller andre humle-magnet-blomster!

 

humle-pipeloek-1 humle-pipeloek-3

Pipeløk. Hele planten er spiselig, men det er primært bladene som brukes. Feks som alternativ til vårløk. Kul plante som krever utrolig lite stell. Har mye større blomster enn gressløken får, og denne humla er egentlig veldig stor.

 

humla-gresslok-1 humle-gressloek-2 humle-gressloek-1

Gressløk. Dette er vel en plante de fleste kjenner? Veldig lettstelt, kommer igjen år etter år. Kjøp en potte på butikken og plant, du er garantert å lykkes (om du husker å vanne den). Blomstene er dessuten supernydelige, og naturligvis spiselige, selv om det også her er bladene de fleste bruker :)

humlebloggstafettOg du. Har du blogg? Husk humlebloggstafetten!

1 KOMMENTAR

  1. Utrolig fine nærbilder, Anne! Har virkelig fått sansen for å se etter de ulike humleartene nå etter humlestafetten :-)

    Kirgisløkene er virkelig en magnet her hos meg! Og en liten overvintret gressløk kom på plass i mitt første «store» grønnsaksbed i dag. Blir så spennende å følge humle-og insektslivet, på godt og «vondt» (noen flyvende biller var allerede observert knaskende på persillen….)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her