TV2 i hagen i morgen tidlig med miljøvernministeren :)

I morgen tidlig er det atter tid for God morgen Norge innslag fra hagen her. Denne gangen er tema humla. Vi får besøk av miljøvernministeren Tine Sundtoft og humleekspert Atle Mjelde, og vi skal snakke om hvor utrolig viktig humla er og hvordan hageeiere kan bidra til at humla får det lettere. Både informasjon om situasjonen, og forslag til løsninger mao. Jeg har fylt opp i krukker med humleplanter som blomstrer, Atle skal lære meg og dere om humlekasser og hvordan innrede de, og så sier vi sikker litt om hvor smart det er å ikke bruke gift.

Det blir tre korte sendinger fra hagen. De starter cirka kl 07.45, kl 08.10, og kl 09.47.  Håper innslagene vil inspirere riktig mange til å gjøre litt for humla :)

– Og du. Er du blogger så er det flott om du svinger innom her på bloggen i morgen, for da har jeg en utfordring til deg!

Hagen er sånn omtrentlig klar for besøk :) Flunk nye hagemøbler fra Sundays Design er på plass, den nye parasollen gleder seg til å få være med å leke for selv om hagemøblene tåler regn så tror jeg at både minister og programleder og sveisen min synes det er stas med tak ;) Vaser, krukker og kasser er fylt med humleblomster og bed er lukt. Her er noen bilder jeg tok litt tidligere i dag. Som dere ser er hagen kommet langt til å være helt i starten av mai. Og som dere ser har jeg et «hull» i blomstringsforløpet… her må mer primula og flekktvetann og andre tidligblomstrende stauder inn!

humleblomster-krukker

humleblomster-blomster

humlesending-tv2

15 KOMMENTARER

  • takk :) koselig at dere synes det så fint ut! Varme tror jeg nok utgår, men om det lar være å regne så ville det vært topp!

  • takker! Det er litt rart å ha møblene stående sånn, til vanlig skal de vende den andre veien og stå litt lengre vekk fra bedet, men det passer best for TV-opptaket å ha det slik, tror jeg, ellers blir det jo bare gjerde og nabo i bagrunnen.. ;)

 1. Har du noen erfaring med rød kvann – Angelica Gigas? Den skal være en favoritt for bier, humler og insekter. Jeg plantet en i fjor, men har ikke fått blomst på min, håper at jeg får se blomsten i år. Du har en veldig fin blogg og jeg må ofte innom for å se på dine nye poster.

  • Rødkvann er bra humleblomst, og skikkelig vakker, står på min må-ha liste den ja :)
   Obs, rødkvann er så langt jeg husker monocarp, hvilket vil si at den dør når den har blomstret, det vil vel i realiteten si at den blir toårig de fleste steder, tror jeg. Men la den frø seg, så får du nye planter :)

 2. Hei igjen,

  Vil bare si at jeg har det samme problemet med min Angelica gigas i år – ingen plante, ser det ut til :-((

  Men se her, jeg mente å huske jeg hadde sett det et sted(men glemt det , dessverre…):
  http://www.clausdalby.dk/2012/10/frindsamling.html#.U2nCSl4bjvA

  etter hva jeg forstår må frøene fra plantes/sås like etter de er er modnet/tørket på høsten..?) Det er for sent å vente med å få dem til å spire til våren. Så derfor vet jeg ikke helt det med selvsåingen… PÅ den annen side, hvordan gjør man det med dyrking i november i Norge, tro? I alle flal, det er et eller annet som er litt vanskelig med denne gigasen..!
  Men du så flott, og ja, for en insektsmagnet- tror jeg talrte 13 stykker på en blomst samtidig!

  Hilsen Annette

 3. Enda litt til, det finnes en planteslektning, Angelica «Vicars Mead»(men her er blomstende ikke like i øynefallende, men løvet er desto vakrere!) som er en staude og kommer igjen og igjen..!

  «http://www.clausdalby.dk/2011/12/anskuelighedsundervisning.html#.U2nHYF4bjvA

  Men kanskje er den en like stor insktsmagnet? Og absolutt en stor og staselig plante , den også!

  Tror jeg skal prøve den også, i år, hvis jeg finner den noe sted, da!

  HIlsne Annette

 4. Hei igjen,

  Vil bare si at jeg har det samme problemet med min Angelica gigas i år – ingen plante, ser det ut til :-((

  Men se her, jeg mente å huske jeg hadde sett det et sted(men glemt det , dessverre…):
  http://www.clausdalby.dk/2012/

  etter hva jeg forstår må frøene fra plantes/sås like etter de er er modnet/tørket på høsten..?) Det er for sent å vente med å få dem til å spire til våren. Så derfor vet jeg ikke helt det med selvsåingen… PÅ den annen side, hvordan gjør man det med dyrking i november i Norge, tro? I alle flal, det er et eller annet som er litt vanskelig med denne gigasen..!
  Men du så flott, og ja, for en insektsmagnet- tror jeg talrte 13 stykker på en blomst samtidig!

  Hilsen Annette

 5. Enda litt til, det finnes en planteslektning, Angelica «Vicars Mead»(men her er blomstende ikke like i øynefallende, men løvet er desto vakrere!) som er en staude og kommer igjen og igjen..!

  «http://www.clausdalby.dk/2011/

  Men kanskje er den en like stor insktsmagnet? Og absolutt en stor og staselig plante , den også!

  Tror jeg skal prøve den også, i år, hvis jeg finner den noe sted, da!

  HIlsne Annette

 6. Vel overstått program, Anne. Det var informativt og bra. Skulle gjerne holdt kameraet og latt seerne få se mer av dine fantastiske krukker med blomster og den flotte hagen din. Men, vi får heldigvis se mer her på bloggen din. Ha en riktig fin dag. Hilsen fra Liv

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her