Kjøkkenhageoppdatering – squash!

Det har vært litt stille fra meg om kjøkkenhagen i år. Det ble rett og slett ikke tid i våres til å så alt jeg ville, og dermed har det ikke vært så fristende å skrive om den. Men selv om kjøkkenhagen altså ikke er helt slik jeg vil ha den totalt så er det da fortsatt plenty å glede seg over 🙂

Så i dag vil jeg vise frem squash en min. Jeg digger å dyrke squash! Den du får i butikken er som oftest overmoden og ekkel, dyrker du den selv så kan du ha gøye former og ikke minst plukke de mens de er små og faste. I år rakk kun å så en av squashen jeg hadde tenkt, planen var tre, men det ble altså da kun denne, som heter ‘One Ball’. Slike runde squash er perfekte for å fylle, eller bare snitte opp og spise rå eller stekt.
Det er første året jeg prøver den og jeg er veldig fornøyd med utseende og fasthet, smaken er som for sommersquash flest nokså mild. Av en for meg ukjent grunn så furter planta litt. Det er beskjedent med bladverk og den utvikler ikke så mange frukt som den burde. Jeje, de squashen jeg får er jo helt perfekte, så da får jeg ikke klage 😉

PS: Squash er en av de mange plantene i kjøkkenhagen som er avhengig av pollinering, feks ved at humlen flyr innom. Uten pollintarers hjelp blir det ingen frukt! Humla er veldig glad i squash, så nok en av de mange humlemagnetene som både er topp for humla og for oss 🙂
– Har du ikke vært innom bloggen på en par dager så vil jeg minne på at jeg har en utloddning over en annan humlefavoritt nå, tårnjernurt – meld deg på her!

squash-blomst

Forresten, siden det er så tydelig i bildet over, her har du litt bonusinfo: Veit du at squash har både hann og hunnblomster? Hannene er bare blomster og visner vekk når de har gjort jobben, hunnblomstene har små fruktemner like under blomsten (de små gule ballene), og disse sveller så opp og blir til frukt om planten er bestøvet. Funfact?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Min korte erfaring er at de liker jevn fuktighet og mye sol… Ikke den enkleste kombo. Om man før man planter plantene ut på våren har i masse organisk materiale samt legger ned en svetteslange, så tror jeg man kan oppnå MYE grønnsaker. Min nabo har lagt ned svetteslange og har veeeldig gode resultater med den. Jeg har også hatt bedre fart i de jeg har satt ut sent heller enn tidlig på våren.
    Ikke en grønnsak det er lett å dyrke når man er mye borte fra hagen tørre somre som denne. Mine setter skikkelig fart først nå.

  2. Jeg har tre forskjellige sorter squashplanter. Lang grønn, lang gul og rund gul. Det er mine foreldre som har sådd dem, så jeg vet ikke hva de heter. I år har vi fått mye squash og det er mer på vei. Jeg har gitt bort squash til naboer siden det ble så mye. Kan bli litt lei også 😉 Vi har fått flest av de gule sortene og lite av den grønne. Vi har hele kjøkkenhagen i i høye blomsterkasser som mannen har bygget. Første året med en slik kjøkkenhage siden vi etablerte hagen i fjor. Det fungerer godt 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her