Hagebok: Vestlandshagen av Lisbeth Dreyer

Noen hagebøker er faktabøker du kjøper for å lære, andre er ment for å drømme seg vekk i og la seg inspirere av. Vestlandshagen er så absolutt i den siste kategorien. En herlig bok som oser hageglede, og som får meg til å glede meg enda mer til hagen atter er grønn igjen :)

Vestlandshagen tar deg med inn i ett tyvetalls hager som alle ligger på Vestlandet, derav bokens tittel. Det er primært offentlige hager og parker, og noen få private. De fleste hagene har en lang historie, og boken er nesten like mye en kulturminnehistorie som en hagebok. Den er skrevet av Lisbeth Dreyer som er filmskaper og forfatter, og utgitt på Skald forlag.

Jeg er litt forelsket i denne boken og det er bildene som gjør det. Lisbeth greier på forundelig vis å formidle stemning og helhet gjennom foto. Hun har helt tydelig brukt mye tid på å finne gode utsnitt, og på å vente på det rette lyset. Nærbildene er ikke like slående, men de fleste hagerombildene er fantastiske. Bildene har følge av en tekst som tar for seg når og hvordan hagen ble til, og hvem som bidro til at den ble som den er.

Som nevnt innledningsvis, vestlandshagen er en inspirasjonskilde ikke en faktabok. Det oppgis ikke hva plantene som er avbildet heter, og du finner ingen beskrivelser eller tegninger av hagenes layout. Det er lite i boken som er direkte overførbart til en villahage, men boken setter da virkelig tankene i gang, og fyller hjertet med hageglede.

* Om du ble nysgherrig på boken så anbefaler jeg deg å klikke deg over på forlagets side og se gjennom blaeksemplaret.
* Du kan kjøpe boken av forlaget, eller hos Adlibris, Bokkilden og trolig også i din lokale bokhandel.

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

  1. Enig, utrolig vakker bok – har faktisk lagt merke til den fra før av! Fine vinkler bildene er tatt fra, og nydelig komponert! Og vestlandet er vakkert, da – fikk lyst til å reise dit sporenstreks!

    Hilsen Annette

  2. Ja denne må jeg nok vurdere å gi i gave til meg selv :-)) Vi snakker jo om Vestlandet! Tross alt :-)) Jeg fant en veldig søt barnebok på forlagets side som het Snøhumla Mille. Helt i tråd med humleinnsatsen her på bloggen? Jeg tror nok jeg må handle den også :-D God ny uke Anne! Hilsen Marit

    • Snøhumleboka er supersøt! Vi gav den faktisk vekk til jul i år. Jeg rakk dessverre ikke se så nøye på den, men det lille jeg så var bra :)
      God uke til deg også Marit :D

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her