#Juksevår: Grener i vaser, hjelp meg å vise mulighetene!

Enten det drypper av taket ditt eller vinteren holder fast på snøen med jerngrep, nå kan du stare våren innendørs ved å klippe inn noen grener. Hvasomhelst igrunnen! Det trenger ikke være blomstringen som er målet, bladverk kan være like vårsprudlende.

Jeg digger å ta inn grenene og lage juksevår. Det er så herlig å følge med mens knopper sveller opp og springer ut. Og jeg veit det er mange som deler denne gleden. Er du en av de? Ja da håper jeg du vil dele dine bilder med meg, leserene her på Moseplassen og seerene på God morgen Norge! Den 3. mars skal jeg delta på God morgen Norge igjen, med innslag om sesongens vaser med grener hentet inn fra hager og hvordan disse kan brukes i interiøret. Jeg skal ha med meg ymse i studio, men i tillegg er det gøy å vise bilder fra andres hjem. Kanskje ditt?

kastanje-grener

Lyst til å bidra?
I første omgang så lager jeg et bildegalleri her på Moseplassen med et utvalg av det dere deler. Så plukker jeg noen fra det utvalget og viser på God morgen Norge. (Og alle bilder krediteres naturligvis). Om du vil bidra med å spre vårglede og interiørinspirasjon så kan du gjøre det på en av disse fire måtene:
1. Legg inn bildet på Moseplassens Facebookside
2. Legg ut bildet på Instagram og merk det med #juksevår og @moseplassen
3. Lag ett blogginnlegg og legg lenke til det i kommentarfeltet på denne posten
4. Om du ikke har facebook, instagram eller blogg så kan du sende bildet til meg pr epost: (anne @ moseplassen.com)(fjern mellomrommet).

Jeg blir nok litt ekstra glad om du får tatt et bilde hvor det er med litt av interiøret også, men både nærbilder og fjærnbilder er velkommen så la deg inspirere og del noe fra hus eller arkiv!

kastanje-grener-2

Bildene i dette innlegget er av kastanje, eller hestekastanje som er det egentlige navnet på den. Den ble tatt inn for tre uker siden og har til min store overraskelse sprunget ut med blomster! (Jeg regnet bare med å få blader). Morro!

.

Tips for å drive frem grener:
1. Bruk en hagesaks for å klippe grenene av busken, det er best både for busk og grener
2. Sett grenene i rent vann. Bytt vannet en gang i uken. Du kan bruke bukettnæring om du vil, men det trengs ikke
3. La grenene stå i lys, men ikke i et sydvent vindu, det blir for mye
4. Hold grenene unna strålevarme fra radioatorer og ovn

.

Lyst på inspirasjon til hva som kan bli fint i en vase?
– Kirsebær, plomme, eple
– Gullbusk
– Ildkvede
– Hvasomhelst som blomstrer på bar gren på våren
– Syrin (ja, jeg har faktisk greid å drive frem blomster på det!)
– Kastanje (bruker relativt lang tid)
– Alm (skal vise dere om en par dager, spektakulært kult)
– Hyll
– Rips og solbær
– Lind
…. Ditt forslag?

.

Blir du med og deler vårglede?

kastanje-grener-4

4 KOMMENTARER

 1. Hej!

  Ja det finns så mycket från trädgården som blir vackert som drivkvistar, exempelvis svartvinbär som i sommartid inte känns roliga i bukett, men är så härliga när bladen börjar slå ut och doftar så gott. Men här kommer iaf några blogginlägg med lind och äpple:http://gladigront.se/appelblom/ och http://gladigront.se/gront-ger-framtidshopp/. Här är mina tips för att säkert lyckas med alla drivkvistar ( från floristutbildningen) http://gladigront.se/var-mitt-i-vintern/ Hälsn Monica

  • aiai! Tusen takk for at du deler, her var det masse spennende!
   Lind har jeg hørt om at blir fint drevet, men jeg har ikke testet selv. Håper å finne meg et lindtre på mandagen så jeg kan teste :D

 2. Driving av greiner er et før-vår varsel og alltid hyggelig.
  Kan anbefale ripsgreiner- de blomstrer etterhvert- og er irrgrønne og flotte, ellers er min favoritt kirsebærgrener- men ikke i rute i år (helsen). Gleder meg over din inspirasjon. Sender bilde når jeg får tid:)

 3. […] PS: Har du fått med deg at jeg samler inn bilder av vårgrener i vaser? Jeg vil i første omgang dele et utvalg her på bloggen, og så tar jeg med meg noen av de og viser frem på God morgen Norge i neste uke. Jeg håper du vil bidra til å vise alle mulighetene som ligger i å skape juksevår med grener fra … […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her