Snøklokkebukett! Og tips om hvordan lykkes med snøklokker

Vår – i – hagen! Snøklokkene er nok ikke hentet i min hage, men det går da for det samme ;)

.
Når jeg la ut snøklokkebilder tidligere i uken så fikk jeg mange spørsmål fra lesere som ikke får til snøklokkene i sin hage. Så da tenkte jeg det var fint å si litt om det:

Snøklokker er herdig til H7 og bør kunne vokse de fleste steder, men den skiller seg ut fra vanlig vårløk ved at den slettes ikke liker å tørke. Snøklokka vil ha godt med fuktighet på våren, og de er særdeles missfornøyd med å på sommeren bli spadd opp og spylt ren for jord og tørket og lagt i poser og så bli solgt på hagesenteret på høsten. Det er mulig å lykkes med slik løk om du kjøper den tidlig i sesongen og planter den raskt, men det er ikke lett, og jeg anbefaler derfor ikke å kjøpe snøklokkeløk i poser.

Nei. Om du vil ha snøkokker så er det mye bedre å finne noen som har mye snøklokker i hagen og tigge noen løk av de. Spa snøklokkene opp etter blomstring og før bladverket forsvinner, del opp den tette tuen med løk og plant ned løkene med noen cm avstand. Sett snøklokkene ett sted i hagen hvor jorda får godt med vann/ikke er for drenert, men ikke i leire, det blir for vått igjen.

– Lykke til, og goood helg!

snoklokker-bukett-3

snoklokker-bukett-4

snoklokker-bukett-2

7 KOMMENTARER

 1. Takk for tips, har lenge trodd at det var hagen min som ikke hadde det nødvendige å tilby snøklokkene, siden jeg aldri lykkes med dem. Går på med friskt mot igjen!

  • det er et utrolig vanlig problem! Så en kombinasjon av at planten vil ha et visst klima (våt vår) og at den ikke vil ha tørre løker gjør at den stormtrives der den trives, og så kan være vrien å få etablert.

 2. Å vad jag älskar dessa småttingar!Den gröna hjärtformade fläcken(ja, glad i grönt) är ju så dekorativ! Ja det är besvärligt att sätta smålökar på hösten och som du säger i så fall så tidigt som möjligt. Den som är med i en trädgårdsförening kanske kan göra sambeställning direkt från Holland. Då har inte lökarna torkat. Här har vi beställt ibland https://www.eurobulb.nl/. Och sedan brukar jag blötlägga de små i minst ett dygn. Lyckades inte med balkansippa förrän jag gjorde det, men nu finns den i trädgården och återkommer. Och att plantera «in the green» är ju alltid säkert.

  • Eurobulb er jo fantastisk, men det blir nokså fordyrende å bestille hit til Norge pga strenge importregler. Men som du sier, går en sammen mange så er det jo mer økonomisk. Jeg synes dog det beste er å gå for å ta de in the green, det er så mye annet kjekt å bruke plantepenger på!

   Bra tips å legge i vann, det glemte jeg jo faktisk vekk!

 3. Nydelige bilder! Det forbauser meg at det er vanskelig å få til snøklokker- men mulig det er lett å si siden mine er gamle og har stått lenge på samme sted. Iallefall- fikk dem av min mor, ble gravd opp etter blomstring og plantet her(mange mil unna).Men som du sier Anne er det viktig med et sted som ikke er for tørt. Noen av mine tuer står under et kirsebærtre og får masse meisebollerusk etter fuglene som spiser oppe i treet.jeg har og gravd opp dem som er for tette og plantet i mindre tuer, det hjelper og på blomstringen.God lørdag.Nå er det til og med kommet et par klosterklokker- og mange er i vente…

  • De er ikke vanskelige når en har de etablert og en bor i de delene av landet med riktig klima (kyst), men for oss andre kan den være litt krevende. Hovedproblemet er jo at folk får «død» løk på høsten. Jeg fikk snøklokker fra vestlandet ett år, det etablerte seg bra, men de forsvant ut i flyttesjauen dessverre.

 4. hei igjen ang. snøklokker-ser problemet med de en kjøper som dere sikter til- men mine kom fra indre bygder på Agder og ble flyttet til kysten- så de har greid seg i harde strøk og, glemte å ta med det sist jeg skrev. Altså-det beste er å få noen av en etablert «bestand»- bytte med en hyggelig nabo f.eks.i samme sone.
  Vil og si at de har en nydelig svak duft- så det er et ordentlig vårtegn å ha i små vaser/kopper slik du så flott har fotografert. Ekstra fint er det om de står høyt og man ser «opp» i den lille klokken

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her