Enkel dekorasjon til påske: egg + mose + løkblomster

Egentlig skulle disse eggene pyntet en påskekrans, men ettersom jeg punkterte litt etter en vel hektisk start på uken så har jeg ikke fått laget hverken kranseguide eller nye kranser. Kransguide kommer altså, og en krans med disse på, snart!

Men fram til dess så kan løkene glede meg og deg på et fat, eller hva?

egg-blomster-2

Dette er så enkelt som det kan få blitt. Du starter med å vaske noen eggeskall, del gjerne eggene litt høyt opp fremfor midt på slik at det blir litt størrelse på skallet. Så tar du en potte med løk og drar løkene brutalt fra hverandre. Legg bittelitt mose rundt løken og stapp oppi eggeskallet.
– og vips, du har laget noe fint 🙂

egg-blomster-5 egg-blomster-4

Jeg har brukt perleblomst. Andre aktuelle løker er påskelilje, klosterklokke, krokus, våriris, snøklokke og snøstjerner. Min erfaring er at påskeliljer og perleblomster blomstrer litt lengre enn de andre inne i varmen.

egg-blomster-1

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

  1. Nå bare spruter det ut med gode ideer hos deg! Så festlig, og som alltid, likekvel så enkelt! Ofte når jeg ser dine ting, tenker jeg at, hvorfor kom jeg ikke på det selv? Veldig mange av oss har løkblomster om dagen, ute på trappen, eller inne, og vi har egg i kjøleskapet, og vi alle feirer påske… Men, den muligheten tenkte i alle fall ikke jeg på! Veldig søtt, og ganske så genialt! Vel egentlig innbegrepet på kreativitet – se muligheten i det meste, og optimalisere de virkemidlene man har til rådighet! Der er du god, altså:-)

    Hilsen Annette

    • Takk Annette, men dette er jo ikke noe jeg har funnet opp 😉 Jeg kan ikke si at jeg husker å ha sett akkurat denne kombinasjonen noe sted, men er ganske sikker på at jeg må ha gjort det, det er jo så innlysende bra kombo.

      Men hyggelig at du liker det er det jo uansett hvem som fant på ideen! Og jeg har jo naturligvis gjort det til mitt eget, det er det viktigeste, synes jeg 🙂

      God påske Annette!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her